Рисуване за начинаещи и не само - 9

• 58 755
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Happiness?

Много ми харесва как си направила цветята.
И аз рисувам по видео уроци, но на някои от твоите (този вкл.) не съм попадала. Но ако има линк, моля, сподели го. Представих си я в хола, с малко по-различни цветове Simple Smile Лично аз бих си го направила на небесно син фон.

# 661
И аз точно за Happiness първо се сетих, после за Believe. И накрая дойде моят и каза, че така е добре и сега не мога за взема решение 🤭🤭🤭

# 662
Не съм доволна от тази.

# 663
Арката не изглежда естествено, иначе е добре.

# 664
Как ми се иска да се събудя на едно такова място 🌴☀️🤭

# 665
Аз пък може малко да не съм по темата, но да си кажа, че да ми олекне. Онзи ден минавам покрай едни кофи за боклук и гледам, че до тях беше изхвърлена прекрасна картина, оригинал, надписът беше от 1974 г., а авторът (името не запомних, но беше българско) пишеше, че е нещо свързан с кафенето, което беше нарисувано на една прекрасна уличка. Много мислех да я взема, но беше вече намокрена, намачкана и изцапана вече. Стана ми много криво, че някой е я е изхвърлил...

# 666
Може би е трябвало да я вземеш - ако е била оригинал, а не плакат в рамка и от разпознаваем художник, тези неща струват пари. Преди време имаше такова документално предаване за хора, които стават милионери случайно. Единият случай беше такъв - човекът намира картина в боклука и се оказва, че е на някакъв американски модернист.

# 667
Одилия, онзи ден натоварих в един чувал част от моите картини и се пригласих да ги хвърля. По случайност ми звънна приятелка и ме обяви за луда. Каза че ще дойде да си вземе още.
Аз й казах, че тези не стават.
Е...още не съм ги хвърлила де, стоят си в чувала.
Жалко за картината.

# 668
  • София
Не мога да изхвърля моя картина. По съм съгласна да я коригирам, да нарисувам нещо отгоре, но да я изхвърля ми се струва кощунство.

# 669
Мога да изхвърля всичко. Много обичам да се освобождавам от разни неща.

# 670
  • USA
Вместо да ги хвърляте дали не може да се направи някоя ФБ група или друга платформа за "безплатна" размяна или просто съм сигурна, че ако на нас не ни трябва картина на някой може да донесе усмивка и да си я закачи вкъщи/офис? Все пак във всяка картина има емоция и отделено време за направата и.

# 671
Аз също не ги изхвърлям, събирам по шкафове. Но съм хвърляла скицници с недовършени неща от тийн годините ми. При това доста.

# 672
И аз хвърлям картини, преди подарявах, но не бях удовлетворена то това и ми е по - добре да хвърля картина, която не ми харесва, отколкото да търся на кого да подарявам.................Винаги съм била на мнение, че човек за да получи нещо без пари, трябва поне малко да даде или да се потруди. Да обикаляш по казаните, да бъркаш и да търсиш нещо ценно не е никак лесно и изисква доста усилия, ходене в студ, дъжд, пек, вечер късно, сутрин рано..............такива хора заслужават да намерят всичко от което имат нужда. Точно поради тази причина хвърлям и дрехи, чанти, обувки в казана, а не в определените контейнери.

# 673
Не става дума да обикаляш и да търсиш, а за нещо, което се вижда и без да го търси никой. Даже имаше скорошен случай с портрет на Густав Климт, намерен в торба за боклук (ако не се сещате кой е - у нас е известен най-вече с Целувката).
https://www.dw.com/en/painting-discovered-in-a-trash-bag-could-b … -klimt/a-51640557
Този случай е подозрителен и изглежда все едно някой е искал да върне картината.
А ето и за две, намерени в боклука на бензиностанция през 2021: https://news.artnet.com/art-world/germany-appeal-found-paintings-1981824

Между другото, доколкото знам, картините на платно се рециклират много лесно - замазва се с грунд и се рисува отгоре.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 13:56 от pppqqq

# 674
Не бих изхвърлила. Влагам емоции,фантазия да кажа и чувства във всяка една.Дори да са странни,несиметрични и т.н. някакси не мога да ги предам  на боклука,дори не ми е идвало на акъл.Все едно предавам себе си един вид.Тази примерно я правих докато линееше едно от старите ми спасени котета.5 години живя при мен втори живот(намерен в кома на улицата)Отиде си и някакси си го представих,без болка,блаженно си лежи на цветна поляна.Та така със всяка рисунка.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 22:16 от qeq

Общи условия

Активация на акаунт