НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 300
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Хей, бързам да се похваля. Последните ми сълзи бяха от радост. Всичко е наред и ще ни изпишат.
Чакам си детето. Багажът ми е стегнат, преобличам си го и излитам от болницата.
Ще пиша при първа възможност вече от нас.
И докато не съм забравила. Честит празник, момичета. Пожелавам на всички в семействата ни да има любов и хармония, а децата ни да отрастнат здрави и стойностни личности.

# 601
Признавам си, че не бях чувала да се слага студен компрес, а не топъл, но затова сме тук, за да си споделяме информация. Та в този ред на мисли кажете ми мога ли да пия някакво хапче за глава, докато кърмя? Събудих се със страшно главоболие и умирам. 😟

# 602
Аз съм 18ти ден след секциото и от 3-4 дни съм добре вече. Не се будя потна, но път и аз съм така с мъжа ми... Днес съм го оставила той да дондурка малкия като мрънка, къса ми се сърцето като го слушам да реве ама нека види баща му, че не е лесно да си с 4кг в ръцете нон стоп. Даже изцедих в шише той да го нахрани, нека свиква, че понеделник съм на лекар и ще се наложи да го гледа за 2-3 часа. При нас коликите са постоянно, както спи се буди и се почва поне 1 час. Вчера бяха по обяд, днес от сутринта оня ден вечерта - не знам кога ще се започне, освен когато вляза в банята - тогава винаги реве.
Честито Ангелче, вкъщи всичко е по-хубаво и приятно!🤗
Честит празник и от мен!!

Рейнбоу мисля, че след като накърмиш няма да е проблем, но говоря наизуст. В краен случай парацетамол няма да навреди, все пак и докато сме бременни сме само с него.

# 603
Рейнбоу,  парацетамол със сигурност може , но след като си накърмила.

Аз си признавам , чр бях скептично настроена към пробиотиците които споделих във фейса , но факт , че с тях вече 3ти ден почти няма колики бебка . Разбира се съвсем не е без хич , но са само вечер за около час-два и съвсем поносоми , с гушкане, дондуркане и кърмене се търпят

# 604
angel, страхотни новини, дано всичко е наред оттук нататък, чакаме скоро да се похвалиш, че се храните само от гърда вече.

# 605
  • София
Рейнбоу, ей на този сайт можеш да провериш дали лекарството е съвместимо с кърменето
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/paracetamol/product

Мойте момичета също пият пробиотик, почнахме с био баланс, после за кратко биогая, сега омнибиотик панда, че има много щамове, иначе няма особен смисъл. Капки за колики досега съм давала само веднъж. Друскаме по метода на Харви Карп, когато са кисели. Не знам дали има връзка между пробиотика и коликите.

Марианка, вкъщи ще се наредят нещата.

# 606
Ивана, аз съм изпуснала какво си пуснала, какво даваш да колики?

Подарявам допегит

# 607
  • София
Това с коликите така се надявах да ни пропусне, че с каката беше ужас. Ама нейсе Simple Smile
Уж само едната близначка я хвана, ама и другата приритва от време на време. Даваме им Линекс само, но взех и една опаковка Колийф. Имам чувството, че стана по-зле от капките. Сякаш акат по-малко (не по 4-5 пъти ма денонощие), ама пак им къркорят коремчетата. Особено на едната. Тя и още много вяло суче, душичката.
Абе, както се казва, почнахме да усещаме, че има не едно, а две бебета вкъщи. От сутринта търся дупка да вляза да се изкъпя като хората.
Поне сутринта направих мекици и кифлички, които тъпчем буквално цял ден Stuck Out Tongue Winking Eye

# 608
Ние редуваме колийф и инфакол, давам на всяко хранене. Пробиотика давам биогая, като го свършим ще вземем пандата, че много я хвалят.

Това със запичането от капките и вие ли го забелязвате? Пак почна да ака по веднъж на 48 часа и много се напъва горкия.  Но с коликите сме по-добре определено, оправяме се вече с мрън мрън и държане прав.

Не разбирам как може медикамент, който уж подобрява състоянието на стомахчето, да влияе негативно на изхождането. Няма и кого да питам. Идеи ?

# 609
  • София
В една от онлайн лекциите казаха, че препаратите със симетикон работят с натрупване и че не бива да се дават повече от три пъти на денонощие. Иначе се стига до запек.
При нас е ад. Детето се влошава откъм сън и рев със всеки изминал ден. Няма да разказвам подробно, че ще ревна.
Чудя се какъв вид помощ да търся.. Консултант по кърмене ли, по сън ли, педиатър ли, гастроентеролог ли... психиатър ли..

# 610
  • София
За капките с лактаза (биоамика напр) проблемът е, че като даваш външни ензими пречиш на организма да ги произвежда, в дългосрочен план можеш да постигнеш и лактозна нетолерантност.

Докато с пробиотика помагаш на чревната флора да се справи с проблема в дългосрочен план.

# 611
Със сигурност помня, че Елена Василева каза, да не се дават по указания, защото ще запекат и че симетиконовите препарати запичат

# 612
Благодаря. Ами освен ще ги разредя. Вечер и през нощта ...че кризите ни бяха най-вече в тази част на денонощието. Това е че на опаковките им пише на всяко хранене, педиатърката, която ми ги изписа, също каза на всяко хранене.

Масажите по корема и "карането на колело" с крачетата при нас помагат. Само отбелязвям .

Тази нощ беше първата, в която бебето спа от 1 до 4.30. Дано задържим тази тенденция Grinning

# 613
А колко са големи бебетата с колики?

# 614
Моето бебе е на 1 месец, почнаха ни на ок. 15тия ден.

Общи условия

Активация на акаунт