В безизходица съм...

• 5 829
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
От всичко, което сте написала изглежда,, че положението не е толкова зле щом сте в безизходица, но въпреки това сте решили да направите дете и да го въведете в тази ситуация.  

Казвате, че не можете да работите, защо?  Искате да разкарате вуйчо си от апартамент, който смятате, че ви се полага, въпреки че не е ваш и не разбирате защо той не иска да се махне? Не искате да излизате на квартира, защото не можете да си го позволите, въпреки че дори в софийския надут пазар има нови, обзаведени апартаменти под наем за под 500 лева на месец.

Преосмислете приоритетите си, защото ми се виждате напълно неориентирана.

# 61
Не разбрах кое на кого е, но разбрах, че не е твое.
Не че не се случва в живота да живееш с по-възрастни, независимо какво се пише в бг мама, но все пак вуйчото си е бил алкохолик и преди детето да се роди.
Като не мислиш на време, сега ще си мълчиш или стискаш зъби и на квартира, но да гониш собствениците от имота им си е висша форма наглост.
Собственикът си е на село . А и съм мислила на време  , ако можех щях да излезна . Не напразно съм написала заглавието така .

# 62
  • Пловдив
Т.е. свекървата няма нищо тук и ще се набута при вас, когато реши да се върне?

Не, не си мислила навреме. Иначе щеше да си се подсигурила преди да се размножиш.

# 63
Т.е. свекървата няма нищо тук и ще се набута при вас, когато реши да се върне?
Тя когато реши да се върне ,някога е казала , че ще си вземе квартира , не иска да живее при нас и не заради вуйчото .

# 64
  • София
Аха. Ти, бебето и вуйчото?  И ти си мислиш да се шириш сама скоро? Уау!!!

# 65
Наистина не мога да разбера защо всички й се нахвърлихте така. Сещам се, не може да се поставите на нейно място. Авторката е в безизходица и вие й изсипахте още една торба с кал, за да й олекне.
За съжаление изход от тази ситуация няма, казвам ти го като човек, който донякъде е в твоето положение. Разликата при мен е, че наследственият имот е в родния ми град, в който нямам желание да се прибера. Реално в момента единственият собственик е дядо ти, доколкото разбирам от думите. Нито ти, нито вуйчо ти сте собственици, а само ползватели. За съжаление единственият вариант е дядо ти да ти го препише. Не разбирам изобщо за какво залащане на 30000 вуйчо ти става въпрос, като той в момента няма собственост. Имаш два варианта - разговори и то много с него или да се изнесете. По законен ред отстраняване от жилището може да има временно в случай на насилие от негова страна и да заведеш дело за домашно насилие. Това да руши апартамента не можеш да го спреш. За съжаление това са дълбоко пропаднало хора, които не можеш да спреш по никакъв начин. Още по-лошо ще е един ден да сте съсобственици и той да залага за кредити своите идеално части. По-добре търсете квартира и сложете кръст на всичко, колкото и да ти е трудно. Аз съм сложила кръст на два апартамента и една къща, и теглих доживотен кредит. Един ден може и аз да съм на улицата, кой знае. Просто с пропаднали хора няма как да се разбереш по цивилизован начин. Още по-трудно е с роднини.

# 66
Нямаш много полезни ходове. Или се изнасяте и си наемате/купувате нещо ваше, или се разбираш с дядо си и вуйчо си, купувате му една гарсониера, за да отиде да живее там и за теб да остане големият апартамент. Но това само със съгласието на дядото и вуйчото и оформено документално – не само на думи този казал, онзи обещал...
Знам, сега ще кажеш, че нямате пари. Има кредити, ипотеки... То не може всичко в този живот да ти е наготово и без пари. Големи хора сте вече, семейство сте създали, дете... Стегнете се в кръста и си плащайте за кефа.

# 67
  • Варна
Добре де, каква безизходица? Останали сте без работа ли? Ти сигурно си в майчинство. Мъжа ти би трябвало да работи. Явно нямате доходи за да плащате наем, но имате достатъчно за да плащате сметките на алкохолика. А той пари има ли? Кой му купува алкохола?

И да знаеш, че рано или късно изход ще трябва да намериш. Ако ще чакаш двамата с дядо ти да умрат (ще бъда директна), да знаеш, че много може да чакаш. Този от едната проклетия ще живее още години, а твоето дете ще расте в тази среда. Алкохолиците деградират. Някой ден може да ви подпали. Може да взима назаем пари от лихвари, които после на вас ще ви посегнат за да си върнат дълга. Да не изброявам още кофти възможности.

# 68
От всичко, което сте написала изглежда,, че положението не е толкова зле щом сте в безизходица, но въпреки това сте решили да направите дете и да го въведете в тази ситуация.  

Казвате, че не можете да работите, защо?  Искате да разкарате вуйчо си от апартамент, който смятате, че ви се полага, въпреки че не е ваш и не разбирате защо той не иска да се махне? Не искате да излизате на квартира, защото не можете да си го позволите, въпреки че дори в софийския надут пазар има нови, обзаведени апартаменти под наем за под 500 лева на месец.

Преосмислете приоритетите си, защото ми се виждате напълно неориентирана.
Не мога да работя , понеже няма кой да помага с бебето , а това че той не иска да се махне е заради това че живее без да плаща абсолютно нищо дори храна не работи , продава квото намери и така живее

# 69
  • Пловдив
А мъжът ти къде точно е в цялата тази картина?

# 70
  • София

Оф.... Ако можех щях да излезна на квартира ако имаше др жилище щях да отида и на свекървата е нужно да се прибере понеже да си види внучето понеже реве по телефона за него....

Не са ли ви учили в училище как се прави изложение?
Не стига, че сама не обясняваш, ами и на въпросите не можеш да отговориш, че да се получи ясна картина.

Какво разбрах аз.
Нито ти, нито момчето имате бащи, които да дадат по едно рамо.
Ти и майка нямаш, а дядо ти е вдигнал ръце и не му пука кой и как живее в апартамента му.
Свекървата работи навън, а дали има тук жилище, никой не знае.
И дядо ти, дали е само негов апартамента или е строен с баба ти като са били вече женени, не знаеш, а това коренно променя положението с наследството и с възможността  някой да пипне вуйчото.

Не знам къде живеете, но защо не провериш в общината как стои въпроса с нормираните наеми?
Де факто, ако само дядо ти е собственик, ти си без собственост и можеш, като крайно нуждаеща се, да кандидатстваш.
Можеш да провериш какви помощи се полагат и при какви условия.

Ако всичко това не ти харесва, ще си седиш в кочинката и ще чакаш да дойде Годо.

# 71
  • Варна
Ами супер направо. Скоро ще започне да изнася покъщнина и уреди за да ги продава. И ти какво, ще купуваш нови ли? После ще стигне и до лихварите. Не искаш разправии с такива, вярвай. Но ти ще си на топа на устата.

# 72
А мъжът ти къде точно е в цялата тази картина?
Работи и трае къде да е

# 73
  • София
Разбери, че ти опция в този апартамент нямаш. Хващаш мъжа ти, ама здраво да е до теб и двамата заедно правите свое семейство и домакинство ОТДЕЛНО.

Оня вуйчото - каквото ще.

# 74
  • у дома...
Пчеличке, знаеш колко много хора живеем на квартира? Понякога това е свързано с лишения от някои неща, но пък е много по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт