Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 757
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Благодаря. Снимката не може да предаде нежните цветове и 3D- ефекта на акварела на Десислава Тивчева. Той е нещо, което никога няма да успея да постигна. Моите са остри, резки, очертани. Може би затова толкова харесвам, когато от насложени петна изскача пред очите обемна форма.

# 646
при листата ти се е получило, но в цветовете има нещо неестествено, сякаш положението на наблюдателя става друго.

# 647
  • София
Да - по-едрата роза гледа централно към наблюдателя, вместо нагоре и надясно, както е в оригинала. Опитвах се постигна обем без контури и не ми се получи - накрая си ги сложих.

# 648
И аз обичам да очертавам, а това не е препоръчително по принцип. Но в крайна сметка, няма твърди правила - ето, ван Гог е очертавал често и му се е получило красиво Simple Smile

Продължавам да опитвам различни неща с маслените бои - поръчах си едни Шминке Норма, за да пробвам нещо по-качествено. Харесвам ги, много хубава консистенция (нито течни, нито изтича нещо от тях, нито прекалено сухи - мога да не ги разреждам и стоят добре на платното), хубави цветове, които се смесват лесно, обаче трудно изсъхват - бях оставила една картина от миналия четвъртък - днес пипнах рисуваното от любопитство и още е далеч от изсъхване...

# 649
  • През девет планини в десета...
От днес едно лятно петънце от мен

Бих си закачила цялата серия на стената Nature Sunny

# 650
Супер са! И аз днес си закачих няколко в нови рамки - ето една (акрилни бои, всъщност нямам много рамкирани):

Това е орех (есенен); цветовете излизат много кофти, като снимам с телефона - не само на картината, но и на стената Thinking

# 651
Имаше из фейса обяснено как да се снима, за да излезе максимално близо до реалността цвета. Светлината трябва да пада отзад картината. Снима се фронтално.

# 652
С телефона сигурно никак няма да стане. Трябваше да взема фотоапарата, който си нося по екскурзии, но не се сетих днес.

# 653
Аз снимам с телефона само. Качването на снимки от фотоапарата ми е твърде сложно.

# 654
  • София
И с телефон става. Слагате картината на много светло място /например на терасата/ през деня, но да не я грее директно слънцето. Гледате светлината да идва от посоката,от която е на картината. Заставате, колкото можете точно отгоре и фокусирате върху картината. Можете да разберете, колко точно фронтално сте застанали, като гледате на екрана картината да е правоъгълник, а не трапец или черириъгълник. Така запазвате пропорциите правилни, а дневната светлина доближава цветовете до реалните.

# 655
Тя е в офис сега, няма как да я изнеса на по-светло място. Моят телефон снимаше добре в началото, когато го взех, после нещо му стана (на 2 или 3 години) и вече са посредствени. Пет пъти снимам, за да излезе нещо на фокус (на авто настройки е и не мърдам).

# 656
Хоп...троп...

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 19:09 от brumm

# 657
Много красоти видях👌,от мен едно мързеливо коте

# 658
Нова придобивка: базови комплекти маслени бои Рембранд и ван Гог (и двата вида - Royal talens). Simple Smile Рембранд са горе-долу двойно по-скъпи, искам да ги сравня като качество и свойства. Все още не съм си формирала мнение за това с какви бои ми е най-приятно да работя.

П.п. първото ми впечатление е, че фирмата пести от опаковки при линията ван Гог. Забелязах го още при акварелите.

Допълвам: изпробвах първо ван Гог и са си много добри бои - мазнички, но не много течни, смесват се лесно, покривни. Ето първи пласт на розата, която започнах, не съм ползвала никакъв разредител, дори на четките - само бои:

Оставям я да съхне и след това ще продължа. Утре ще изпробвам Рембранд, пак с розови рози (не е същата, но са от същия сорт - цветовете са горе-долу същите).

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 16:10 от pppqqq

# 659
Някакви идеи за надпис над стрелата ? ❤

Общи условия

Активация на акаунт