НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 436
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Честита Катерина, да е жива и здрава! Heart
Мисис, кажи какво е това приложение, че и ние бедстваме. Много. Засилила съм се утре да звъня на педи. Но искам и второ мнение, а не бива да обикалям по кабинети с короната или там каквото ми има...

# 301
Честита да е Катерина, а на мама бързо възстановяване.
Аз си кротувам в нас, но честно казано малко взех да се притеснявам. Цял следобед почти не съм усещала бебчо. Ако го усещам е мнооооого слабо.
Знам, че е нормално, че вече няма много място, но като си представя, че вече съм 38 г.с. и не са ме гледали от 31.10 и така ще е още 10 дни (до 19-20.11) само се моля Господ да пази бебчо.

# 302
Казва се consento, има инфо и в сайта на поликлиниката.  Сваляш го от маркета и се регистрираш, с което получаваш бонус 10 кредита. Една консултация струва 30 кредита. Останалите 20 си ги купуваш с карта срещу 10 лв. И звъниш директно и те свързват с дежурен лекар. Малко е странно с тея кредити, но иначе удобно. Няма ограничение за в времетраенето на разговора и броя въпроси. Ако пишеш мейл, до 2 хил. символа.

# 303
Аз имах намерение да не съм толкова виртуална след като родя, но явно имам нужда от женска подкрепа и опит и ще си ви следя, а чат пат ще се и включвам. Предполагам като мине месеца и ще сеизнесем в друга група?
Е, както каза моят мъж, та си създадохме малко драма - цяла година четене във форуми и не се научи как се храни дете - демек не съм добра майка. На една току що родила жена малко й трябва да ревне.  
Оправихме се. То проблемът е, че и нашето бебе последните дни плаче много и не иска да спи нощем и това малко натяга обстановката. Било колики. То е видимо, че го боли коремчето. Взех му капки колийф и инфакол и ще ги редувам - направих си консултация онлайн в поликлиника България в София. Струва 15 лв. през едно приложение и попаднах на много отзивчива млада лекарка.
При нас заспиваме на ръце и на музика - люлеем се едно известно време и като отнесе, местя в леглото. Ама трябва да се издебне точния момент, иначе се усеща и следва писък.
Мисис, според мен, е много хубаво даже да продължаваме да пишем, за да си споделяме всякакви неща, както досега, но вече ще сме всички майчета.
Относно изречението на мъжа ти, е ясно, че е много обидно. Със сигурност не си го мисли и съжалява за казаното, но те разбирам защо си се депресирала. Въпреки че аз сигурно щях да съм бясна и крива, а не наранена, защото знам, че и той е гола вода като мен в гледането, че и повече от мен. Аз поне имам племенници, за които съм се грижила редовно, откакто бяха бебета.😎 Сто процента и много хора в момента те дразнят от обкръжението ти. Абе, въобще, докато минат всички етапи на настроения и мисли, си еб....о м.... та. Гледай да си изказваш всичко, за да не се тормозиш, защото знам какво е да държиш много неща. Просто накрая бомбата е глобална и пак не ти олеква много,защото пък тогава става и скандал... абе, разбра какво имам предвид. ✌️

# 304
  • София
Да споделя и моя опит за кърмата след секцио - родих пиранките в 33гс, почнах да цедя с ръчна помпа на всеки 3ч от 2-3 ден след секцио, първоначално по 10 минути на гърда, на сухо. На 3 ден тръгна коластра, после и мляко. Имах лека температура и ми пареха гърдите, но не са ме боляли. Носех стерилна кърма на бебетата в кувьозите от 5 ден. Почнаха да ми ги дават за през деня и нощта чак като станаха на 10-12 дни. Не можеха да сучат, нямаха сили, устите им малки, едната хапеше, цедях на 3 часа и ги хранех с шише. Някъде по това време се сдобих с електрическа двойна помпа, щот почнах да заспивам на ръчната. А и пестях време - за сън. На 20 ден почнах да давам и АМ, защото кърмата не стигаше вече за 2 бебета, не наддаваха достатъчно, а ни трябваха кила, за да ни изпишат. Третото АМ го харесаха. Продължавах да цедя на 3ч, нощем на 4. Изписаха ни на 25 ден. Вкъщи продължихме с комбинация от АМ и кърма, вече нямах време да цедя на 3ч, но гледах да имам цедене и през нощта, когато е пика на пролактин. Като станаха на месец и половина (близо до термин) вече и двете се научиха да сучат. Постепенно увеличавах кърменето. Сега са вече на 2 месеца и малко, и най-накрая не цедя.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 20:40 от delisardeli

# 305
Честита Катерина нека бъде много здрава, а мама нищо да не я боли!
Момичетааа тази сутрин в 04:50ч се роди Йоан ❤ 3200кг.
Дойдох уж само за преглед, но бях с 5 см разкритие, но нямах контракции, нямах изтичане на води... Включиха ми естествено окситоцин, спукаха ми водите и така от 23:00ч вчера та до 04:50ч днес... 4 пъти ми дозираха епидурална упойка но... почти без ефект. Доста се проточи, но в крайна сметка с помощ от доктора излезе. Имам чувството че малко се пришпориха нещата и можех да мина по-леко, но здраве да е важно ми е че бебето ми е добре, аз не мога да седя, едвам вървя с бая шевове съм (не попитах колко предпочетох да не знам предвид това че ме ши 30мин...) Акушерките одеве ми дадоха обезболяващи свещички Профенид, еййй направо ми просветна хорааа, ако искате си вземете за всеки случай. 💐
И сега искам да изкажа специални благодарности на LiFi за тези гащи на Always които ни препоръча тук! 😂 Това е супер удобно нещо в такъв момент, изглеждат като памперси 😃 но като ги обуеш седят като гащи, не издуват, не протичат абе супер са!
💐🍀❤

# 306
Вании, какво става с теб? И ти ли си чакаш още като мен? 🙄
Момичета, вие с какъв термин сте?
Аз съм с термин 14.11 и днес на прегледа ми казаха ако до вторник не съм родила да си хващам багажа и да постъпвам в болницата да ме следят, което никак не ми се нрави като знам ,че тук в малкия град нямат навика да индуцират раждания освен ако не е наистина наложително Sad а вече толкова искам да родя...

# 307
Райтче, как разпозна че са колики? Коя седмица се появиха при вас? Гледам малкия днес се присвива и той и поплака на обяд доста, но сме само на 1 седмица и ми се струва много рано. Не искам да звъня на личната за сега може и просто да не се беше наспал, но все пак ги чакам и аз 😟

Редактирам: тази седмица от петък до неделя ще има -25% в Хиполенд на всичко. 🤗

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 21:36 от Cve7i

# 308
Цвети, при колите обикновено им се втвърдяват коремчетата на бебетата за около секунда и е придружено с рев. При моят де появиха на около 20тия ден след като започнаха да го хранят от шише. Май успях да ги овладея за момента, но да не се хваля излишно, че...

# 309
Момичета още едно бебе се роди днес в 11.35 часа провлака бебе Симона 3.450кг ,54 см,нормално, но кошмарно раждане. Текнаха ми водите в 4.10 сутринта. С разкритие 1,5 см,без контракции ми пуснаха система окситоцин. Без каквото и да е обезболявящо,  но поне мина всичко и сега се гледаме и храниме-имам много малко коластра ,но засега това й стига. Успех на всички мами които чакат бебчета

# 310
  • Тук... някъде
Честит да е Йоан! Да е здравичък, а мама Ntmasdom бързо възстановяване!

# 311
  • София
Ииии Ntmasdom, какво хубаво име Heart И моя син го кръстих така!
Честит да ти е, много да те радва:)
Жива и здрава да е Симона, много да се слушкате Heart

# 312
Наистина и на мен не ми остава време за нашата си бг мама Simple Smile Simple Smile Цялото ми внимание е обзето от бебето. Днес ни изписаха и ние сме си вкъщи вече. Относно раждането моето не е за пример и даже съм си леко доста прецакана Simple Smile При мен всичко започна със спукване на водите докато си спя. Като отидохме в болницата бях с 1 см разкрития, а болките вече бяха започнали. Леле беше ужасно, едва издържах до 4 см за епидурална, тогава се живееше. При мен при 8см епидуралната отмина и пак започнаха тези ужасяващи болки. Помолих за още една доза епидурална, пуснаха ми само половин. Издържах до 10 см разкритие, но напъните не бяха започнали все още. 2 часа си стоях с никакво разкритие, но ужасни болки. Оказа се, че главичката му не слиза на долу. След като нищо не се получаваше, а вече имах нужното разкритие, решихме да че ще пробваме да напъвам. Нищо не се получи и преминахме към спешно секцио. След 20 мин се появи Георги. Забравих всичко, но определено не си го представях така. Вече е на 5 дни, само на кърма, но има проблем с вечерния сън. Стане ли 20 ч и нещо не му се спи и си будуваме и двамата по цяла нощ. Кураж на неродилите мамсита, в родилното ви очаква най-прекрасното същество, отивайте да си го вземете и гушнете 💋❤️❤️❤️

# 313
Mamsi11 и при мен беше абсолютно същото! 6 часа зверски болки а бебето високо... но преди да пристъпим към секцио доктора ме накара последно да напъна яко (въпреки че бебето беше високо и тилно) аз напънах и той ми скочи с двата лакътя на корема и главата се показа... и да, признавам си че за момент ми мина през акъла че умирам.... 🤣🤣🤣

# 314
  • София
Mamsi, верно ли будувате по цяла нощ? Какво правите?

Общи условия

Активация на акаунт