В момента чета ... 67

• 46 650
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Екранизациите и на "Изкуплението Шоушенк", и на "Зеленият път" са ми любими...
Аз не знам кой Кинг предпочитам - харесвам и старите му - "Сейлъм'с Лот" и "Мъртвата зона" да кажем, и "Институтът", "1963" и "Другия"  от по-новите му.
Имам и неутрални от неговите - като "Роуз Мадър" , да речем..
"Дума Ки" изобщо не я харесах, както и "Под купола"... Предстои ми "Ако има кръв"

Аз се натресох в насрещното Joy От лакомия почнах и "Плът и кръв" (Мариус Габриел), че много добри мнения за нея прочетох в ГР и сега се чудя коя по-напред да чета - нея или "Творецът на ангели" Grinning

# 541
"Гняв" ми беше любима книга, чела съм я няколко пъти Simple Smile

# 542
Завърших "Двама братя". Успя да предизвика всякакви емоции в мен, така че слагам 4 от 5 звезди спокойно.

След нея прочетох "Such a fun age", която беше претендент в годишните награди на Goodreads в категория Fiction. Очаквах много повече от книгата и определено се разочаровах. Темата за расовите предразсъдъци по принцип ми е интересна, но в случая всичко ми се видя ужасно изсмукано от пръстите.

Сега започнах "Богат, беден" и за момента много ми харесва.

# 543
О, "Богат, беден" съм я качила на английски на четеца заедно с продължението, но засега си чакат реда. Преди доста време съм чела първата част на български, та ми се иска да я прочета сега и на английски заедно с втората.

# 544
Бьорнстад- Фредрик Бакман

# 545
  • София
Аз не харесвам жанра, в който твори Кинг, но реших да пробвам да изчета една негова книга. Попадна ми "Дума Ки", определено нито ми беше интересна, нито ме грабна, с мъка я свърших. Явно просто не  е моят жанр и автор. 😀

# 546
Здравейте и за много години!
Робърт Джордан - Колелото на времето книга 2 - Великият лов

# 547
  • София
Чета "Станция единайсет". Някой я беше похвалил тук и с право. За нула време прочетох една трета.

# 548
  • София
Май само аз не харесах "Четвъртата маймуна" на Джонатан Баркър. Иначе си обичам серийните убийци и нямам нищо против такива литературни герои да извършват какви ли не гнусни жестокости върху жертвите си - други литературни герои, но имам много против авторите, които ми натрапват натуралистични подробности около деянията им с цел да ми въздействат на емоциите първосигнално. А тук - то не беше рязане, колене, гризане, локви кръв ... дойде ми малко в повече. Не се ужасих от злодея - отвратих се и се почуствах манипулирана от автора, а това не ми харесва. 
Прочетох един съдебен трилър - "Без свидетели" на Гордън Кембъл. Пролича си, че авторът е опитен адвокат и новобранец в писането на романи, но като цяло се е справил, хареса ми.
Продължавам и аз със Стивън Кинг -  "Институтът". С този някога любим автор имам много да наваксвам, спрях на времето до "Сблъсък" и след това не съм чела почти нищо, а които книги от по-новите му прочетох  не ме впечатлиха особено, но може би просто не съм попадала на подходящи.

# 549
Аз започвам годината с "Жестокост в наш стил", която отдавна исках да си взема, а като видях, че я пускат евтино в Озон си я взех.

# 550
  • Sofia
Набързо прочетох "Преди да станем твои", която ми хареса умерено. И реших да разтоваря с един чиклит, на Ал. Потър " Да започнем отначало"- и тя ми хареса, защото четеш и не мислиш. Имаше и забавни моменти, точно в настроение за разтоварване от стреса и започване на годината с ведри мисли.
Сега обаче почнах "Доброжелателните". Имам я от 100 години и все я отлагах заради големия обем. Сега обаче я свалих на киндъла и началото ми тече бързо и стила на автора е по вкуса ми. Ще дам отзиви като я довърша- което очевидно няма да е скоро Simple Smile

# 551
Завърших Черната къща – първата част от поредицата на Питър Мей. Запознах се с автора това лято с книгата Ще те защитя , която (като изключа финала) ме заинтригува и ми допадна страшно много като стил.

Началото на трилогията обаче намирам за доста разочароващо, мудно и незабележително. Снабдила съм се и с Човекът от остров Луис и Шахматните фигури – дано поне те оправдават успеха на цикъла.

# 552
  • София
Вчера завърших Неаполитанската тетралогията на Елена Феранте. От Коледа до сега, направо на един дъх. Дали попаднах на 'точното време и място' за нея, или тя наистина пише толкова увлекателно, и е точно по мой вкус като богатство на образите, развитие, история, детайли - не зная, но съм очарована!!
Поръчах си "Измамният живот на възрастните", докато дойде нищо не ми се чете, пред очите ми са Лена и Лила, така не ми се искаше да свършват книгите...

# 553
Завърших Черната къща – първата част от поредицата на Питър Мей. Запознах се с автора това лято с книгата Ще те защитя , която (като изключа финала) ме заинтригува и ми допадна страшно много като стил.

Началото на трилогията обаче намирам за доста разочароващо, мудно и незабележително. Снабдила съм се и с Човекът от остров Луис и Шахматните фигури – дано поне те оправдават успеха на цикъла.
Това е много странно... Защото трилогията за остров Луис е доста по-добра от "Ще те защитя". Мисля, че няма да останете разочарована от нея.

# 554
Вчера завърших Неаполитанската тетралогията на Елена Феранте. От Коледа до сега, направо на един дъх. Дали попаднах на 'точното време и място' за нея, или тя наистина пише толкова увлекателно, и е точно по мой вкус като богатство на образите, развитие, история, детайли - не зная, но съм очарована!!
Поръчах си "Измамният живот на възрастните", докато дойде нищо не ми се чете, пред очите ми са Лена и Лила, така не ми се искаше да свършват книгите...
От доста време съм ги набелязала. Ще може ли да напишете последователността на книгите. Може и на ЛС. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт