НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 335
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Кокондрека, бях на инжекции през цялото време .

Веси , срока който са ми определили за инжекциите е спрямо изследвания правени от хематолог

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 21:37 от ivanamar

# 511
vessy.k първата бременност до последно бях на системи и така или иначе не разбрах какво е контракция, сега се налага да пътувам около 2 часа до болницата и затова се вживявам, защото определено тялото се подготвя както казваш. Исках до последно да изчакам ама май си променям мнението и ще си избера първата предложена дата от гинеколожката, че няма да издържа психически на мисълта ако тръгне по рано, защото и е напречно разположено и става по сложно.

# 512
Момичета, успявам да ви чета почти редовно, не съм ви забравила. 💜

Честити нови бебенца в групата! 🐣Нека растат здрави и силни!❤️
Още от 1я ден вкъщи се успокоих, в болницата бях леко отчаяна, защото имах чувството, че съм там от 1 месец. Явно, защото аз влязох на 11.11 в 18:30ч. и родих на другия ден в 10:45ч.Имах почти ден преднина. 😄 Не знам какво да кажа за кърменето, не е лесно, но се учиш. Сложна схема си е. Цедя се, засега нямам проблеми.
Блазя ви на тези, които сте излизали вече, аз също не съм за 40-дневно чакане, но ще изчакам още малко.
Звездичке, отстоявай си, защото вече си получила съгласие. Човек трябва да държи на думата си. Не се карайте точно сега. Аз не отстъпих за името и не съжалявам. Сега още повече се убеждавам, че правилно сме го избрали.
И нашият бебок не беше акал 3 дни, но не съм се панирвала. Имахме посещение днес от лекарката, бръкна малко с термометъра и чудото се случи 💥
Кокондрела, имай търпение. Знам как звучи, но минах оттам. Напрежението е голямо, все чакаш контракция или нещо да започва да се случва. Аз, когато най-малко очаквах, както си говорех по телефона навън, нещо ми намокри по крака. Прибрах се, полегнах и след 10мин продължиха да изтичат. И след това е ясно, че отидох в болницата.

# 513
При нас е доста хладно - по-планински е климата, дори и добре облечена, ако не се движа ми става студено навън. Не мисля да чакам до 40-тия ден, но и няма да бързам с разходките на бебето. Мисля някъде от 10-тия ден да почна да го показвам на прозореца докато проветрявам -  за няколко минути, увито като дюнер в одеало.

# 514
  • Варна
Ехаа, колко много бебчета са се появили! Heart Eyes Честито на всички, да са ви живи, здрави, хапващи, акащи и спящи! Hug

Да се включа за излизането и обличането... Ние вкъщи държим 22-23 градуса и малкия е само по пижамка/гащеризон. Затова навън му слагам едно боди отдолу и одеяло. (Тука бабите като го видят и пощуряват Laughing ) Но само това му е достатъчно, защото все пак в количката е завет и въздуха е по-топъл. Естествено винаги проверявам като пипам нослето и засега не е имало индикация да му е хладно. Излязохме още на 7-мия ден за половин час и оттогава всеки ден за 30-40 мин сме навън. Преди го държах вкъщи с боди и пижамка, но консултантката по кърмене като го видя каза, че му е топло и да махнем единия кат. Оттогава гледам да го разсъбличам повече и му е много добре. Heart

Иначе вчера направихме първия контролен преглед! Blush Днес става на 20 дни и вече е 3900 (изписан 3150) и 52 см (изписан 51). Лекарката каза, че е идеален. Освен това демонстрира голяма енергия и шава супер много на прегледа (без да плаче) и тя каза, че това е много хубаво. Почваме да даваме витамин Д вече и да правим масажи (не че не го мачках и досега де).

За акотата и кърменето! Момичета, 2-3 дни без ако не трябва да ви притесняват! Ася Демирева казва, че дори 10 дни са ОК. Така че споко! Blush

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 11:20 от lilly_dev

# 515
На мен много ми олекна, бяхме на консултация. Качил е 200 грама, вече е 2700.
И не е претоплен. Пъпки от адаптация на кожата към външната среда е. Да мажа със судо крем. И въпреки сушилнята да гладя
Даде да пие биогая и след 20 ия ден витамин д.
Каза че си е супер. За сополките да капя физиологичен разтвор в нослето.

# 516
  • София
До кой месец мислите да гладите Thinking

# 517
Дух, пъпките, за които пишеш може би са т. нар. бебешко акне. Като чета колко леко обличате децата си посред зима кажи-речи, искрено се съмнявам, че ги претопляте.
А за коментара на Лили,  която успокоява, че 10 дни може да не ака бебе, нямам думи. 😱
Дагни, гладенето е по-скоро за дезинфекция, а не за естетика. Ако не ти е супер досадно, както впрочем ми е на мен, е хубаво да се глади по-продържително време. Лично аз дрехите на първото дете ги гладих 2-3 седмици, защото не ми беше до това с ясното съзнание, че е хубаво да се глади.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 13:08 от Helinor17

# 518
  • Варна
Хели и аз не бих търпяла 10 дни със сигурност, но 2-3 пък са ми малко за да се притесня. Grin Слушам доста лекции и масово казват, че си е ОК това. Но май е само за кърмачета, не съм сигурна за бебета на АМ или смесено.

# 519
  • София
А защо витаминД чак след 20дни? То зависи и от размера на фонтанелата. Ама пак....
10дни е много, но 2-3 дни е съвсем ок да не ака. Друг е въпроса, че рядко има бебета на кърма, които да не акат толкова време.

У нас е направо акано парти в момента Simple Smile Само снощи и двете се наакаха едновременно. И май ги почват коликите, та в чудо се видяхме снощи, ама сне две бебета няма да мога да си позволя да правя това, което правех с каката, което ни спаси горе долу.

# 520
  • София
И колко време трябва да се гладят дрехите и пелените на новородено за дезинфекция. Ясно че не е за естетика:grinning: ама сериозно: до кога?
И какво може да стане, ако спрем?
Нас ни предписаха вД от 20ти ден и от тогава капвам. Не съм разсъждавала по темата, само слушам и изпълнявам. Да не изпускам нещо? Thinking

# 521
Здравейте, малко отчет и от мен Simple Smile Не гладя нищо от самото начало. Честно, ако трябва и да гладя, няма дълго да оцелея. Аз изкарах някаква гадна настинка ли беше, вирус ли, не знам, но страшно се изтощих. Вече съм добре и даже чистих. Искам да имам енергия да си гледам детето с радост и да изтърпявам нощните будувания, а не да се скапвам от домакинстване. В тази връзка, в нас откакто се е родило бебето, се готви рядко, бързи неща - яйца, риба, такива работи.

Моля мамите с опит - дайте съвети за пустите колики, как се справихте с тях?  Малкият има епизоди плаче с часове, като понякога са нощем ... После вече не плаче, но почва едно похъркване, ръмжене и хълцане .. и така до следващото хранене. ... Спи следобяд или вечер до към 22 часа, когато просто няма как да легна с него.
Редуваме инфакол и колийф, но не виждам особена полза, освен че го запичат. Слагам биогая и давам и вит. Д.

10 дни да е нормално да не се изхожда едно бебе, било то на кърма или не - това е безумие. Ася Демирева може да пичага, ама някои работи ги говори малко наизуст, според мен. Странно ми е, че има две деца и твърди за 10-те дни. Като се прибрах вкъщи след раждането ми се събраха 8 дни без ходене до WC и трябва да ви кажа, че бях супер зле. Какво остава за едно бебе със стомах колкото орех и 8 хранения на денонощие ....
Също тя твърдеше, че нямло колики, били измислени. Ами да дойде вкъщи да види как се дере това дете, очевидно е, че го боли много стомахчео. Чувам, че и кърмените бебета имат колики ... За мен най-правилно е да си слушаме педиатрите.

# 522
  • Варна
Аз съм от мързеливите мами... Само веднъж изгладих всичко преди да се роди малкия. Сестра ми не е гладила никога, а двете й дъщери са супер здрави (пу пу да ги заплюя Grinning ). И приятелки имам, които също не гладят. Затова реших да си го спестя и аз. Засега нямаме проблеми, а лекарката вчера каза, че е супер кожата на малкия. Пък и съм против токова стерилна среда. А има ли смисъл, след като така или иначе го гушкам в себе си и в неизгладените си дрехи? Нито дивана е гладен, а се кърмим на него и пелените и одеялцата му се опират там.

# 523
Аз също нямах намерение да гладя, но обривът по кожата на детето е от контакт с дрешки.
Хелинор не е бебешко акне, бебешкото акне е в следствие на нефункциониращи потни жлези и има като гнойни връхчета. На Божката са ситни червени пъпки на клъстери. Така че ще не ща ще гладя. При първото посещение на педиатърът ни, тя каза един месец да гладя. Сега лекарката в болницата каза по-дълго. Ще видим. Спрямо кожата му ще го мисля.

Не знам защо след 20 дни, така ми казаха. Аз не питам. Обикновено се доверявам на по знаещите. Питах я само за излизането и за други неща, за които се съмнявам.

Хелинор, лекарката каза, че детето е облечено идеално. И потвърди, че носът и ръцете трябва да са леко хладки. Той беше с боди с дълъг ръкав, ританки и блузка. Отгоре с тънко космонавтче. Даже и одеалото забрави баща му, като излизахме, че повърна и в последният момент го преобличах.

Аз се чудя за пъпът. Тя каза да си го къпем вече спокойно във ваничката, просто да го изсушаваме добре.

Райтче, опитай с възглавничка с топла вода или просто грейка някаква. Може да помогне. И не зная колко често и по колко яде бебчо, но ако яде по много и често, това задълбочава коликите.

Ето снимка на пъпките. И аз не исках да гладя и мислех само със сушилнята да мина, ама няма да стане..

# 524
А като сме на темата с дезинфекцията, ползвате ли дезинфектант докато перете дрешките? Аз извъртях няколко перални с дезинфектант , който уж ставал за бебета, ще видим как ще се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт