Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 709
  • 792
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте на всички четох много в темата но така и не разбрах моля за мнение тези които са запознати с тези резултати имам  ли някакъв шанс за IVF понеже много ми е притеснено в очакване и на резултатите от останалите изследвания

ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЯ - ДНК анализ
 ТРОМБОФИЛИЯ
 Фактор V Лайден - мутация R506Q Нормален генотип 1)
 Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210 Нормален генотип 1)
 Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G Хомозиготен носител 4G/4G 2) 3)
 MTHFR - мутация C677T Хетерозиготен носител C/T 4)

Здравей! Не се безпокой, аз съм със същите мутации. Забременява се. В нашия случай беше ICSI процедурата, а не IVF, тъй като сме с мъжки фактор. Както и да е, важно е след това да вземаш ниско молекулни хепарини (Клексан или фраксипарин), лекарят ще ти назначи и обясни колко, а също е важно да следиш кръвотока към бъдещото бебче, с доплер, на прегледите от АГ. За съжаление моята бременност продължи само до 12 гестационна седмица, а после спряла сърдечна дейност, никой все още не може да ми обясни защо.... Не се плаши от това, всякакви сличаи има, всеки организъм е различен. Аз се боря все още, предстои ми евентуално трансфер на замразени ембриони, но все още имам доста неизвестни.... Успех на теб и вярвай, че всичко ще бъде наред! Тези мутации ги водят уж нискорискови, но според мен е задължително да имаш терапия с ниско молекулен хепарини след трансфер. Успех!

# 226
Здравейте на всички четох много в темата но така и не разбрах моля за мнение тези които са запознати с тези резултати имам  ли някакъв шанс за IVF понеже много ми е притеснено в очакване и на резултатите от останалите изследвания

ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЯ - ДНК анализ
 ТРОМБОФИЛИЯ
 Фактор V Лайден - мутация R506Q Нормален генотип 1)
 Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210 Нормален генотип 1)
 Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G Хомозиготен носител 4G/4G 2) 3)
 MTHFR - мутация C677T Хетерозиготен носител C/T 4)

Здравей! Не се безпокой, аз съм със същите мутации. Забременява се. В нашия случай беше ICSI процедурата, а не IVF, тъй като сме с мъжки фактор. Както и да е, важно е след това да вземаш ниско молекулни хепарини (Клексан или фраксипарин), лекарят ще ти назначи и обясни колко, а също е важно да следиш кръвотока към бъдещото бебче, с доплер, на прегледите от АГ. За съжаление моята бременност продължи само до 12 гестационна седмица, а после спряла сърдечна дейност, никой все още не може да ми обясни защо.... Не се плаши от това, всякакви сличаи има, всеки организъм е различен. Аз се боря все още, предстои ми евентуално трансфер на замразени ембриони, но все още имам доста неизвестни.... Успех на теб и вярвай, че всичко ще бъде наред! Тези мутации ги водят уж нискорискови, но според мен е задължително да имаш терапия с ниско молекулен хепарини след трансфер. Успех!
Благодаря ви много
А все още очакваме и цитогенитичните изследвания не зная там как ще е.
Затова ми е малко........

# 227
Момичета в 8гс бях при Паскалева и пуснахме Анти ха (до тогава бях на 0.4). Резултата беше 0.6 и Паскалева каза, че ми е висока дозата и ми я намали на 0.2. Другата седмица пак съм на контрола (ще съм 12гс) и се чудя да пускам ли предварително някакви изследвания или да видя какво ще назначи тя?Вие на какъв период правите контролни изследвания, защото се чудя дали 4 седмици не е доста дълъг период?Също така ме интересува през какъв период е добре да правя и АГ прегледите, защото ако ми кажат веднъж месечно на мен ми се струва, че не е достатъчно...Нещо ми е притеснено...

# 228
slance, аз при Паскалева не съм ходила, но съм чела тук в темите споделено, че и да са направени предварително изследвания, тя предпочита да са направени при тях и ще се наложи повтаряне.

Според мен щом те вика в конкретна гс , има нещо предвид (като времеви диспазон на новата терапия, като етап от бременността)

🤔 може би единственото по-различно би било, ако и трябва някакво инфо от ФМ (мои предположения)

# 229
За Паскалева не трябват предварителни изследвания. Тя определя на място какво да се пусне.

За доплера знам от моя приятелка, че се прави на 2 седмици, но не знам кога се започва. Аз съм в 18-та и още нямам проследяване с доплер, но съм в Испания. Питах доктора и той каза, че е още рано. Иначе ми правят проследяване с кръвни изследвания всеки месец.
В началото ходех на прегледи всяка седмица. От 12-та седмица започнах на 2 седмици и сега започваме на 4 седмици. Но според мен ми го позволиха това, защото доктора беше с мен и при двете ми загуби и искаше да съм спокойна, не че толкова се налагаше да ме гледат нон стоп. Честно казано е огромен стрес, поне за мен. Няма угодия. Ни с гледане съм спокойна, ни без.

# 230
  • София
Доплер при мен пускаха на всеки преглед от 6гс. Първо с него гледаха пулс, от 10 седмица гледат кръвоток. Прегледите ми бяха на 2 седмици, успоредно при двама доктори.

# 231
Здравейте момичета. Благодаря за темата. Нова сьм в тази тема и все още не сьм прочела обстойно всички ваши коментари, за което се извинявам ако дублирам вьпроса ми. Благодаря предварително на тези, които ще ми пишат. Имам загуба от пьрва бременност в 24 г.с , като за основна причина се заключи Цервикална недостатъчност , и на второ място леко завишено Анти- кардиолипинови и Бета Гликопротеинови  антитела. В деня на аборта преди започване на родовия процес от мен изпаднаха много крьвни сьсиреци, което озадачи докторите. Понеже не бях следена в Бьлгария нямам пьлен набор от хематалогични изследвания да знаем имало ли и друга причина. Аз нямам вродена тромбофилия. Сега сьм бременна в 9 г.с и наскоро бях на преглед при проф. Паскалева. От хематалогичните изследвания, които ми назначи единствено се оказа занижен повече от 40% свободен протеин S. Моя резултат е 30 при референтни граници 60 -113. Тя ми обясни,че е нормално този протеин да спадне по време на бременност , но при повече от 40 процента се назначава терапия . Започнах терапия от Клексан 0.4 но още сьс стартирането и започна ярко червено зацапване. Бях на преглед при моя АГ и всичко е нормално. Ако зацапването продьлжи и причината е Клексана АГ ми препорьча спиране на Клексана. Аз сьм сьс серклаж и Аспирина е абсолютно противопоказан както и продьлжително зацапване. Та вьпроса ми е:  този ниськ протеин S фатален ли е ако няма терапия с НМХ а само се следи по -често на доплер крьвотока? Има ли сред вас които имат ниськ протеин S ,но са без терапия и всичко си вьрви нормално? Аз ще се посьветвам с проф. Паскалева, но междувременно искам да чуя вашето мнение. Иначе д димер ми е в норма, както и фибриноген. Благодаря още ведньж.

# 232
Не мога да помогна за ниският протеин S, макар че и при мен не е съвсем в граница, но е с много малко отклонение от 1-2 единици. То и другите протеини и фактори се разместиха много, но казват че било от бременността.
Щом Паскалева е казала, че трябва НМХ - значи трябва наистина.
Само ще кажа, че аз кървях над 5 седмици и за цялото това време бях без НМХ само за 3 дни. А моята доза е 0.8 Лекарите бяха категорични, че няма как да кървя от НМХ-то.
Второто кървене ми започна в мигът, в който спрях Утрогестана. И спря в момента в който сложих нови глобули. Та затова ми го изписаха до термин. А иначе нямам никакви проблеми с прогестерона.

# 233
Здравейте момичета. Благодаря за темата. Нова сьм в тази тема и все още не сьм прочела обстойно всички ваши коментари, за което се извинявам ако дублирам вьпроса ми. Благодаря предварително на тези, които ще ми пишат. Имам загуба от пьрва бременност в 24 г.с , като за основна причина се заключи Цервикална недостатъчност , и на второ място леко завишено Анти- кардиолипинови и Бета Гликопротеинови  антитела. В деня на аборта преди започване на родовия процес от мен изпаднаха много крьвни сьсиреци, което озадачи докторите. Понеже не бях следена в Бьлгария нямам пьлен набор от хематалогични изследвания да знаем имало ли и друга причина. Аз нямам вродена тромбофилия. Сега сьм бременна в 9 г.с и наскоро бях на преглед при проф. Паскалева. От хематалогичните изследвания, които ми назначи единствено се оказа занижен повече от 40% свободен протеин S. Моя резултат е 30 при референтни граници 60 -113. Тя ми обясни,че е нормално този протеин да спадне по време на бременност , но при повече от 40 процента се назначава терапия . Започнах терапия от Клексан 0.4 но още сьс стартирането и започна ярко червено зацапване. Бях на преглед при моя АГ и всичко е нормално. Ако зацапването продьлжи и причината е Клексана АГ ми препорьча спиране на Клексана. Аз сьм сьс серклаж и Аспирина е абсолютно противопоказан както и продьлжително зацапване. Та вьпроса ми е:  този ниськ протеин S фатален ли е ако няма терапия с НМХ а само се следи по -често на доплер крьвотока? Има ли сред вас които имат ниськ протеин S ,но са без терапия и всичко си вьрви нормално? Аз ще се посьветвам с проф. Паскалева, но междувременно искам да чуя вашето мнение. Иначе д димер ми е в норма, както и фибриноген. Благодаря още ведньж.

Аз също прокървявах от 5гс до 9гс и АГ ми спря клексана за 3 дни в 5гс и после в 6гс пак ми го спря и каза да не го почвам докато не спре зацапването. Аз обаче за 3 дни го спрях и втория път и въпреки, че не беше спряло зацапването го започнах, защото ме беше страх (имам 1 спонтанен аборт). Бях на клексан 0.4 и съм хетерозигот по една ниско рискова и една високо рискова мутация. В 8гс бях при Паскалева и пуснахме анти ха и от резултатите ми каза, че дозата ми е висока и е възможно наистина кървенето да е от това. Намалих дозата на 0.2 и на 3тия ден след като сменихме дозата зацапването напълно спря. Каза ми да отида на контрола след 4 седмици и ще пуснем пак изследвания са видим дали дозата сега е ок или трябва да се коригира отново.

# 234
Благодаря ти много. За Клексан 0.2 може ли да се използват инжекциите от 0.4 евентуално и ако при мен се наложи намаляне на дозата. Аз имам час при проф. Паскалева, Декември месец и ще обсьдим ситуацията.

quote author=slanceto87 link=topic=1264533.msg41831521#msg41831521 date=1606491004]

Аз също прокървявах от 5гс до 9гс и АГ ми спря клексана за 3 дни в 5гс и после в 6гс пак ми го спря и каза да не го почвам докато не спре зацапването. Аз обаче за 3 дни го спрях и втория път и въпреки, че не беше спряло зацапването го започнах, защото ме беше страх (имам 1 спонтанен аборт). Бях на клексан 0.4 и съм хетерозигот по една ниско рискова и една високо рискова мутация. В 8гс бях при Паскалева и пуснахме анти ха и от резултатите ми каза, че дозата ми е висока и е възможно наистина кървенето да е от това. Намалих дозата на 0.2 и на 3тия ден след като сменихме дозата зацапването напълно спря. Каза ми да отида на контрола след 4 седмици и ще пуснем пак изследвания са видим дали дозата сега е ок или трябва да се коригира отново.
[/quote]

# 235
Момичета, как ви се струва  АPTT 24.6 в 25г.с?
Виждам, че в таблицата за бременни е почти на долна граница. Това означава ли, че ми е по-сгъстена кръвта?
В същото време Фибриногенът ми е нисък 2.82, D-dimer ми е в норма 0.94.

# 236
Здравейте, момичета!

Включвам се след 2ра загуба и като гледам накъде отиват нещата, май накрая ще излезе, че е заради тромбофилията. Ще напиша накратко нещата и ще ви помоля за съвет, тъй като заедно с бремеността разбрах и за тромбофилията и все още не разбирам защо се случи така.
Накратко: имам 2 бременности и 2те завършили в мисед (първата в 6+1, а втората в 8+5). При първата бременност не съм знаела за тромбофилията. При втората, заедно с кръвния тест за бременност реших да си пусна и изследването за тромбофилии. Резултатите бяха - хомозигот 4G/4G PAI  и хетерозигот MTFHR 677. В края на 5та гс, след излизането на резултатите за тромбофилиите ми пуснаха кръвни. APTT малко под долна граница, Д димер 0.24, при реф. <0.50, ТЛА 3,8 при реф. < 3.2. Назначиха ми терапия Фраксипарин 0,4мл всеки ден и аспирин 100мг през ден. Трима доктори потвърдиха терапията. Контролните ми кръвни изследвания бяха след около 3 седмици (3 дена преди миседа). Резултатите от тях (тогава вече в 8+2гс) бяха: Докторите отново потвърдиха, че всичко е наред и показателите били префектни за гс, в която съм. Три дни по-късно обаче установиха мисед. Ембриона си отговаряше до ден по размери и развитие на 8+5 гс, колкото трябваше да е. Вече направих тест за вътрематочни инфекции и вируси - всичко е отрицателно. Излезнаха и генетичните резултати на ембриона - няма никакви увреждания. За жалост хистология обаче не можа да се случи. Инфо за абортивен материал! Sign No Entry
Скрит текст:
И с просто око на места се виждаха нещо, като малки съсиречета/кръвоизливи от вътрешната страна на плодното сакче. Някоя от вас виждала ли е нещо такова?
Това ме навежда на мисълта, че най-вероятно причината е в тромбофилията или по-точно в неправилната терапия. В момента не взимам нищо и не съм пускала никакви изследвания. Заради аборта ми спряха всичко. Според вас трябва ли да взимам нещо и смятате ли, че е възможно причината да е в тромбофилията?

# 237
Съжалявам за загубата ти.
Лечението за Тромбофилия е това, което ти е било предписано. Обаче се започва още от плюс тест.

# 238
  • София
Ами момичето е написало, че е започнало терапия в 5гс. При естествено забременяване кога по-рано да има +тест?

Съжалявам за загубата. Обсъди с хематолог дали да не пиеш АП и по време на опитите за следващата бременност.

# 239
Ами момичето е написало, че е започнало терапия в 5гс. При естествено забременяване кога по-рано да има +тест?

Съжалявам за загубата. Обсъди с хематолог дали да не пиеш АП и по време на опитите за следващата бременност.

Аз със започване на терапия в 5-та седмица не успях. Затова на следващата бременност доктора искаше ранен тест, който направих в 3+0, и от 3+1 съм на терапия.

Общи условия

Активация на акаунт