НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 422
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Искам да кажа, че прочетох всички ви, но ми е първа нощ у дома и забравих на кого какво искам да кажа.
Честито на всички нови майки и нека децата им са здрави, силни и щастливи.
И у дома е драма. Къпането изобщо не се получи, мъжът ми вика държиш се ужасно с всички сякаш ти пречат, кротко малко. А майка ми ми каза, че държа детето гладно, което беше удар под кръста, щото го изписаха 2500...
Консултанти по кърмене ми казаха, че имам не достатъчно развита млечна жлеза и винаги ще трябва да дохранвам.
Та имам въпроси:
Помпата след всяко хранене ли се стерилизира?
Водата винаги ли трябва да е току що преварена? Може ли да е преварена и после да я стоплям?
Колко време трябва да ври?
Колко пъти в денонощието трябва да ака човекът?
Една позната каза, че от аптамил се е запекло нейното бебе и сега умувам.
Знам че въпросите не са много за тук ама има майки в темата и имам нужда и аз като Райтче от едно рамо
Помпата веднъж на 24 часа иначе измива с бебешки препарат.
Водата за банята да ти е на теб приятно топла. Обичат бебчетата да им е топличко. Да ти поливат на твоята ръка не директно на бебчето. Преварената вода може само да си я затопляш после. Казват 17 мин да ври, но ми се струва много. Аз я кипвам в Ел.каната.
За акането поне 4 Памперса мисля, че беше но зависи от АМ или кърма. В болницата АМ беше аптамил. Вкъщи съм взела аптамил комфорт пише че помага против колики и запек. Храня с цедена кърма, но понякога и дохранвам. За сега нямам проблем, пу, пу. Но коликите май ни почват. Вече сме на 12дни

# 331
  • София
Gerta, не наддава добре. Утре сме на педиатър. Мен не ми пречи, че постоянно е мокър и оповръщан, но това не мигва е страшно. Той губи всичката кърма и добавка в бодърстване, рев и постоянно пълни пампи с ако. Ще обикаляме и ние по докторите. Бебето не е спало повече от 45мин от оня ден вечерта.
Mamsi, рано е за колики. Пет часа са много за шест дневно бебе ... Боли ли го нещо или плаче за храна/близост?
Аз минавам шишето с кипната вода от каната и толкоз. Топла преварена вода държа в термос за като правя добавка след кърмене.

# 332
Gergamelka, честита Ема!

Дух, апа се казва Baby tracker - feeding, sleep and diaper на Amila - с една зелена количка. Ползвах техен ап и за следене на бременността и съм супер доволна.

Буди мъничето на 3-4ч и давай колкото иска да яде. В началото ядат по 5-10мл, увеличава се с по 10мл. Аз ги будя със смяна на памперса.
Ама това не важи ли за кърмените бебета? Ох просто не искам да си мъча бебето постоянно го драмяскам, постоянно го ръчкам нещо с бутилки с цици... Не знам ще го карам на интуиция, само дано почне да качва

# 333
  • София
Докато са с жълтеница трябва да будиш без значение с какво ги храниш, щот се успиват. При нас смяната на памперса работи безотказно.

# 334
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави бебчетата, а на вас бързо възстановяване! 🌷

Момичета, днес сутринта се роди нашия син - Симеон, 3070 гр. Юнака си избра днес да се появи на бял свят. Беше планиран за 16.11 , но не му се чакаше 😊 Рано сутринта ми изтекоха водите и в 10ч беше секциото.

# 335
  • София
Мами, някоя ползва ли АМ Хипп органик комбиотик? Купих си го за аварии, защото в Шейново ползваха такова, но в крайна сметка не го ползвам и го подарявам. Ако някой го иска - ЛС. живеем до семинарията в София

Честит Симеон, да е жив и здрав Heart

# 336
  • Тук... някъде
Жив и здрав да е Симеон!

# 337
Много благодаря. Той изобщо не иска да яде, най много по 50 гр яде, да не говорим че не мога да го събудя.

Духче наблюдавай бебето 2 3 дни и си записвай някъде кога и по колко яде, но ако продължава да не се буди само повече от 3 часа и видимо не качва, пробвай да го будиш и каниш да се храни на всеки 3 часа. Моето много спеше но като го събудех се сещаше, че е гладно и почваше да си хапе ръчичките.
Трябва да започнеш да увеличаваш дозата, консултирай се с педиатър, 50 мл. е малко за след изписването.

# 338
Първо честито на всички новородили мамчета! Да са живи и здрави бебоците ♥️
Относно коликите, от акушерките в болницата, както и от личната, знам че колики могат да се появят от момента, в който бебето започне да приема храна. Баткото нямаше кой знае какви колики, но си спомням, че първите капки Еспумизан му дадоха още в болницата след няколкочасов рев и заспа малко след това. В този ред на мисли, повечето капки против колики съдържат Симетикон, който запича и затова се комбинират винаги с пробиотик! Аз също ползвах Панда, много е добър, нищо че е скъп.
Помпата стерилизирах веднъж на 24 часа, а вода не съм преварявала, давах розова Девин. Изключително кърмените бебета може да акат по 5-6 пъти дневно, но може и да не акат по 5-6 дни! Казват, че до седмица било нормално, стига да няма дискомфорт. Е, при нас имаше и му правихме клизмичка Мелилакс на 3 дни.
Тъй като имаше и физиологичен рефлукс, който слава Богу отшумя към 7ми месец със захранването, по едно време беше на терапия с Фризовом, 2 кърмения ги замествах с него. Е, рефлукса не го оправихме, но поне започна да ака всеки ден по 1-2 пъти. Гастротус на нас не ни помогна по никакъв начин, въпреки че изпи 2-3 шишета. Някакви, май правени, прахчета с ранитидин имало, но ги дават за по-тежък рефлукс.
Сега и аз да питам. Тези гащи Оуейс от къде ги купувате?

# 339
Здравейте момичета , нямам много време да пиша и то не заради бебето , а каката ме ангажира много .
Ако съм запомнила и каквото съм запомнила ще отговоря на Духчето според моето гледане в момента .

Кърмя колкото бебето иска , пробвах да цедя обаче пак си имам 20-30 мл. Кърма и дохранвам с Лактана био /страхотно мляко към 50-60 мл.изпива /, с него хранех и голямата си дъщеря защото всички други я запичаха

Вода можеш да преваряваш веднъж и после само да затопляш . За това бебе си поисках за подарък от две мои приятелки една кана която преварява водата  и след тояа я поддържа 24 часа в градуси които ти си задал , т.е 24 часа си имаш вода готова за АМ . Тази кана е също и стерилизатор както и машинка за затопляне на пюрета и готви плодове и зеленчуци на пара . Ако има някой желание ще пусна линк във фейс групата , страхотен подарък е спестява супер време .

Помпата си я стерилизирам всеки път със шишетата , но това си е лично мое решение, мисля че и веднъж на ден е ок .

Бебето ака по 4-5 пъти понякога и по-малко на денонощие , но не я следя изкъсо защото е спокойна и нямам притеснение . За запек се води само ако бебето ака твърдо или топчести акита , всичко друго е нормално , дори и да не ака няколко дни .

Май е това 🙄

# 340
Сега и аз да питам. Тези гащи Оуейс от къде ги купувате?

https://m.emag.bg/absorbirashto-bel-oalways-discreet-pants-m-9-b … earch-Action=view ...само тук, по магазините ги няма 💋

# 341
Gerta, не наддава добре. Утре сме на педиатър. Мен не ми пречи, че постоянно е мокър и оповръщан, но това не мигва е страшно. Той губи всичката кърма и добавка в бодърстване, рев и постоянно пълни пампи с ако. Ще обикаляме и ние по докторите. Бебето не е спало повече от 45мин от оня ден вечерта.
Mamsi, рано е за колики. Пет часа са много за шест дневно бебе ... Боли ли го нещо или плаче за храна/близост?
Аз минавам шишето с кипната вода от каната и толкоз. Топла преварена вода държа в термос за като правя добавка след кърмене.
Педиатрите ще те насочат, значи, но щом не наддава добре проверете за пилорна стеноза-най-честата причина, но и не е нещо страшно. Пробвай наистина белия шум-супер ги приспива и успокоява.
А за колики... Няма рано..😢 И трите ми деца са с колики от родилното...

# 342
Здравейте момичета , нямам много време да пиша и то не заради бебето , а каката ме ангажира много .
Ако съм запомнила и каквото съм запомнила ще отговоря на Духчето според моето гледане в момента .

Кърмя колкото бебето иска , пробвах да цедя обаче пак си имам 20-30 мл. Кърма и дохранвам с Лактана био /страхотно мляко към 50-60 мл.изпива /, с него хранех и голямата си дъщеря защото всички други я запичаха

Вода можеш да преваряваш веднъж и после само да затопляш . За това бебе си поисках за подарък от две мои приятелки една кана която преварява водата  и след тояа я поддържа 24 часа в градуси които ти си задал , т.е 24 часа си имаш вода готова за АМ . Тази кана е също и стерилизатор както и машинка за затопляне на пюрета и готви плодове и зеленчуци на пара . Ако има някой желание ще пусна линк във фейс групата , страхотен подарък е спестява супер време .

Помпата си я стерилизирам всеки път със шишетата , но това си е лично мое решение, мисля че и веднъж на ден е ок .

Бебето ака по 4-5 пъти понякога и по-малко на денонощие , но не я следя изкъсо защото е спокойна и нямам притеснение . За запек се води само ако бебето ака твърдо или топчести акита , всичко друго е нормално , дори и да не ака няколко дни .

Май е това 🙄
Ти сега тотално ме спече..  бебето днес ака твърди дарадонки. Това значи ли, че е със запек? А да, искам линк към машинката.
Ми аз от две цеденета на две гърди успях да изцедя малко под 20 мл. Ще пробвам още 1 дано ги направя 30. Той кърма не отказва... Само АМ

# 343

Май е това 🙄
Ти сега тотално ме спече..  бебето днес ака твърди дарадонки. Това значи ли, че е със запек? А да, искам линк към машинката.
Ми аз от две цеденета на две гърди успях да изцедя малко под 20 мл. Ще пробвам още 1 дано ги направя 30. Той кърма не отказва... Само АМ

Щом са дарадонки твърди си е зяпек . Ама мъчи ли се , еидимо боли ли го ?

Пускам линк в групата във фейса .

# 344
Дух, не разбрах 20 мл. изцеждаш след като е кърмен или изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт