Изпитани сайтове за парфюми - 34

• 58 638
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Предварително се извинявам за спама, обаче не съм видяла нито един камион с Килиън, Байредо, Екс Нихило и тн да е хладилен, отделно тръгват от тук за Армения и Грузия също с камиони, които заради другите изисквания пък даже са доста стари. Извинявам се отново просто не се сдържах🙏🏼

# 196
  • София
sweety_kitty, наясно съм, че в хладилен камион може да се поддържа температура около 20'С, но нейната липса или наличие не развалят парфюма. Тази зима бях в магазини за парфюмерия, разположени на 1900 метра надморска височина и вътре беше доста топло, а нито един парфюм, който си купих не е развален. Не знам въобще има ли съфорумки, които да си държат парфюмите в хладилник, така че лично за мен, теорията за нехладилен камион и нетраен парфюм, оприличен на менте ми издиша.
Азалия, честит! Сигурна бях, че ще намерите разлика в едт и едп. Както ви писах, за мен в едп кокоса е незабележим и парфюма е по-рафиниран, докато едт е по-мощен и по-излъчващ, дори обсебващ.

# 197
  • Sofia
Не става дума за охлаждане,  а за поддържане на стабилна температура в определени граници,  та дори и стайна.

# 198
Да, не става изобщо въпрос за съхранение в хладилник.
И моля,не бъркайте работен опит с това което наричате  "теории за нехладилен камион и нетраен парфюм, оприличен на менте". Това не са теории, това са факти с които реално някой се е сблъскал и споделя реален опит!
Става въпрос за големи температурни разлики,които повреждат маслата и самия продукт. Не знам вече как да се изразя, за да бъда разбрана. Един парфюм с определено наличие на спирт,независимо с кутия или не -  при камион стоящ на едно място с температура от 40-60 градуса се нагрява силно, шофьорите правят дълги паузи при дълги курсове. Сътветно при тръгване се охлажда, при стоене на едно място се напича.
Или обратното при температура -15 или -20 градуса силно се охлажда и след това се затопля.
Същото е и с козметиката,която е способна и да се свари или замръзне.
Като се повтори този процес няколко пъти в един курс на транспорт е нормално да се отрази отрицателно на самата течност/съдържание. Всичко зависи от дължината и времетраенето на курсовете, престоя по граници, престоя по складови помещения.
За Килиън, Байредо, Екс Нихило нищо не мога да кажа, говоря от личен опит и наблюдения.
Както казах в предишните коментари - всеки търговец подържа различна политика и има различни изисквания за транспорт/дистрибуция.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 17:19 от Анонимен

# 199
  • София
Има множество снимки в нета, където може да се видят специални хладилни шкафове, в които колекционери на парфюми съхраняват любимите си аромати. В парфюмите и в козметиката има толкова много стабилизатори на състава, че могат да издържат на всякакви температури и температурни разлики и не се третират като бързо разваляща се стока.
Вчера получих Carnal flower, поръчан от престижен английски магазин, и ми го докараха със същата баничарка, с която ми доставят нещата от Нотино. Не е развален. Не беше опакован и в специално термоизолиращо фолио, нямаше дори стикер чупливо или лесно запалимо. Така ми доставят от 2-3 години във всякакви сезони директно от Англия парфюми и нищо им няма.

# 200
https://www.get.bg/shiseido-zen-moon-essence-edp-parfjumna-voda- … 0-ml-bez-opakovka

Някой,ако търси това парфюмче,мисля,че е на добра цена.Като гледам в Гет-има доста намалени Simple Smile

# 201
veka
Няма никакъв спор по тези въпроси.
Просто споделих опит и възможна причина за компроментирано качество на козметичен продукт,защото се е случвало и съм била свидетел на достатъчно подобни случаи.
Начинът на съхранение и температурата винаги са първият червен флаг,когато има проблем с качество на продукт.
Не малко случаи е имало споделени тук в темата, за протекли парфюми, за потъмняли, за изветряли. Както и за козметика - развалена, вън от срок, или в срок,но застояла. Ако щеш, и от аптека съм купувала развален продукт.
Всичко винаги опира до начинът на съхранение, защото ако има проблем ,продуктът подлежи на рекламация от потребител. Търговецът за да няма повече загуби, проблеми с КЗП и други институции си прави вътрефирмено разследване на партиди,срокове,начин на транспорт,съхранение и при който е вината там се слага съответната санкция,като търговецът също има право на рекламация към производител, дистрибутор, склад или транспортна фирма. И това е.
Модератор ако прецени,че спамим нека изтрие ненужното. Благодаря Hug

# 202
В elfragrance за заредили 10-на вида семпъли на Ajmal по 4лв

# 203
Моята версия е, че в по-големите он-лайн магазини с много персонал като Парфимо, е възможно единични парфюми да бъдат отваряни, да бъдат изтегляни известни количества от тях и да бъдат допълвани с вода. Не говоря за масово разреждане като официална политика на фирмата, а за злоупотреба на единични служители, от които страда реномето на фирмата. В по-малките магазини, където шефовете стоят на главите на служителите си, това няма как да се случи и не случайно едни от най-популярните онлайн магазини в темата,  всъщност се поддържат от неголеми офлайн парфюмерии. Особено, когато за един и същ магазин няколко пъти се повтаря такъв сигнал, не трябва да се подминава с лека ръка.
В тази връзка само ще споделя нещо, което ми се случи с друг магазин - след като поръчах парфюм, ми се обадиха, че кашонът с парфюмите бил изпускан и имало счупени шишета, обаче не можело да се разбере конкретният парфюм в какво състояние е, без да се отвори кутията му. Аз им разреших да го отворях и проверят. Казаха, че няма никакъв проблем с моето шише и ще залепят целофана и ще ми го пратят. Получих парфюма в идеално състояние - целофанът изглеждаше съвсем като фабрично залепен, кутията - без следа от пипане. Ако не бяха ми казали, че са го отваряли, по нищо нямаше да разбера. Бяха абсолютно коректни, но веднага си представих сценария с друг магазин и недобросъвестни служители .....

# 204
Момичета, виждали ли сте някъде  Étoile d'Une Nuit Annick Goutal?
Прерових уж надлежно сайтовете от първа страница но не го намерих, а между нас пламна любов, и макар да не съм съвсем готова за покупка мислех поне да го следя как е като цена и ако изпадне оферта да му се метна Simple Smile
Помагайте!

# 205
  • виртуално
GG BG , след твоето разяснение направо си представих как в складовете на парфимо (защо път точно само там) един мармот си развива станиола, хапва парченце шоколад и пак го завива...

# 206
Моята версия е, че в по-големите он-лайн магазини с много персонал като Парфимо, е възможно единични парфюми да бъдат отваряни, да бъдат изтегляни известни количества от тях и да бъдат допълвани с вода.
Моля ти се, опитай да изтеглиш така, както си представяш, че се случва това, количество от някой твой парфюм, който не носиш и така ти стои. Ако не успееш да изтеглиш, опитай по начина, по който си представяш, че ТЕ го правят, да вкараш вода вътре. И кажи какво се случи като опиташ. Също, моля кажи какво го правят изтегленото количество парфюм. И също последно питам - каква е целта на всичко това? А, не, предпоследно е това. Последното е, някак си отсипи 10 мл парфюм, пак от някой, който не носиш и сипи вода в него, разклати добре и ми кажи какво виждаш. Аз знам какво ще видиш, ама ти ми кажи все пак.
Вече всичките ми представи за конспирация са разбити на пух и прах, и надминати хилядократно. Нямам какво повече да кажа, освен че мисля, че на подобни неща мястото не е тук!

# 207
Да, малко в повече идват фантазиите. Кой би се занимавал за капчици парфюм, буквално за капки да си причини отваря, отлепяне, махане на пулверизатор, дупчене с игли или там каквото и после обратната процедура с пълнене с вода. Че то това толкова време и усилия изисква, че за тези капки, даже 10 мл да са не си струва потенето, особено ако трябва да е направено така, че да не се забелязва и после обратната процедура по опаковане. Че те по-добре да крадат цели бройки и после да ги продават в олх или подобни платформи. Или просто да си купят парфюма. Сметката не излиза отникъде с краденето на малки количества.

# 208
Харесала съм едни парфюми във Венера козметикс и се чудя дали ще правят намаление около черния петък или да поръчвам. Вие какво мислите?

# 209
Харесала съм едни парфюми във Венера козметикс и се чудя дали ще правят намаление около черния петък или да поръчвам. Вие какво мислите?

И аз сложих в кошницата няколко! Дано има Simple Smile

Не е БГ сайт,но D&G имат до 40% намаление,ако на някой му е от полза
https://www.allbeauty.com/brands/dolce-gabbana

Общи условия

Активация на акаунт