В момента чета ... 67

• 46 655
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София
"Пчеларят от Алепо", за която беше писано по-назад, е страхотна книга! По моите критерии не е чак толкова тежка. Има оптимизъм в нея. Wink

А по темата - в момента чета успоредно две книги - "На запад от рая" на Изабела Шопова, харесва ми определено! и Сборник разкази на Nadine Gordimer - южно-африканска авторка, с Нобел от 91 г, интересен ми е нейният поглед върху Южна Африка.

# 526
  • София, България
Здравейте и за много години!
Включвам се в темата, за да похваля "Верити" от Колийн Хувър. Това беше първата книга за 2021 година, която прочетох и съм много впечатлена. Не съм чела нищо от тази авторка, въпреки че е много хвалена и не съжалявам, че започнах с "Верити". Знам, че това не е точно жанра, в който Колийн Хувтр пише. Книгата е страхотна, дръжеше ме през цялото време на тръни и я прочетох буквално на един дъх. Препоръчвам я на тези, които не са я чели.
В момента чета "Мама греши" Мишел Бюси. Още съм съвсем в началото и не съм успяла да навляза в историята, но тази книга много я исках и се радвам, че се сдобих с нея.
Друга книга, която чета електронно е "Споделеният апартамент" Бет ОЛиъри и с нея съм още в началото, но мисля че е приятна лека книжка.

# 527
Приключих с "Кестеновия човек", хареса ми. Имам смътното усещане, че май няма да е последна книга на автора за Тулин и Хес. Дано да е така.

Сега подхванах "Заговорът" на Бьогле. Предишната му ( Пациент 488) доста ми беше допаднала, та да видим тази как ще се представи.

За по-нататък, живот и здраве, се чудя между "Ако има кръв" на Кинг и "Почти нормално семейство"

# 528
Антигона, която и да избереш няма да сгрешиш. Аз в момента съм на "Ако има кръв" и доста ми допада.

# 529
Колебая се за нея, защото от отзиви на прочели разбирам, че съдържа препратки към други негови книги и новели, които не съм чела. Опасявам се дали ще се насладя и ще вникна в историята така на сляпо.

# 530
Не съм я чела "Ако има кръв", но доколкото му познавам творчеството на Кинг, дори и да има препратка към нещо старо, не е от толкова голяма важност, че да не разбереш нещо важно и затова не вярвам това да ти отнеме от удоволствието.
Мен по-скоро ме дразни като започне да си повтаря сюжетите понякога. Ама той толкоз писал, писааал, че вече няма начин да не се повтори някоя идея.

# 531
  • София
Колебая се за нея, защото от отзиви на прочели разбирам, че съдържа препратки към други негови книги и новели, които не съм чела. Опасявам се дали ще се насладя и ще вникна в историята така на сляпо.
Препратките май ги има във всяка негова книга. Според мен няма проблем дори и тази да е първата книга на Кинг, която някой чете. За останалите са просто бонус към основната история, но не и задължителна част от нея.

# 532
Не съм стигнала още до повтаряне на сюжети, но е факт, че има доста негови книги, до които не съм стигнала. При Кинг работата е такава, че дори самата книга да не ме грабне, просто ти е кеф да я четеш. Не се насилваш, не я довършваш на инат, четеш я с интерес, просто защото умее да те въвлича в историята. Дори и с малко думи успява да ти предаде атмосферата, която иска да покаже.
Единствено с Шоушенк не се спогодихме, но тя пък е далеч от ужасите му, в които е най-добър. А, може и времето да не е било подходящо, все пак за всяка книга има момент, в който да я подхванеш.
Не знаех, че е част от новели, аз я имам като отделна книжка, 150 страници.

# 533
  • Mostly in my mind
завърших "Нормални хора". какво да кажа, средна работа. ако не ме беше срам, щях да й дам 2 звезди, затова й сложих 3. Grinning сега гледам сериала. доста повече ми допада!
Започвам "Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл". Настроила съм се да чета нещо странно. Grinning

# 534
И моята книжна година започна със Стивън Кинг. Чета "Гняв".

# 535
Аз си продължавам с поредицата за Хари Бош на Майкъл Конъли . Прочела съм 12 книги и ми остават още 4-5 за да я завърша. За жалост намирам онлайн само първите 17 Sad Смятам след време да гледам и сериала, че е с доста висок рейтинг.

# 536
  • Sofia
+1  и Аз съм започнала "Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл", съвсем в началото съм, но се надявам на нещо добро и изненадващо. Доста добри отзиви съм чела и за това.
[/quote]

# 537
  • Mediterraneo
Аз пък повече харесвам "новия" Кинг, онзи с ужасите го харесвах в друг период от живота си.

# 538
  • София
И аз. А "Изкуплението Шоушенк" ми е много любимо. Филмът също е много як, гледала съм го няколко пъти, а по принцип избягвам екранизации по книги, особено на Кинг.

# 539
Ама той и старият Кинг не беше само ужаси.
Първата му книга е "Кери" /1974 г./- за мен доста далеч от хорър.
Втората "Сейлъмс Лот" - тук вече определено ужаси, вампири итн.
И после през 1977-ма "Гняв" - напълно социална тематика.
Затова и винаги съм се учудвала когато свързват Кинг само и единствено с ужаси.
Друг е въпросът, че аз като момиче доста се впечатлявах от някои негови книги, пропускайки други важни произведения. И като понаваксах някои пропуснати неща, открих, че например доста си заимствал идейки от Александър Дюма. Няма лошо всъщност, но разбрах, че не е като съвсем да е открил топлата вода.

Общи условия

Активация на акаунт