НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 418
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Момичета много полезни неща сте споделили за кърменето. Аз също не го будя, тая нощ издържа 4 часа без да се събуди, според вас много ли е? 😟 Иначе сме на поискване, гледам да не го оставям много да ме ползва като залъгалка, но си подиграва доста със зърното ми понякога. За акито само ме притеснява мен, че е 2 3 на ден понякога е рядко, а понякога е малко по-гъстичко. Дали е нормално ? Не съм забелязала да се напъва или присвива, изцяло на кърма сме ако е от значение. Не следя количеството гледам колко минути суче, започнахме с 15 Мин с мъки, а сега сме на почти 20 плътно. Ще видим дали наддава при педиатърката като идем на преглед

# 346
Deleted

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 13:23 от Vilali

# 347
Vilali, само недей да се самообвиняваш - случилото се в никакъв случай не те прави провалила се майка или жена! Избий си го от главата!

Най-важното е сега ти и Виктор да сте добре, и да се възстановите бързо, което съм сигурна, че ще стане.

Успех! 🍀

# 348
Не ща да звуча грубо или да нападам някого, ама съм първескиня и при това нераждала. Искрено ви моля, като публикувате такива разкази да ги слагате в скрит текст, за да могат жени като мен да изберат дали искат, или не искат да четат. Вече няколко жени пишете за тежки раждания, еми сложете ги в скрит текст, за да не плашите останалите неродили. Знам, че малко ме останали неродилите, ама колкото и да ми се иска да съм позитивна и без настройка, след такива разкази меко казано се спичам.

Днес трябваше да имам преглед за разкритие, но го отложихме за другата сряда. След консултация с кардиолог минавам на постоянна терапия с Допегит до раждането - няма отоци, няма белтък в урината за сега, няма проблем с кръвопотоците, само високо кръвно, но то не е малък проблем. За сега все още имам зелена светлина за нормално раждане, но вдигне ли се много кръвното, минаваме на вариант секцио, който до момента дори не ми е минавал през акъла като опция. Моят термин е 27.11. и още няма помен от желание на бебето да излиза, даже на тоновете - нулеви контракции. Сбе другата седмица ще се решава какво ще се случва.

# 349
  • Тук... някъде
Misery., колко ти е кръвното? Аз също нямам оплаквания никакви, но вече втора вечер го меря 120/82-3, което за мен е високо, при положение,че през деня ми е 95-100/60-70 и винаги ми е било ниско. Затова питам. Иначе съм утре на консултация и там ще питам

# 350
Misery, вече си мисля, че аз ще затворя вратата на групата.
Като чета за кърма, АМ, памперси и изваряване на вода, ми се струва все по-сложно и се радвам, че бебчо си трае.

# 351
Кокондрелка, моето кръвно до скоро държеше 120/80, но почнах да правя кризи с високо кръвно, като още тогава ми изписаха Допегит симптоматично. Моето кръвно напоследък обаче държи 130/80 - 130/90, има и спадове през деня, но като цяло пада до 110/70 - 100/60 с Допегита. Хубавото е, че ЕКГ-тата ми са съвсем нормални. Бих ти препоръчала да измолиш АГ-то да те прати на консултация с кардиолог, ако не ти е окей кръвното.

Ейнджълче, нормално е да почнат такива разговори, като основната част от девойките са родили. Но тия описания при положение, че има неродили девойки, айде не мерси. Трябва ли до термин да чета само истории за разкъсвания, форцепси, натискания по корема с лакът и прочие? А ми остават 16 дни. Нека да се съобразяваме все пак една с друга.

# 352
Добре дошли на новите бебенца, да са живи и здрави, а на майките - бързо възстановяване.
Misery, и аз съм като теб с контракциите, от време на време някоя подготвителна, но като цяло - пълно затишие. Термина ми е ден след теб, шийка без промени, само леко омекнала, бебето високо - чак се чудя ще раждам ли изобщо или какво...а вече нямам никакво търпение. За кръвното - при мен е също ок. 120/85, а нормалното ми е доста по-ниско, но не знаех, че се препоръчва секцио ако е високо. Утре ще го коментирам с доктора.

# 353
Честно да си кажа всичко чета и още нищо не ме е разклатило.
Единствено коментар на моя приятелка тази вечер успя да ме срине, че едва ли не, ако тръгна сега да раждам, както съм с + PCR да не съм очаквала добро отношение от лекарите. Като съм положителна да не съм прокажена.
Така де. Здраве да е. Ще преспя и ще се успокоя.
Всичко е наред при мен.
Момичета, стискам палци на майките с неспокойни дечица всичко да се нареди и бебчетата да се успокоят.
Вярвам, че всяка една от нас ще намери начин и подход да се справи със ситуацията пред, която е изправена или ще се изправи.
Няма неотгледано дете. Къде по-лесно, къде по-трудно всички ще родим и ще си отгледаме съкровищата.
Диди, губиш ми се. Прибра ли вече и другото детенце?
Ро3и, как си? Какво става с теб и децата?

# 354
Здравейте мами,

От сравнително скоро бях следила групичката от време на време и намерих много полезни съвети от всички вас. Днес се появи на бял свят и нашето дългоочаквано чудо - Виктор,  3600, 51см

Ако сте от неродилите мами може да пропуснете по-надолу, за да не се психирате допълнително. Сигурна съм че при вас всичко ще е наред.

Нещата въобще не минаха по план и се чувствам ужасно виновна, семейството ми ме подкрепя но не разбира мъката ми като провалила се жена и майка. След близо 20 часа контракции и бързо разкритие от 2.5 до 8, нямаше как да ми сложат упойка. От 8 до 10 см минаха часове, с ужасно болезнени контракции и аз вече не издържах при това че не бях спала и бях адски уморена от болките. Включиха ми окситоцин и още нещо за болка да стигнем по-бързо до 10, но от това обезболяващо бях ужасно сънена и в просъница идват доктори и акушерки да ме карат да напъвам. Беше ужасна борба, нищо не усещах и не можех да напъвам ефективно. Всички започнаха да се суетят какво ще ме правят и да ми крещят напъвай - заклещи си бебето, страда. С много сълзи и опити за напъване нищо не се получаваше. Почнаха да се суетят и да търсят спешно анестиолога, последното което помня в родилна зала беше че питах към секцио ли минават. Оказа се че след като са ме приспали са го издърпали с форцепс (според лекаря е бил твърде ниско вече за секцио). Сега е на кислородна палатка заради майка си която не успя да напъне малко и да го роди безопасно 🥲
Извинявам се за дългия пост, но се почувствах по-добре като го споделих тук пред други мами, чиито рждания също не са минали по най-перфектния начин. Важното е че накрая мама и бебо са в безопасност и ще се възстановят скоро заедно от травмиращото раждане.

Здрави бебенца на всички, които още не са родили и много прегръдки за всички мами които вече си гушкат своите мъници.
Така се е получило, не се обвинявай. Направила си всичко възможно. В никакъв случай не си лоша или неспособна майка. Всичко ще мине и ще остане само радостта и хубавите моменти с бебчето. Не се поддавай на негативни мисли. Ти си най-добрата възможна майка за точно това бебче. Бъди силна и мисли за хубавите неща, който тепърва предстоят

# 355
Енджъл, тук съм, ама ви чета по диагонал, че още се напасваме Wink Утре живот и здраве си взимам и другото дете 💙 А този вкъщи ще трябва да изкара два дни с баща си и свекървата. Каква ще я свършат не знам 😁 Обмислях тайно да си пусна камерата да ги наблюдавам Wink
п.с. Честити нови бебета! И имаме си адашче Вики, което също празнува имен ден днес 💙

# 356
Кокондрелка, моето кръвно до скоро държеше 120/80, но почнах да правя кризи с високо кръвно, като още тогава ми изписаха Допегит симптоматично. Моето кръвно напоследък обаче държи 130/80 - 130/90, има и спадове през деня, но като цяло пада до 110/70 - 100/60 с Допегита. Хубавото е, че ЕКГ-тата ми са съвсем нормални. Бих ти препоръчала да измолиш АГ-то да те прати на консултация с кардиолог, ако не ти е окей кръвното.

Ейнджълче, нормално е да почнат такива разговори, като основната част от девойките са родили. Но тия описания при положение, че има неродили девойки, айде не мерси. Трябва ли до термин да чета само истории за разкъсвания, форцепси, натискания по корема с лакът и прочие? А ми остават 16 дни. Нека да се съобразяваме все пак една с друга.

Понеже и аз съм описала моето тежко раждане, идвам да попитам само лесните  раждания ли могат да се споделят в групата? За съжаление не винаги нещата минават гладко и по план, колкото и да ни се иска. Аз и други момичета сме написали преди поста, който не е родил, да не чете, ако не желае. В тази група всеки си е споделял радостите и мъките по време на бременността, дойде време да споделяме и за ражданията, а скоро и за отглеждането на бебетата- и хубавите, и трудните моменти.  За някои нашите разкази могат да бъдат полезни, все пак такива неща се случват, колкото и да не ни се иска. Важното е, че историите са с щастлив край и сега си гушкаме красивите бебета и всичко се забравя. Нека да не си налагаме цензура, форумът е тук, за да си споделяме. Пожелавам на всички леко и безпроблемно раждане!

# 357
  • София
И аз съм тук, чета отгоре отгоре и си чакам чинно денят, в който ще си вземем бебетата. Днес трябва да им чуснат всички изследвания и, дано всичко да е наред, утре да ги приберем. Аз се раздвижвам в нас и цъкам с помпата основно Simple Smile
За ковида не се безпокойте, грижете се за здравето си, пък каквото е имало да става се приема. Не знам как е по другите болници, но в Токуда правят всичко възможно родилката да се чувства добре в такъв момент. Аз все още съм под стрес от преживяното. Но сега особено много ме притеснява, че ще трябва да си махам сама конците по вайбър, а аг преглед истински (освен натискане на матката и преглед колко кръв тече) ще имам най-рано след 10тина дни.

# 358
Моето раждане също беше от гадните, но аз исках да споделя, за да може някой ден, ако някой търси информация за нещо да може да прочете. Помня аз колко се лутах и четях където и каквото хвана. За съжаление от телефона няма как да направиш скрит текст, за това пък повечето от нас, които разказваме предупреждаваме да не се чете. Аз лично нямам никакво време да си погледна телефона, да не говоря за лаптоп. Каквото и да става, мислете за човечето, което има нужда от вас!! Друго нищо не е от значение и всичко се забравя.

Дай боже на всички останали леко раждане и скоро гушкане на бебчета!!  Нека запазим добрия тон и да сме добри едни с други.

# 359
Ако някой изобщо си е направил труда да ми прочете думите, не съм казала да не споделяте ражданията си, а да ги споделяте в скрит текст,особено тежките от тях, включващо форцепси, вакууми, варварски практики като Кристелер. Лично аз изречения “Не четете по-надолу” често ги пропускам, особено ако чета през телефона, където реално чета отгоре - отгоре. Не случайно я има тази опция за скрития текст, ако нещо е по-графично. Не налагам цензура, не се и опитвам, просто явно няма да влизам тук до момента, в който не родя.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 09:21 от Misery.

Общи условия

Активация на акаунт