Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми със слуха

 • 1 526
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 543
Здравейте!
Наскоро се установи, че 2-годишният ми син има проблеми със слуха. Това беше голям шок за мен и семейството ми и затова бих се радвала, ако има някой, който може да ми помогне с каквато и да било информация по този въпрос. Все още ми е трудно да говоря за това, но трябва, така че, очаквам вашата помощ.
Всичко добро от мен!

# 1
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 128
Не се притеснявай излишно. Дъщеря ми следствие на много силно ушно възпаление беше с намален слух и с тенденция да и се сложат "макарички" в ушите. Слава Богу - разминахме се.
Отиди в детска аудиология в ИСУЛ и там има една много добра лекарка(забравих й името  Embarassed ). Тя ще ти каже дали имате някакъв сериозен проблем или е просто възпаление.

 Arrow А как определиха на твоето дете, че е с намален слух?

# 2
 • Мнения: 2 543
Ние вече ходихме при доц. Спиридонова в ИСУЛ и там му направиха аудиограма, от която стана ясно, че не чува с едното ухо, а с другото чува само много силни шумове. Засега ще използва слухови апарати и на двете уши, а по-късно ще се прецени дали да се включи към програмата за кохлеарни имланти. Но засега всичко е голяма мъгла за мен и тепърва ще става ясно какво точно е състоянието на детето. Оказва се, че и тези аудиграми не са съвсем обективни... Не зная... Надявам се,че по-нататък мъглата ще се разсее.
Все пак благодаря за отговора.
Лек ден!

# 3
 • Мнения: 1 581
Свържи се с Асоциацията на родителите на деца с увреден слух http://www.ardusbg.com/. Ще ти дадат информация за всичко, което те интересува.
Имат офис в сградата на Съюза на глухите, ул. Денкоглу 12-14, София. Не видях дали си от София, но щом сте ходили в ИСУЛ, а и АРГУС имат представителства в повечето големи градове. Въпреки че са в сградата на Съюза на глухите, имат много малко общо със самия съюз, слава богу!
Те ще ти бъдат най-полезни! Има много методи за работа с деца с увреден слух и се постигат изключителни резултати. Не се плаши от проблема - имам много глухи приятели, които имат абсолютно пълноценен живот.

Родителите ми са с увреден слух и знам много за проблемите със слуха. Сестра ми следва Специална педагогика - Слухово-речева рехабилитация в Софийския, ако те интересува, мога да те свържа и с нея. Имам и познати рехабилитатори, но родителите ще те насочат най-добре.

# 4
 • Мнения: 2 543
Blagodaria, Iv!

# 5
 • sofia
 • Мнения: 1 424
Сина ми Вальо, сега 8год. беше с макаричка в ляво ухо 2мес. слуха беше намален в следствие от скарлатина. Случва се понякога, дори и да не искаме то не пита, но е поправимо. Той е вече добре, оперираха го на 5г. да, това си е операция! Вече чува идеално.

# 6
 • Бу-у-урга-а-ас
 • Мнения: 2 600
Аз съм завършила слухово речева реахбилитация и логопедия. Наистина да се свържиш с асоциацията е добра идея. Те ще ти дадат информация за правата, които имате: двойни детски, карта за градския транспорт, намеление при пътуване с БДЖ и т.н. Но най-важното сега е да насочите усилията си към слухо-протезирането. Вече на пазара има изключително добри слухови апарати, които освен че са дигитални, са леки, удобни и естетични. Трябва да знаеш, че без апарат, детето ти няма да успее да се развива пълноценно, тъй като няма да може да се научи да говори, а от там ще пострада и мисленето. Другото важно нещо е да се свържите с центъра за ранна рехабилитация (в съюза на глухите ще ти дадат информация) и да започнете обучение по техните методи възможно най-рано, тъй като предполагам все още не говорите Sad Този център мисля, че се намира на улита "Орехова гора"или там някъде в района.
Успех и горе главата! Колкото повече информация събереш, толкова по-добре за вас и детето.

Общи условия

Активация на акаунт