НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ето част и от нашия ден. Нощем спи по 3 часа.. през деня макс 1... и все на цица. Днес дори в количката мрънка
Скрит текст:
Лили, а другите часове как са? И вие спите много малко след обяд. Аз не засичам дремки под 30мин.
Дух, е значи вчера е бил новородено, а днес бебе. И така, и инак не спи:(
Дай линк, ако можеш.

# 541
  • Варна
Ехе, Дагни, кое е това приложение? Въобще не се бях сетила, че може да има такива нещо.
Иначе за другите часове .. при нас напоследък наблюдавам, че между 21:00 и 23:00-00:00ч. е някакъв ужас, тогава най-трудно се храни и плаче най-много. Обикновено от 00:00ч нататък се успокоява и спи доста часове (3-4), буди се за половин час, кърмя го и веднага заспива пак дълбоко. И така до към 10:00-11:00ч на другия ден. През останалото време през деня трудно правим почивки повече от час. Днес прави 20 дни малкия.

# 542
  • София
Значи сме в подобни ситуации. Аз много по-зле естествено. Мойто пък точно в интервала 20/21-00/01:00 спи и после цок цок и спи до към 3-4. И после вече стават по-трудно нешата. Дремва пак за 1-2ч и край. Ад до 9-10-11... И обедите/следобедите са тегави.
Приложението ми е baby tracker by Amila. Мисля, че и Дели го сподели неотдавна. Иначе има едно Huckleberry - то е по-добро. Много добър алгоритъм - прави удачни прогнози кога да е следващото спане и какво ли не.
Обаче аз си ползвам това на амила, защото и през бременността го ползвах за следене на бременността и съм свикнала на интерфейс и всичко.

# 543
Да си призная честно и аз не гладя. Не че имам време, ама и малко не вярвам в тия неща. Прекалено стерилната среда не е ок за мен. Иначе тия двамата ни спират тока 😁 Ревне едното, успокоим го и след няма и минута рева другото. И колики си имат, тях ги борим с лефакс, възглавнички с костилки и копър. Уж има някакъв напредък, ама снощи и двамата грачиха в хор. А как акат, оле ле, баща им не може да смогне да работи само за памперсите им 😁 Опитваме се вечер след 9 да ги държим малко будни, за да спят нощем. Поне баща им ме отменя в едното хранене и поне малко успявам да спя.
Иначе за приложение много ми хареса baby daybook, много е удобно да си следиш нещата /ако си спомниш, че трябва да записваш де/ Wink

# 544
Хайде и тук да се похваля, че от тази сутрин съм горда мама на бебе Мира ♥️😁 Роди се с планово секцио, 3кг и 50см. Казаха ми, че е незряла, защото била цялата във верникс и не можела да плаче хубаво, били сме я извадили много рано, била съм на цели 40г, че и с високо кръвно....🤬 Ей много се ядосах! Оказа се, че се е нагълтала с води и затова е изплакала трудно. Все още е под наблюдение, защото връща лиги, но очаквам да ми я донесат по някое време. Аз съм добре, боли си ме естествено, но в рамките на нормалното.
Относно гладенето... не гладя! Нито с баткото, нито сега! Само първият път, а от там нататък "глади" сушилнята. За обличането и на мен ми е голям Х. Баткото е лятно бебе и беше много лесно. До ден днешен не обича да му е топло, да е навлечен и да се къпе с много топла вода. Сега...идея си нямам как да я обличам. За изписването съм й приготвила боди с дълъг ръкав, плюшен ромпър и плюшена горничка. Не са ватирани, не са дебели. От горе ще е с порт бебе, тип олекотена завивка. Не знам дали няма да й е студено, предвид че в неделя го дават 6 градуса 🤔

# 545
И тук честито и добре дошла на Мира. Въпросната лекция на Елена Василева говори и за критериите за определен на зрялост на плода. Ама не мога да дам линк. Последната й лекция.

Абееее на Божката пъпките може и от друго да са...ю тая вече се светнах че по всяка вероятност аз съм виновна

# 546
pladi , честита ви рожба Мира. Да ви е здрава и много да ви радва. Скорошно възстановяване и гушкане с мъничето.

Дагни,  тъкмо днес си мислих да попитам същото. Започвам да се чудя къде бъркам. Това дете иска все на цица. Не съм си записвала как ми протича деня, но по спомени: в 05:30 заспа, 08:00-10:30 кърмих в легнало положение, че не можех да гледам. Бях задрямала и като се събудих и тя спеше до мен. 10:30- 14:00 гърда+мрънкане+сън върху мен. 14-16 сън в кошара и от 16:00- 20:00 гърда, мрънкане, гърда, мрънкане, 20- баня, 20:30-21 гърда, 21-21:30 спане, 21:30-23:00 гърда и сега спи върху мен. Отделно от вчера след всяко хранене връща храна, като на няколко пъти си е водопад и след това пак е гладна. Стане ли 23ч. до 1-2 посред нощ ни държи будни. Така че всеки момент очаквам да се събуди. На няколко пъти я виждам как не суче на гърдата, а си играе със зърното като залъгалка. Че и като прибера масата чак ми нервничи.
Няма никакъв режим, а аз не знам колко ще издържа така.

# 547
  • София
Много е трудно издържането. Психиката ми отиде вече, а за визията няма и да си отворя устмата. Мойто е същото, само че мрънка, ми вдига от 0 до 100 за 5 секунди.

# 548
  • София
Много е трудно издържането. Психиката ми отиде вече, а за визията няма и да си отворя устмата. Мойто е същото, само че мрънка, ми вдига от 0 до 100 за 5 секунди.

Съчувствам много. Дъщеря ми не спеше първия месец хич като бебе. Само дето "режима" беше обратен - до към 2-3 през нощта ни държеше будни. После придремваше и сутрин ни подкарваше наново. Помня че, много се оплаквах на педиатъра, но до нищо съществено не стигнахме като решение. Между края на първия месец и 40тия ден нещата се промениха обаче. За около седмица две се превърна в спокойно и усмихващо се бебе и аз взех да се чувствам човек. По това време и спря да ме боли като кърмя + самото кърмене влезе в ритъм и спрях да давам добавка. Накратко нещата си дойдоха на мястото и за мен и за бебето. Останал ми е обаче отпечатък от тоя първи месец яко в съзнанието и сега още не съм родила ама се усещам, че си повтарям "като мине кошмара на първия месец" наум Grinning Та надявам се да е временно и при вас това и да се регулират нещата много скоро Hug
Аз като 2 в 1 още май нямам с какво са се включвам особено. Търкалям се в къщи, пречим си с малкия взаимно - той ме рита в ребрата, аз пък го въртя наляво и надясно със себе си и чакаме Grinning

# 549
Ох и ние сме така.. За ние щастие само през деня мрънка по 2 3 часа сме така - спибму се ама реве, успокоя го, време да яде, докато яде заспива, после пак отново. За сега ядем на 3часа, като през нощта имаме патица от 4-5 часа. Свива се, опъва се, коремчето е твърдо предполагам колики. Започнахме инфакол и биогая, след като дам биогая повръща, днес направо на фонтан и хайде пак ядене, преобличане и рев. От 9ч сутринта сме на ръце тунзаспива ту се събужда. Искам да му направя режим, а нз как ще стане с това ядене по 2 часа и после рев. Не искам да го свиквам и на ръце ама то не се успокоява иначе. Не съм спала повече от 6 часа общо от 2 седмици и приличам на труп. Оня ден дойде брат му на ММ и ме пита дали съм добре и да не съм болна, с торбички под очите никога не съм била. 😣

# 550
  • София
И аз бях така с каката първия месец, че и повече, докато се нагодим и влезем в ритъм. Сега и едното бебе гледам има афинитет към този вид успокояване, та ми виси на гърдата през голяма част от времето... И на мен ми идва малко нанагорно в момента това напасване, правене на едно и също, неизлизане навън. Зациклих тотално.

Стриктен режим на толкова малко бебе не е особено постижимо. По принцип.

# 551
Момичета, тези които кърмите дохранвате ли с АМ? Много ми е сложно... не мога да разбера кърмата ли ми е малко? Бебето ли още не може да суче достатъчно? Сега ако дохранвам по-нататък ще можем ли да минем само на кърма или така ще си я бутаме? След кърмене доизцеждам и с помпата и давам ама само около 20-30мл и пак не му стига... отваря устата. И друсам АМ и додавам 🤷🏻♀

# 552
Момичета аз съм в много як филм.Утре ми е термина.Вечер почти не спя.Днес гледам гърлото ми нещо е леко зачервено.Постоянно се филмиран и с този Ковид.Излезе ми и хемороид,имам и много бяло течение,ама много.Направо се побърквам от мисли и притеснение.

# 553
Момичета аз съм в много як филм.Утре ми е термина.Вечер почти не спя.Днес гледам гърлото ми нещо е леко зачервено.Постоянно се филмиран и с този Ковид.Излезе ми и хемороид,имам и много бяло течение,ама много.Направо се побърквам от мисли и притеснение.

Да сменя и аз малко темата към неродилите.
звездичк@, абсолютно ти съчувствам. Имате ли план какво правите след термин - ще изчаквате ли? Аз имам 8 дни до термин, за сега сме в изчаквателен режим до тогава, другата седмица в сряда ще водим разговор какво правим, ако не се появи до тогава. Ох, това със спането и при мен е проблем, будя се на час, час и нещо. Сутрин обаче гледам да поспивам до към 9:00 - 09:30, иначе целият ден съм гроги.
Днес ще си сменям личната карта и официално ще се водим с МП на адреса, който обитаваме в момента, тъй като в момента по ЛК сме в район Красно село от доста години, а в действителност не живеем там. Надявам се да не ни изиграе лоша шега след някакво време с тия ясли.
Аз да се оплача, мисля, че съвсем скоро някой ще го отнесе. Всички приятели, далечни и близки роднини, братовчеди, с които не съм се чувала от минимум една година, колеги от работа, колеги от университета, които разбрали - неразбрали, искат всичко да знаят, дори и бившата ми хазяйка, ми пишат/звънят да ме питат родила ли съм, няма ли да раждам, кога ще раждам, защо се бави това бебе. Всичкото това резултира в обстоятелството, че в момента съм си изтрила почти всички приложения за комуникация или съм спряла нотификациите, а на всеки, който звъни, просто не вдигам. Безкрайно много се дразня на това нездраво любопитство, особено когато и аз съм изнервена, че остава толкова малко до термин и хайванинът няма намерение да излиза. Откровено се питам нямат ли чувство за такт и да се поставят на чуждото място за секунда да видят колко е селска тая постъпка. То е ясно, че ако има новина, ще има новина и ще се разбере, кому е нужно да се тормози бъдещата родилка. Че и се сърдят, ако не вдигам и почват да тормозят МП защо не вдигам, раждам ли. Стигна се до там, че заплаших МП, че ще си изключа телефона и който както иска да ме търси, а той милият изпадна в ужас как ще се чуем тогава, ако тръгне раждането. Общо взето той страда заради чуждото нахалство. Извинявам се, ако съм много негативна, ама просто имах нужда да си излея емоцията, че и без това съм достатъчно напрегната аз самата, за да се занимавам с чуждото напрежение и очаквания също.

# 554
  • София
Момичета, тези които кърмите дохранвате ли с АМ? Много ми е сложно... не мога да разбера кърмата ли ми е малко? Бебето ли още не може да суче достатъчно? Сега ако дохранвам по-нататък ще можем ли да минем само на кърма или така ще си я бутаме? След кърмене доизцеждам и с помпата и давам ама само около 20-30мл и пак не му стига... отваря устата. И друсам АМ и додавам 🤷🏻♀

А защо доизцеждаш, а неи даваш на бебето да доизпие каквото има в гърдата? По принцип правилото е колкото повече седи бебето на гърда, толкова повече мляко си поръчва. Не знам дали и как се излиза от цикъла с дохранване с, ам, според мен е трудно, нямам опит.

Общи условия

Активация на акаунт