НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 441
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Цвети, много хубаво, че вече сте по-добре.

Мен Николов с първото ме извика на 7ми ден да ми махне единия конец дета го има и това беше. Георгиеви знам, че практикуват метода на Щарк  и лепят още от Майчин дом, по принцип в епикризата си пише до 30 дни от изписването имаш право на още един преглед, даже трябва да се извърши, най-добре звънни на Георгиев да каже кога да отидеш, в предвид, че при теб са били малко по-сложни нещата с операцията е хубаво да има контролен.

# 286
Точно заради тези 30 дни в епикризата попитах. Да, казаха ми да ида след около месец, но исках да попитам все пак и с другите дали така е било, освен за махане на конци.

За кърменето на мен ми беше много трудно началото. Малкия беше няколко дни на АМ и беше свикнал с буната. Само ме дъвчеше, още съм с малки рани, но си казах, че аз по-голям инат от него и няма да стане неговото. Този крем за зърна Лансинох наистина облекчава много, още си го ползвам, но в болницата си ме спаси изцяло. Аз мислех да не ползвам биберон, но не можах да го издържа да слушам когато плаче, дори при обикновена смяна на памперси и си му давам.

# 287
Ехеее колко много новородили мами! Heart Честито на всички нови бебчета! Да са ни честити! Бързо възстановяване на мамите Simple Smile

Djulcho, Аз имам само 2 външни биоразградими шева и болка при уриниране и ходене по голяма нужда нямах, единствено дискомфорт
Колан от 5-ти ден сложих, но независимо че не беше директно на корема, се обринах. След като спрях да го слагам обривът изчезна. Сега мисля да си купя стягащо бельо, че все още съм като бременна в 4-ти месец.  За храненето и при мен бебка не искаше да се храни в болницата, но изглежда вечер си е похапвала защото ни изписаха с 170гр. отгоре.
Аз пък имам друг проблем. След раждането трудно стискам и се напишквам. Rolling Eyes
За кърменето - още в болницата се опитвах с коластра и ми беше трудно. Тя с една малка устичка и ми засукваше само зърното, а то болииии. Лансиноха и на мен доста ми помогна. Сега сме изцяло на кърма, макар че все още не засуква правилно. Много взех да се изтощавам обаче. От няколко дни стои по 1-2 часа на гърда и след 1-1,5часа пак е гладна. После цял ден не знам на кой свят се намирам. Май ще викаме консултант и ние, че не се издържа така. Отделно има колики и е много неспокойна. Понякога по 3часа не заспива и мрънка.  Даже преди няколко дни в съня си бях застанала над легълцето й и я гледам. ММ се събуди и ме вижда седнала на спалнята и вторачена в коша на бебка. Той ми вика “Какво правиш?” , а аз “ Сложих я да спи”. Той “ Жена преди половин час аз я сложих да спи” и в един момент се осъзнах, че сънувам. Та в тикива филми изпадам. Joy

# 288
Вании, какво става с теб? И ти ли си чакаш още като мен? 🙄

# 289
Момичета, вие с какъв термин сте?

# 290
6.11. е моят, но по всяка вероятност е сбъркан, защото цикълът ми е дълъг. Твоят кога е?

# 291
6.11. е моят, но по всяка вероятност е сбъркан, защото цикълът ми е дълъг. Твоят кога е?
12. 11, но в Надежда ме гласят за индукция, ако не родя до 15-16 и се стреснах 😳 къде ще раждаш? И казват ли ти нещо за предизвикване?

# 292
Аз съм с термин 24.11 Hug

# 293
Честито на всички момичета с  новоизлюпени бебенца, да са много здрави и да си ги гледате спокойно и безпроблемно.
Аз съм за края на месеца - 28-ми, но откакто спрях магнезия почнаха да се раздвижват нещата. Нямам истински контракции, по-скоро тежест и пробождания в долната част на корема. От вчера спрях и фраксипарина - в 37-ма г.с., вече се води, че съм готова за екшъна😀, но странно защо не го усещам точно така. Сега като чета историите на вече родилите почнах да си давам сметка колко по-различни могат да бъдат нещата от представите и очакванията ми, затова съвсем вече не правя планове за след раждането как ще я караме.

# 294
12. 11, но в Надежда ме гласят за индукция, ако не родя до 15-16 и се стреснах 😳 къде ще раждаш? И казват ли ти нещо за предизвикване?
Аз съм от Варна и ме искаха по същия начин 3/4 дни след термина с багажа рано сутринта, но аз отказах, тъй като плацентата е мн добра все още и 7 дни след термина е нормално да се изчака, като разбира се, се следи как е положението. Не знам подробности за състоянието ти - как е шийката, имаш ли разкритие и т. н.?

# 295
На 27.10 имах преглед за разкритие - нямах никакво, даже коментара беше 'оо, няма да раждаш скоро'. От тогава само на тонове ходя, не съм имала преглед за плацента, матка, разкритие - нищо. Вчера като ми подписаха тоновете почнаха да смятат кога да постъпвам за индукция (без преглед), но ми направи впечатление, че докторката (която не е моята) си гледаше графика и всеедно спрямо нейния график изчисли кога да постъпвам за раждане. ( чух се после с моята докторка, но тя ще е в болничен до 24ти и само ми каза да не се притеснявам, колегите й ще ме преглеждат и ще преценят).

# 296
  • София
Охх, вярно останахме малко ми се струва, бебоците бързат да излизат. Честито на всички родили мами! 😍

Десинка, мога ли да попитам защо е било ужасно секциото, имало ли е проблем или просто болките са ти в повече след операцията? 

Момичета, вече повечето родихте, та бихте ли споделили горе-долу какво дадохте като почерпка на лекаря/екипа?
Имам медицински лица в семейството и те предлагат да дадем пари на човека, ама, както се коментираше, тези пари някак ми идват неприятно да ги поднасям така. В същото време освен уиски и бонбони, какво може да се поднесе. Сега, с този вирус, не знам и доколко такива неща биха се приели в болницата. 🤔

# 297
Аз имах намерение да не съм толкова виртуална след като родя, но явно имам нужда от женска подкрепа и опит и ще си ви следя, а чат пат ще се и включвам. Предполагам като мине месеца и ще сеизнесем в друга група?
Е, както каза моят мъж, та си създадохме малко драма - цяла година четене във форуми и не се научи как се храни дете - демек не съм добра майка. На една току що родила жена малко й трябва да ревне.  
Оправихме се. То проблемът е, че и нашето бебе последните дни плаче много и не иска да спи нощем и това малко натяга обстановката. Било колики. То е видимо, че го боли коремчето. Взех му капки колийф и инфакол и ще ги редувам - направих си консултация онлайн в поликлиника България в София. Струва 15 лв. през едно приложение и попаднах на много отзивчива млада лекарка.
При нас заспиваме на ръце и на музика - люлеем се едно известно време и като отнесе, местя в леглото. Ама трябва да се издебне точния момент, иначе се усеща и следва писък.

# 298
Здравейте!
Днес на бял свят се роди Катерина!
3,458кг малка красавица. За сега сравнение с нормалното ми първо раждане,секциото ми се струва като разходка в парка. Още не са ме вдигнали,но вече доста се местя в леглото и не ме боли кой знае колко.

# 299
Здравейте, мами. Честити бебо и на всички! Бъдете много здрави! Дали някоя от вас е родила в майчин дом София и би ли споделила мнение за стаите, дали си струва да си платя и за разликата в 7/12етаж? Ще съм благодарна за малко информация.

Общи условия

Активация на акаунт