НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Относно гладенето аз не мисля да гладя. Първото дете оцеля без гладене. Вярвам и че с второто ще е така. Няма да имам ресурс и за гладене. Дано не се окаже с по-чувствителна кожа.
Дух, сега ти видях снимката и не е бебешко акне. Не знам от какво е този обрив. Не сме имали подобен.
За коликите май няма спасение. Трябва да се израстнат. И ние давахме еспумизан, ама не съм забелязала да спре да плаче. Рев по един час без спирка е имало. Шашкаш се, изнервяш се, чудиш се как да помогнеш. Някои препоръчват копър, ама аз не съм давала такава отвара.
То, после и за зъбите е рев и внезапни събуждания с писъци. Пригответе се за първата година, че не е лека.
Моето дете акаше всеки ден по 4-5 пъти, докато го кърмих. След като го захраних, имаше запек половин година. На 3 ден най-късно поставяхме мелилакс. В един момент просто го израстна. Пробиотик давахме, но аз полза от него не видях.
Относно обличането всеки да облича, както иска. Някои възрастни се обличат повече от други и е естествено да искат да обличат детето по-леко.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 14:33 от Helinor17

# 526
Нашата педиатърка ме предупреди за бодитата с картинки, че пускали боя и било най-добре да бъдат изчистени. Не смятам да я слушам по този въпрос, ако наистина няма нужда. Аз държах 21гр. вкъщи и тя още с влизането каза, че е хладно и да държа на 22-23,а когато къпем от 24 до 26гр. Явно и се стори студен, аз се притесних, че съм го изстудила. И затова вече го обличам малко повече. Стои завит в хола през деня с пелена и леко преметнато одеяло на гръбчето. Има зачервявания от памперсите и започнахме да сменяме. Изписа ни едно мазило, което се приготвя в аптека и е вълшебно. Но не минава, защото явно и Пуфис го дразнят.
Днес ми препоръчаха за колики ето това  https://borina.eu/
Изпробвано от мои познати с мн добри отзиви, някой да е чувал нещо?

# 527
  • София
Айде, вдъхновена от смелостта на Лили и Мисис, да си призная, че и аз не гладя. Възнамерявах да гладя, защото имаме куче... Но бебето изобщо не е от лесните и все още сме сред кашони, и просто няма как...
Та щом мина месец и не съм гладила до сега, и той не е имал към момента нито един кожен проблем, пу пу, не виждам защо да започвам сега или пък като ни се нормализира ритъмът.
Иначе ако перем кучешките одеялца, чорапи и подобни неща.. винаги след това пускам един много агресивен дезифектант на празен ход. След това перем дрехи, после кърпи, после чаршафи и чак тогава бебешките неща.

# 528
И колко време трябва да се гладят дрехите и пелените на новородено за дезинфекция. Ясно че не е за естетика:grinning: ама сериозно: до кога?
И какво може да стане, ако спрем?
Нас ни предписаха вД от 20ти ден и от тогава капвам. Не съм разсъждавала по темата, само слушам и изпълнявам. Да не изпускам нещо? Thinking
На нас в родилното ни даваха техни дрешки. Аз вкъщи изпрах и изсуших на слънце дрешките(мислех мама да изглади докато съм в болницата - не се случи). Сега ги суша в сушилнята. Не е обличана нито веднъж в нещо изгладено,вече е на 19 дни. Имаме куче вкъщи. И освен, че се роди със суха кожа и се обели друго нищо и няма (пу, пу, все така да ми е) . Аз лично не мисля да се престаравам и да я изнежвам.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 14:44 от Teodora Tonkova 645802

# 529
  • Варна
Това с градусите за къпане как го правите? Thinking На мен ми се вижда абсурдно за 10 минути къпане и обличане да правя цялата стая от 22 на 26 градуса. То трябва да топля 1 час предварително, че да стане толкова и после 1 час да чакам да спане пак на 22... В 35 кв/м помещение сме и ми се вижда невъзможно. Къпем си го на 22 и просто гледам от водата веднага да го увия в пеленка.

# 530
Лили, така е, подготовка си има, но става бързо. Ние сме с конвектор и докато приготвим водата и всичко останало, темп се е вдигнала на 24 и докато го поливаме, вече е станало 25 и задържа.
 Аз мисля да гладя само долните боденца. Мислех, че сме събрали много дрехи, то излиза, че всичко му е голямо. 😂

# 531
Аз да се похваля - още сме две в едно с мъника. Мина ми прегледът - главата е ниско, омекнала
шийка, 1,5 - почти 2 санта разкритие, очаква се да е 3 500 кг за сега, дано няма изненади, води - в норма, плацента - втора степен на зрялост. Не знам защо всички масово се плашат от тоя преглед за разкритие, нищо особено не е, на мен ми е неприятно по-скоро сега, след като мина и то, защото явно бях много суха, а лубрикантът не помогна много. Та си го чакаме да реши, че му се излиза, АГ-то му даде време до 30.11., защото я е страх заради кръвното, ако не - ще предизвикваме. Имаме зелена светлина за всякакви сексове, дълги разходки и прочие.

Почвам да си мисля, че ще съм сред последните родили. 😀 Дано само мине в стрелеца, че не ща мъж скорпион вкъщи.

# 532
Аз загрявам с допълнителна печка, защото той плаче, когато е гол и му е студено.

Хелинор, ако нямах вече бебе в ръцете си, като те чета, щях да искам да се метна от някъде. По-бодро, бе жена. Второто може да не е като първото. И стига с тая мантра за коликите. Не всички бебета имат. Може пък да нямате и вие Wink

# 533
Аз изпрах всичко дрехи с бебешки дезинфектант. Май не всички дрехи минаха сушилня, защото се опасявах да не се свият и да останем без дрехи Grinning Сложих в пералнята от кърпичките, които улавят пуснатата боя от цветно пране, но кърпичките си излязоха чисти, нищо, че имаше много цветни дрешки и някои са с апликации. Не възнамерявам да гладя.
Промяна в плана за пране/сушене/гладене ще направя, ако детето има проблем с кожата. Но преди всичко бих сменила перилния препарат, за да се уверя, че не е от него.

Аз съм привърженик на северната школа, при която бебета спинкат на терасата още новородени. Лошото е, че в София вече въздухът го виждам и почти мога да го режа на филийки... Много е мръсен.
Преди 2-3 години, като бях на гости във Финландия, жената роди средата на декември и като дойде на Коледа (тоест бебето беше само на една седмица), си го облече в космонавтче и айде навън да спинка. Тя също каза, че то вече свързвало обличането със сън и заспивало още по време на обличането. И това ѝ беше третото детенце Simple Smile
Чувала съм изказвания, че това било в гените да издържат на студ и т.н., но за мен това въобще не е вярно. Преди всичко е от това как си израснал, след това индивидуалната ти особеност и накрая как живееш последните години (тоест на какво си свикнал сега).
Майка ми също ни е отгледала без навличане. Аз съм лятно бебе, но брат ми е зимно и е спал през деня на терасата от бебе.
Моето бебе, като се роди, ще имам трудности да го проверявам дали носът/гръбчето му са студени, защото моите ръце винаги са ледени. Ако сме навън, то и устните ще са ми ледени, а няма как лакът да извадя да проверявам. Ще се вторачвам в него непрекъснато съм сигурна.

Misery, и аз така си мислих за тези вагинални прегледи - какво толкова. АГ-то, при която се следях, неусетно ме преглеждаше долу. Обаче миналата седмица прегледът нямаше нищо общо с досегашните! И разбрах какво им е гадното Grinning

Утре съм на преглед, да видим какво разкритие имам... Моментът наближава все повече. Аз отдавна съм решила, че ще се случи на 24 ноември (термин 28 ноември), но малкият няма да ме пита Grinning
На 23-и майка ми има рожден ден, предпочитам да не съвпаднат рождените им дни, но няма лошо и иначе Simple Smile

# 534
Ами, не знам, второто дали ще е като първото, ама то с кое друго да сравнявам?
Пък и то си има значение кой как възприема нещата.
В крайна сметка всяко дете ще порасне.

# 535
  • София
Аз какво да кажа, с едно петгодишно дето си иска своето и с две пресни пресни? Снощи сме се редували сда мъжа ми да дондуркаме. Едното ревне, другото ревне, мъчат ги коремчетата, каката гладна да й се стопли ядене, пък да се прочете книжка, да й се обърне внимание... Едвам намерих прозорец да се изкъпя. Ама това е, в началото е екшън малко Simple Smile Преживява се. Следобеда останах сама и седях с двете в някаква мега изчанчена поза, пуснах си филм и ги чаках да се наспят, че как се приспиват две едновременно не ме питайте Joy
Ама като знам какво преживяхме накрая..... Хубавото е, че след първото. Бебешкия плач хич не ме трогва.
Иначе по темите - абсурд да гладя. Само едни калъфки за под главите им ще гладя, че сушилнята много мачкани ги плюе. И това е. В нас е мн топло и сме непрекъснато на отворен прозорец.

Аз да измрънкам, заради карантината още не ми е махнат конеца. Лекарката ми обясни на мъжа ми как да го махнем в нас, не успяхме. Боля ме. Отложихме за понеделник. И сега нещо ме опъва, имам чувството, че се е и възпалило. Аман значи от тъпите им протоколи, не можеш на нормален преглед да отидеш!

# 536
  • София
Рози, как верно се приспиват две? Grinning аз едно не мога...
Мами, засичате ли горе долу спят малките на денонощие? И как ги приспивате? Мойто заспива само н гърда и то не винаги. Доста съм притеснена...защото спи малко време и отнема много време докато заспи. А гледах, че новородените трябва да будувате не повече от 45мин. Къде ти... Ние имаме случаи да не можем да го успокоим и приспим с часове Cry

# 537
Дагни, ама ако си родила преди повече от 28 дни вече не се води новородено Simple Smile
Последната лекция на училище ма ма с Елена Василева е много полезена.

# 538
  • София
Ще пусна във фейсбук групата снимка някой път, май им хванах цаката Grinning Едното друскам на корема, другото на краката. И дали не откъртиха и не откарах така близо два часа? Че ми свършиха батериите и на телефона и на лаптопа и съм чакала мъжа ми да се появи в коридора, да го помоля за вода Simple Smile

Ние с каката така се справихме с коликите - спане по коремче върху мама или тати и много сучене. Сега с двете обаче нямам намерение да ги кърмя на поискване, един ден се случи така, че се разминаха с много и общо взето цял ден ми висяха по циците. Като се видях в огледалото на какво приличах, изтормозена с оповръщана тениска и си казах мнееее Simple Smile

Иначе точно вчера и моите спаха много малко. Покрай коликите е по-трудно и повече ще мрънкат и будуват. Иначе трябва да имат поне 20ч сън до втората седмица, после до края на първия месец - 18 и после някъде по 16-17ч. до към годинката.
Така че чак 45 мин надали.

Сега чакам да ми изтече просволутата втора карантина и да излезем малко, макар че въздуха в София вече наистина не става. Ще бъде интересна зима. Мен само това е способно да ме изкара извън равновесие - постоянното седене вкъщи.

# 539
  • Варна
Дагни, ние си водим записки напоследък Grinning Ето програмата ни днес:

Като цяло днес ми спира тока и тези кратки дрямки са все на мен. Не можем да го преместим в леглото.
Но има една подробност - снощи спа 6 часа плътно. Grinning Сигурно сега наваксва.

Общи условия

Активация на акаунт