НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Духче, не слушай никой и нищо , води се по твоите инстинкти , ако имаш притеснения , звъни ако трябва по 5 пъти на педиатъра и питай . За запек при голямата ми дъщеря съм давала лактоза , но колко не помня , за това звънни и питай педи . В болницата родих с мама на човече 2300 , казаха й изобщо да не се мъчи да го кърми в началото , а да цеди и да дава , защотл е малък и  се изморява и няма силида суче ,а ако няма достатъчно кърма да дава АМ . Ако имаш баби и свекърви които те натоварват изгони ги и си гледай детето както го усещаш най-добре. Изобщо не ти е нужен допъл ителен стрес 🤗

# 391
  • София
Потвърждавам от личен опит. Моите бяха и недоносени, и малки (родиха се 2200 и 1900 в 33гс), научиха се да сучат като им наближи термина, през цялото време цедях и давах от шише, допълвах с АМ.

В болницата родих с мама на човече 2300 , казаха й изобщо да не се мъчи да го кърми в началото , а да цеди и да дава , защотл е малък и  се изморява и няма силида суче ,а ако няма достатъчно кърма да дава АМ .

# 392
  • Варна
Честито за новите бебоци и от мен!!! Hug Heart Eyes

И да се похваля, че вече се справям по-добре с кърменето! Послушах ви и онзи ден извиках консултантка вкъщи - жената беше много готина и страшно ми помогна. Не само с теоретични неща ами и с подкрепа. Вече давам много малко АМ и то само, ако ме е изцедил и продължава да е гладен. Надявам се и това да се регулира скоро. Силна болка вече усещам само докато засуче стабилно, след това е търпимо. Мисля, че вече свиквам и скоро и това ще мине. Blush
Това ми помогна и да се привържем още повече - супер бързо се успокоява и като го гледам такъв и аз се успокоявам. Единствения минус засега ми е, че заспива на мен и после трудни го местя в люлката. Grinning

# 393
Благодаря ви!
Действително той в момента е много малък 2550 и е роден две седмици по-рано..говорих и с Елена Василева и с една лекарка и нашата педиатърка. Запечен е защото не пие вода и ако трябва и с чаена лъжичка вода да давам. За такова малко бебе 40 мл е максимално количество и да не го насилвам и че няма как да изяде 60 мл. Да си го будя на три часа да яде колкото толкова. Имам си белези на хипопластични гърди, да давам гърди, да цедя и така. Нормално е да киха и да хълца по 50 минути на ден. Споделям за онези, които срещнат сходни проблеми ю

# 394
  • Варна
Това с хълцането е много досадно. Нашия още в корема ме съсипваше от хълцане. Не е кой знае какво де, но често се случва да не може да заспи от това.. очите му тежат и едва гледа горкото, но хълцавицата го връща в реалността. Grinning

# 395
И моя много хълцаше в корема хълца и сега. Даже се пошегувах първия ден, че определено е моето 😁
Лили и аз като теб трудно го поставям после в легълцето, не искам да се научава да заспива на гърда. Някоя по-опитна майка да даде съвет дали и какво може да се прави за да не свикне така.

# 396
Не съм опитна майка Grinning обаче лекарката каза, че хълцат от незряла диафрагма и колкото и да го изправям няма да спре. Но синът ми като го сложа по корем върху моят корем спира да хълца та не знам Simple Smile

# 397
  • София
И мойта малката много хълца. Още от корема хълца. И се шашка и гледа нещастно. Давам й мляко или цица и минава по-лесно.

# 398
  • София
При нас голям проблем се оказва спането в леглото. Беба ни ползва за матраци, само върху нас заспива веднага и спи спокойно. В леглото, особено нощем, е някаква мъка, седи 5мин и се размрънква. Вече една седмица е така положението. Някой с подобен разрешен проблем? Sad

# 399
  • София
Момичета, и аз си взех бебетата! Тоест, мм ги донесе днес. Рай!
Изведнъж забравих и за болежки и за болести и за несгоди и всичко. Обожавам ги!

# 400
Ро3u, страхотно.
Изтече ли ти карантината?
Как се процедира?
Аз от снощи съм с болки. Коремът ми е твърд, но ми струва, че не са контракции, а че бебчо иска да се завърти.
Днес ми е осми ден от карантината.

# 401
  • София
ти здрава ли се чувстваш?
На мен едната ми карантина изтече, ама другата е до 22. Симптоми сякаш нямам от деня преди секциото. Да чукна на дърво, чувствам се добре, мм и той. То личната каза, че има огромна вероятност да си ни върти я със запушен нос, я с някое главоболие.
Не го мисля. Пазя се, кърмя си бебенцата и си мисля за това как ни чакат само хубави мигове.
Вече за процедиране ако човек не е добре, кърменето е топ приоритет, заради антителата, миене на ръцете, без кихане и много плюнчене по бебетата и така.

Аз днес така се разревах като си ги прегърнах най-сетне, че на едното му подгизна косата Simple Smile

# 402
Чувствам се идеално или поне колкото може да се чувствам в 38 г.с. + 4 Grinning

Забавих доста движенията си и при изправяне придържам корема. Имам чувството, че ще се изсипе нещо като ставам.
Единствено ме мъчи, че яко се обездвижвам, но това е положението.

# 403
Чувствам се идеално или поне колкото може да се чувствам в 38 г.с. + 4 Grinning

Забавих доста движенията си и при изправяне придържам корема. Имам чувството, че ще се изсипе нещо като ставам.
Единствено ме мъчи, че яко се обездвижвам, но това е положението.
.
Дааа, после е много яко да можеш да се наведеш

# 404
Здравейте мами, вчера 13.11 в 7:00ч. Проплака Николай 2800кг 50см Heart естествено първо раждане всичко мина много бързо и се чувствам много добре. Нямам разкъсвания пожелавам на всички останали леки раждания Hug

Общи условия

Активация на акаунт