В безизходица съм...

• 5 840
  • 149
  •   1
Отговори
# 90
  • у дома...
Не искаш да платиш за консултация с адвокат, но си готова до безкрай да плащаш чужди сметки и да живее детето ти с алкохолик! Ми стой си там, ти не искаш грам да се мръднеш, а чакаш обществото да ти свърши твоята работа. Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

# 91
Останете си с здраве ! Благодаря ..

# 92
  • София
Може да си загради 1/6та (около 15-17квадрата, при 90-100квадрата цялото) в жилището и това е. Което е една стаичка и коридорче... Или да зареже чичото и да се изнесе на квартира (което няколко пъти се предложи, но не се прие от нея). Обаче 1вият вариант не изключва продаване на покъщнината и посещение на лихвар (ако стигне дотам). Само психиката на детето ми би ми била достатъчна.
П.С. Между другото сметки за тристаен апартамент за 3 души няма да е кой знае колко по-малко от наем и сметки за двама в по-малко... Тъй, че...
Ама имам усещането, че неискането на квартира не е заради парите.

# 93
Не искаш да платиш за консултация с адвокат, но си готова до безкрай да плащаш чужди сметки и да живее детето ти с алкохолик! Ми стой си там, ти не искаш грам да се мръднеш, а чакаш обществото да ти свърши твоята работа. Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.
Не съм писала , че не искам да платя на адвоката , а писах че искам да се допитам до вашите мнения ПРЕДИ ДА ГО НАПРАВЯ . Сега разбрахме ли се

# 94
Няма вариант детето ми да живее с алкохолик. Не знам ти как ги мислиш нещата, не те ли е страх за детето?

# 95
Може да си загради 1/6та (около 15-17квадрата, при 90-100квадрата цялото) в жилището и това е. Което е една стаичка и коридорче... Или да зареже чичото и да се изнесе на квартира (което няколко пъти се предложи, но не се прие от нея). Обаче 1вият вариант не изключва продаване на покъщнината и посещение на лихвар (ако стигне дотам). Само психиката на детето ми би ми била достатъчна.
П.С. Между другото сметки за тристаен апартамент за 3 души няма да е кой знае колко по-малко от наем и сметки за двама в по-малко... Тъй, че...
Ама имам усещането, че неискането на квартира не е заради парите.

Ами не , таткото работи на надница как да се съберат пари и за наем и за депозит . Ние не можем да ги съберем . Че сме и с два кредита които едвам се изплащат нещо друго ?

# 96
  • у дома...
При дядо ти на село?

# 97
Попитай адвоката и за поделяемостта на тристайно жилище. Мисля, че можеше. Да не се окажеш в един момент в съсобственост с банка/финансова институция или с обявена на публична продан 1/2 част от апартамент от съдия изпълнител.
Ситуацията ти е много сложна при съжителство с алкохолик.

# 98
Там те първа ремонт дограма боядисване от къде пари ? А и кола нямам ако недай си боже нещо се случи с детето как да реагирам ...

# 99
  • София
Авторката, вместо да се зъбиш, прочети отново постовете и въпросите, и съветите.
Защото, питаш какво да правиш, но не вдяваш от обясненията.

Поне стана ясно, че имаш 1/6 идеална част от баба си.
Което е едното нищо и всеки адвокат ще ти каже, че  не те грее и не ти помага в този момент.

ПП. Никакво поделяне реално не може да стане на 3 стаен между трима души.
Дори и между двама става рядко- трябва да се преустрои така, че да има отделен вход, отделни санитарни възли, кухня или бокс и т. н.

# 100
Попитай адвоката и за поделяемостта на тристайно жилище. Мисля, че можеше. Да не се окажеш в един момент в съсобственост с банка/финансова институция или с обявена на публична продан 1/2 част от апартамент от съдия изпълнител.
Ситуацията ти е много сложна при съжителство с алкохолик.
Да Благодаря най- накрая някой ме разбра в какво положение съм Simple Smile ще попитам

# 101
  • София
Опа, сега излязоха и кредити!

# 102
Там те първа ремонт дограма боядисване от къде пари ? А и кола нямам ако недай си боже нещо се случи с детето как да реагирам ...
Е, нали там имало и доктор и аптека?

# 103
Авторката, вместо да се зъбиш, прочети отново постовете и въпросите, и съветите.
Защото, питаш какво да правиш, но не вдяваш от обясненията.

Поне стана ясно, че имаш 1/6 идеална част от баба си.
Което е едното нищо и всеки адвокат ще ти каже, че  не те грее и не ти помага в този момент.
Как разбрахте че се ЗЪБЯ  освен квартира или да си купя апартамент друго не разбрах Simple Smile

# 104
  • София
Ами да направим простичка сметка. Да приемем, че сметките +храната са ви 800лв (аз съм сам родител и без да се изхвърлям въобще ми отиват повече само за храна за едно дете и една жена. А тук са 2ма мъже.) на месец за тримата. Което прави по 260лв на човек. Тоест, махайки чичото, Вие сте с 260лв на плюс. Да не говорим, че и за входните режийни плащате за 3ма,вместо за 2ма. Та и оттам още около 10лв. Та,  само от това сте с 270лв, пак казвам за двама мъже (които при мен ги няма) - повече. Ами за 300лв дори в София, в краен квартал може да си намерите дори двустайно с кухня. София. Да не говоря за по-малките градчета.
И пак казвам - за спокойствието на детето ми бих дала и повече!

Едит: А и сметките за топло най-вече ще са по-малки за по-малко жилище

Общи условия

Активация на акаунт