НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 408
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Мисля, че приемането е ден по-рано, за да подготвят нещата и да минете първа. Мен ме писаха спешно секцио, за да не правя тест (думите на лекарката ми бяха: "да не вземе да излезе положителен, че ще се чудим какво да те правим") и си отидох на деня в 8ч сутринта, като влязох чак в 11и30 за секцио (бях умряла от глад и жажда). Моя телефон си беше с мен по време на цялата операция и в реанимацията. Взимат ги май за да ни снимат, аз бях с пълна упойка, че не ме хвана спиналната и ми доведоха бебо в реанимацията и там ме снимаха. Вземете си в отделна торбичка черен шоколад без ядки, вода от тези с биберона и зарядното, че моите беха в куфара и ми казаха, че няма да ми ровят в целия багаж. Добре че нощната смяна ми ги извади, явно другите бързаха да си тръгнат. Стоях 2 дни 1 нощувка в реанимацията (обикновено май е една нощ и на сутринта раздвижване и те качват в стая) и 3 в стая, като ме изписаха на 5тия ден ( родих на 03.11 изписаха ме на 07.11), платих за 3 нощувки. Ако си ден по-рано се заплаща 1 ден отгоре. Казах на таткото и на другите роднини като се събудих от упойката към 15ч. после пратих снимката с мерките на бебчо.

Лили аз също не мога да спя, бебчо понякога се събужда на час и половина и ако не е ял преди това достатъчно се почва един рев.. чак мен ми иде да ревна 😣🥺 снощи ми изкара акъла през нощта не можах да го успокоя докато ММ каза "да не е наакан". Оказа се, че е 🤦‍♀️ толкова ми се спеше, че не се бях сетила.

# 376
Akroma, от това, което съм виждала при други жени - при плановото секцио винаги хоспитализират в деня преди операцията, правят ти ПКК, ЕКГ и урина, преглежда те интернист, имаш разговор с анестезиолог и попълваш въпросника на анестезиолозите. Вечерта ти дават да ядеш нещо леко - кисело мляко или пюре и те инструктират да спреш прием на течности към 22.00. На сутринта ти правят клизма, ако не си добре епилирана, те " дооправят", оставят те да минеш през банята,  дават ти дрехи за операционната и после сядаш и си чакаш в стаята да ти дойде реда.
За след това не знам - не съм стигала дотам.

# 377
Лили, аз задрямах малко докато той спеше върху мен. Ама от рев и глупости не ми остава време да спя. Непрекъснато се чудя дали няма температура бебето, заши ака толкова твърдо, дали няма да го задавя и най вече защо не яде?!?! И изпадам в истерии щото майка ми колкото и да помага толкова и пречи с нейното дуднене.

# 378
Дух, защо ака твърдо? Не би трябвало. Бебешкото ако обикновено е кашесто, почти като разстройство. Пита ли педиатърката?
А иначе майките са така. Моята, откакто е роден малкия само чувам, че не е достатъчно облечен и нахранен. Човекът си върви в нормите за ръст и тегло. Досега го опазих здрав, слава богу. Е, да, ама не.

# 379
Момичета, днес в 10:45 след 16ч раждане, се появи Светослав със забележителните мерки от 3,460кг и ръст 52см.😆 💙💙💙
Водите ми изтекоха на 11.11 в 17ч и затова трябваше да постъпя в болницата с 1см разкритие, мисля, че е ясно защо е продължило толкова.
Засука от 1я път, което не е гаранция, но засега поне съм спокойна, въпреки че още не знам как точно да го държа. Много е хубав и много си го обичам, нямам търпение да се приберем.
Ще ви споделя подробности много скоро. 💞

# 380
Хайде и тук честит да е Светослав ♥️ Да расте здрав и палав 🙂

# 381
Честити ви бебчета❤
Момичета, имаме проблем.
Снощи цяла нощ не е спала а уж всичко и е наред.
Дере се адски много.
Трябва да яде по 60-70мл а тя яде 40 прекосили и то на части.
През колко време е нормално да яде?
Нормално ли е?
Какво бъркам и къде?
Май ме хваща следродилната депресия.

# 382
  • София
Джул, успокой се. Flowers Hibiscus
Не всеки път ядат еднакво. Понякога повече, понякога по-малко. Ако е изяла по-малко вероятно ще се събуди по-скоро.
Ако е с жълтеница, трябва да я будиш на около 3ч., за да яде. Първо сменяш памперса, после храната.
Като тръгне да си изяжда всичко, увеличаваш малко количеството.

Всичко ще е наред. Това просто е едно малко човече, а ти си най-прекрасната майка ❤️

# 383
  • Тук... някъде
Rainbowww, честит да е Светослав! Да расте здрав и силен!

# 384
Джулс, ще ти кажа какво ми се искаше аз да чуя:
Жена, успокой се. Това че детето ти не отговаря на някакви заучени схеми, не значи, че си лоша майка.
Дай си време, дай му и на него време.
Нищо лошо няма да му се случи и ти си най добрата възможна майка. То е избрало тебе!

Аз се уморих от акъл, от шумове в канала и съвети. Най дразнещото е изхождането от позицията, че аз не знам ... Ми попитай ме ти опита ли това и това, я не ми пиши фермани какво да направя, което вече съм направила. Пък като кажа, че съм го направила и чак се сърдят...
Не било нормално да ака твърдо, ама аз тая констатация е знам, като го потвърдиш не ми намаляваш тревогата или ми дай отговор / решение или си мълчи. Не било добре да не яде... Дааа бе, честно? Аз пък мислех, че е много яко да е 2550 и едва да си носи душата.

# 385
Момичета,  не се стресирайте излишно. Вие сте най-добрите майки на децата си и именно вашият инстинкт е най-правилното нещо. Няма как да ги гледаме по книга и да очакваме един и същи резултат. Достатъчен е стресът дето не спим и сме уморени. Всичко ще бъде наред и от тези бебета ще пораснат големи силни мъже и прекрасни дами! ❤️💙
п.с Да се похваля, взех си и другото дете. Утре живот и здраве ще се съберем най-после всички заедно вкъщи!

# 386
  • София
Дидиииии прегръдки от нас ❤️❤️

# 387
Дидииии страхотно!!!! Много се радвам за вас

# 388
Здравейте. Бихте ли ми казали, при планов прием за секцио, резултата от PCR теста си го бяхте принтирали просто или трябваше да е заверен от конкретната лаборатория? Моят резултат ще излезе утре вечер, а ще ме приемат в понеделник рано сутрин и се притеснявам дали ще е проблем ако е само принтиран. Благодаря!

# 389
Честит Светослав!
Диди супер новина, много гушки и целувки 💙💙
Джулс, много добре да го написали другите - няма как някой да знае по- добре от теб. Моя бебчо е на кърма и засичам по колко минути яде - понякога хапва по 5 мин, а понякога и по 10-15. Важното е да сме спокойни ние и те ще са добре! Днес го изтеглих на кантара и си наддава добре, но при мен голям плюс е, че се роди голям. При по-малките бебчета трябва повече търпение и време. Не слушайте никой, на ММ баба му (на 80 и кусур години) звъни да му обяснява как да кърмя. Е добре, че е тя иначе нз как ще го храня 🤦‍♀️🤦‍♀️

Хубав петък 13ти на всички ви желая ❤️

Общи условия

Активация на акаунт