Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 760
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Публикувам въпреки че е незавършена. Моля за съвет как да се справя с тези пусти дървета. Не мога, и това е. Има ли някаква тайна?

# 601
  • София
Тайна - надали. Близките трябва да са по-подробни, далечните да са като петна. Близките - по-топли цветове, далечните са по-студени. Далечните трябва да се размиват. Най-светлите петна да са на най-близките. Близките - дебели и високи, в далечината трябва да са загатнати, много по-тънки и ниски.
Мога да покажа май само това като пример:

# 602
Много е хубава.
Направо понякога откачам с тези дървета. Еода май мога и със затворени очи вече 🤣🤣, но имам чувството, че просто с водата ме свързва нещо. Обаче тия дървета, не знам вече къде ми "бъркат" 😀
Това е всичко, което успях да "изстискам" от себе си.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 00:02 от brumm

# 603
  • София
От снимка ли гледате? Сега ми изглеждат по-достоверно. Откъде пада светлината? Не мога да определя. Мисля, че трябва още да се подсилят сенките - по камъните, дънерите и по по-сенчестия бряг. Също имайте предвид, че обикновено клоните не са огънати надолу в дъга. Случва се, но не е често, кактo и има определни видове дървета, коио има подобна особеност - бреза или върба примерно, но те са с характерна форма на короната. Ако се загледате, дори и при тях надолу висят младите клончета, а основният клон е нагоре.
Дали може да качите снимката /ако има такава Simple Smile /?

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 10:38 от Raya

# 604
Здравейте, Ра1щя, гледам от една снимка но по скоро като обща идея и план.

Не се опитвам да нарисувам 1:1 и дървото наистина е бреза 😀, но не бях стигнала до него все още.

# 605
  • София
Така по снимка ми е по-лесно.
Светлината идва отдясно. Осветени са: левият бряг, стволовете на него /от дясната си страна/, короните отгоре, дънерите в дясната половина, зад които няма други дървета да засенчват.
Най-тъмно е: десният бряг под дърветата, десният бряг при водата по цялата дължина, левия бряг зад брезата и под дърветата в далечината /почти не се вижда какво има там в тъмнината/. Всички камъни имат рязка засенчена част.
Клоните /в дебелата им част/ сочат настрани и нагоре с изключение на някои на близкото дърво в дясно.
Дърветата: ако приемем, че близкият план е камъка, то средният план са близките дървета - брезата и другото отсреща. Те излизат от картината. Просто не се събират.  Първото цяло дърво е голото /тъмен ствол на сянка долу и светли голи клони нагоре/. Следващите дървета са групичката в задния план, които са наполовина на височината на голото. Всяко от задните дървета е не по-дебело от счупения десен клон на брезата.
Извинявам се, че съм толкова подробна. Каквото и да напиша, имайте предвид, че рисуването е преди всичко емоция и не се търси пълен реализъм. Мисля, че за вас ще е добре да наблегнете върху пространствената перспектива и върху цветовата такава. За мен се отнася същото, като гледам, какво съм правила.

# 606
Не е готова още, не съм вкарала светлина, но дотук стигнах. Много благодаря за подробния коментар.

# 607
  • София
Все по-добри дървета виждам. Ще се получи чудесно.

Допълвам: Към глерията със снимки на телефоните има редактор. С него можете да си променяте различни неща по снимката. Например, ако намалите Brilliance до края, ще видите най-тъмните места. Ето така:

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 14:10 от Raya

# 608
Аз съм на морска вълна

# 609
Мисля това да й е, и без това е вече много мокра. Като изсъхне, може да добавя това онова, но в общи линии е готова.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 16:26 от brumm

# 610
# 611
  • През девет планини в десета...
Къде да пипна още малко преди да лакирам

# 612
Според мен изглежда супер! Simple Smile С акрилни бои ли е?

# 613
  • През девет планини в десета...
Да, акрил. Нарисувах две, които станаха в един тон и нещо като серия. Ето и другата

# 614
Харесват ми, тази със скалите на преден план - като че ли повече. Може би защото ми допада по-тъмният акцент.

Общи условия

Активация на акаунт