НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 414
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Аз пък искам да успокоя онези, които все още не са родили, но по една или друга причина ще се случи чрез операция. Днес е 6 тия ден от операцията и се чувствам много добре. Вчера и онзи ден у дома беше по тежко, защото хем нямам обезболяващи, хем се движех много повече от колкото в болницата. Вчера вечерта повечко ме боля и трудно ходех и като се чухме с лекарката каза да пия две ношпа. Ми много съм добре тая сутрин, и през нощта не ме боля и сега ми е леко да ходя, чак се учудих Simple Smile та зора е първата седмица. Всичко си идва на мястото

# 361
Духче, това от твоята уста е наистина много успокояващо.
Днес вече съм наполовина на карантината си. Всеки ден е бонус за бебо. По план трябваше днес да ми е плановото секцио Blush

# 362
Ами, то е ясно, че всичко минава и заминава. Всяка тревога, всеки страх, всяко притеснение. Едно си отива и друго се настанява на неговото място.

# 363
Ангелче, вчера се усмихнах и казах "скоро идва денят, в който нищо няма да ме боли и аз го чакам с нетърпение"! И наистина всеки ден става все по-добре Simple Smile в болницата е добре, защото обезболяват, у дома малко е трудно първоначално, защото разстоянието е по-голямо от колкото в болницата, но два дни ми беше трудно и днес вече си правя почти всичко сама. Вървя изправена, по уверено, не ме боли да лягам и да ставам от леглото, не ме боли да си го нося из къщата малкия и изобщо просто съвсем леко ме дърпа и то по-скоро е превръзката.

Момичета, а вие имате ли някакви такива нощни изпотявания? И у дома се събуждам в студена пот обляна, всичко мокро около мен, с преди не е било така.

За акото, според мен това че трябва да е рядко важи по скоро за кърмените бебета. Моето си ака почти на всеки памперс си има дарадонки и си пушка силно. Някъде мернах, че адаптирано мляко ги запича. Та за акането още не съм се притеснила. Общо взето само за яденето. Ама днес успях да му набутам 20 мл кърма и 40 ам.

Хвлинор, не след хранене, а като цяло 20 изцедих от двете гърди Simple Smile и все пак колкото и малко да е искам да му го давам. Според мен е важно и полезно. Да понякога се чудя струва ли си тоя масраф за толкова малко, но... За сега си струва.

# 364
  • София
Струва си, струва си.
и аз имам нощни изпотявания. всяка нощ от прибирането вкъщи

# 365
Спокойно Духче всичко ще мине! Аз също съм един пример за бързо възстановяване след тежко секцио. За мен лично по-страшно ми звучи естествено раждане. Много исках и аз да родя така, точно заради периода след операцията, но наистина всичко си заслужава и забравя. Колкото повече се движим, по-добре за нас! Аз лично в момента местя багаж още се пренасяме в нашият апартамент, пазаруваме, излизам и се прибирам да кърмя, после отново. Майка ми стои при бебчо докато оправим нещата, а мен толкова ми липсва ако съм 2 часа далеч от него 😟

Аз няколко вечери се събуждам и аз цялата изпотена, да не говорим, че малкия си поспива около 4ч. през нощта и кърмата ми първа като гейзер.
Аз също исках да попитам няколко неща:
- имате ли някакво изтръпване около операцията? 🤔🙄 Малко ми е по-безчувствено над разреза. Дали ще се оправи ?
- колко време след като падне пъпчето продължаваме да третираме със спирт? А колко време след това може да се къпе вече във ваничката?
- ако изцедя кърма колко време може да държи на стайна температура? Мога ли да изцедя след хранене, а после след следващото кърмене да изцедя и да ги смеся?

# 366
Цвети, и моят разрез е изтръпнал и по-безчувствен. Сигурно ще се оправи.

За кърмата зная, че около 8 часа може да седи в хладилник или в стая, в която не е много топло..аз смесвам.... Щото тия 20 мл са от двете гърди, от две цеденета...  Cry.

# 367
Дух, наистина е малко. Аз след кърмене цедих по 50-60 мл. Замразявах я за спешни случаи, а и много съм изхвърлала. Докато го правех, все си мислех каква разсипия като знам, че има жени, които не могат да кърмят. Ами, давай колкото има. Все е нещо. Дано се поувеличи.
Цвети, на стайна температура кърмата може да престои до 6 часа. В хладилник мисля до 24 часа. Топли се на водна баня. Прочети, някъде го имаше описано подробно. Аз замразявах в камерата. Там има годност до 6 месеца. Моята замразена никога не се наложи да я ползвам. Беше за извънредни слечаи, до които не се стигна слава богу.
Ние още преди падане на пъпа го къпехве във вана и не е имало проблем. За мазането не си спомням със сигурност, но мисля 2-3 дни.
Белегът поне 1-2 месеца се усеща. При мен за толкова време спадна и корема.

# 368
Ангелче, вчера се усмихнах и казах "скоро идва денят, в който нищо няма да ме боли и аз го чакам с нетърпение"! И наистина всеки ден става все по-добре Simple Smile в болницата е добре, защото обезболяват, у дома малко е трудно първоначално, защото разстоянието е по-голямо от колкото в болницата, но два дни ми беше трудно и днес вече си правя почти всичко сама. Вървя изправена, по уверено, не ме боли да лягам и да ставам от леглото, не ме боли да си го нося из къщата малкия и изобщо просто съвсем леко ме дърпа и то по-скоро е превръзката.

Момичета, а вие имате ли някакви такива нощни изпотявания? И у дома се събуждам в студена пот обляна, всичко мокро около мен, с преди не е било така.

За акото, според мен това че трябва да е рядко важи по скоро за кърмените бебета. Моето си ака почти на всеки памперс си има дарадонки и си пушка силно. Някъде мернах, че адаптирано мляко ги запича. Та за акането още не съм се притеснила. Общо взето само за яденето. Ама днес успях да му набутам 20 мл кърма и 40 ам.

Хвлинор, не след хранене, а като цяло 20 изцедих от двете гърди Simple Smile и все пак колкото и малко да е искам да му го давам. Според мен е важно и полезно. Да понякога се чудя струва ли си тоя масраф за толкова малко, но... За сега си струва.
За изпотяването и при мен е всяка нощ. В единия момент съм вир вода, на следващото будене пък ми е студено леко. Но отшумява с времето. Сега ми е една идея по-.добре.

# 369
  • Варна
Здравейте настоящи и бъдещи мами 🤗
Отново честито на всички момичета,които гушкат своите бебчета,със сигурност съм пропуснала да честитя на някой,защото вече всеки ден по няколко поста има и тук и в групата,което е чудесно ❤💙
Чета всеки ден и информацията ми е полезна. Моят термин е на 29.11 и вече всеки един момент чакам и се надявам малкия да реши вече да излиза,но все още няма индикации за това.
Относно описанията за ражданията на мен са ми много полезни,макар и някои да са по-тежки и откровено плашещи,за една нераждала жена като мен.Много ме е страх,но въпреки това е добре да прочета и да знам евентуално какво да очаквам,а не да сложа изцяло розовите очила и да изпадна в шок в родилното,че видиш ли то не било толкова лесно.Важното е всички ние и бебенцата ни накрая да са живи и здрави.Колкото и да ни е страх трябва да минем през това.Откровено аз винаги съм искала и смятала,че ще родя секцио,но доктора ме убеди да опитам нормално,защото за момента нямам индикации за операция.Ако се наложи
в последствие да,но по желание твърдо ми отказа,колкото и да ме е страх от естественото раждане.
Успех момичета! 🍀

# 370
  • Тук... някъде
Мина ми прегледа- шийка почти изгладена, но никакво разкритие, тапата си е на място и нямам и контракции... Много й е уютно на бебка в мен 😂 има си води, тоновете й са супер. Ако до 20.11 не тръгне сама ще правим секцио.

# 371
И аз бях на нещо като преглед днес. Само шийката провериха - скъсена наполовина и почти центрирана, каквото и да значи това. Записах си дата за секцио, реших, че ще е гадно в този хаос с Ковид да тръгна да раждам непланирано и да уцеля кофти момент. Днес за първи път ме изненада и една болезнена контракция - странно е. На всички момичета, които още чакаме пухкавия финал, пожелавам още малко търпение и смелост - моите малко ги няма в момента, но ще се опитам да събера каквото мога до деня X 😀

# 372
Аз от няколко дни съм с доста болезнени контракции, присвивания и тип менструални болки. Дали ще изтрая до планираната дата кой знае. Каквото стане. И болки имам долу ниско към мехура и вече не мога и да стискам. Ох, да се свършва вече с това.

# 373
Здравейте момичета, рядко пиша, но ви следя.
Вчера бях на преглед и принцесата отново се е завъртяла и е застанала седалищно. Казаха, че понеже съм вече в 38-ма седмица и ми е първа бременност, шанса да се завърти отново е почти нулев. Освен това съм след конизация и ако тръгна да раждам нормално, можело да не направя пълно разкритие и пак да минем към секцио. Та днес насрочихме секциото за понеделник. Имам няколко въпроса към тези от вас, които вече са минали по този път. Викат ме утре за PCR, в неделя ще ме приемат и в понеделник ще е операцията. В деня преди операцията какво ще ми правят, защо трябва да съм там ден предварително, при положение че PCR теста ще го правим по-рано? Нямам против, просто ми е интересно Simple Smile Колко време се стои в реанимация след операцията (ако всичко е минало както трябва) и телефона, например, при вас ли си е през това време, за да съобщим на таткото? Детето сигурно го водят като майката е вече в стаята? И последно 5те дена в болница се броят от деня преди операцията или така стават 6?
Много се извинявам, ако въпросите ми са глупави, но през цялата бременност бях настроена за нормално раждане и сега изведнъж ми казаха, че трябва да е секцио и се чувствам напълно неподготвена за това, което ме очаква...

# 374
  • Варна
Момичета, успявате ли да "спите, когато и бебето спи"? Аз въобще не мога ... Малкия понякога прави 2-3 часови сънища, аз стискам очите, но нищо не става, а съм адски изморена. Снощи спах 4 часа (от 2 до 6) и днес цял ден се опитвам да дремна, но не успявам. Опитах дори в друга стая, оставих бебока на таткото, но пак не идва сън... Ослушвам се като лалугер да не ревне случайно и да хукна веднага. Вие успявате ли да се отпуснете и да дремвате с бебчето?

Общи условия

Активация на акаунт