НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Misery., това обездвижване страшно много ме мъчи. На ден имам по не повече от 400-500 крачки. Къде да ходя из апартамента?!
Вече и самото стоене права ми тежи, но не е от +кг, нито от корема. Всичко е от обездвижване.

# 421
Misery., това обездвижване страшно много ме мъчи. На ден имам по не повече от 400-500 крачки. Къде да ходя из апартамента?!
Вече и самото стоене права ми тежи, но не е от +кг, нито от корема. Всичко е от обездвижване.

Има и такива дни честно казано. Примерно три от дните от последната седмица прекарах в леглото във вайкане, че нямам нито едно яке, с което да изляза навън, защото вече нищо не ми става и не мога да закопчея, а си е голям бахър навън. В това число и на МП якетата. И това ми беше оправданието да не мръдна. Успях да си взема от една втора употреба доста евтино яке, приличам на хипопотам, обаче ще закрепи положението, докато си вляза в старите дрехи. Като се сдобих с него обаче, така се отприщиха разходките, а и имах "късмета" да отлагам всичко "дребно" за купуване за последния момент, в резултат на което чавенце няма дори собствена хавлия все още.

Ох, Ейджълче, много ми е криво за това, през което преминаваш и ти, и през което премина и Рози. Но пък и то не е под твой контрол, хубавото е, че скоро ще приключи и накрая ще гушнеш бебочето. Аз като се сетя как бях на ръба на нервна криза през март, когато ни затвориха, просто искрено ти съчувствам. А то всъщност ти ще правиш предполагам втори тест и тогава ще се ражда мъничето?

# 422
  • София
Момичета , колко често акат бебетата ви ? И само на кърма ли са или смесено ?

Моето е само на кърма и почти всеки памперс е такъв, горе долу 6 на денонощие...

# 423
А, не, не. Няма да правя втори тест.
Не съм длъжна. Обаждах се и питах и РЗИ, и ХеИ.
Ако направя по-рано тест и е отново + ще ми сложат автоматично още 14 дни карантина, а дори и да е - карантината ми си е до 19 вкл.
По закон е отпаднало изискването да се прави тест след приключване на карантината. Смята се, че човек не е заразен, дори и да е с + тест.
Ако трябва ще се скараме в болницата, но приключи ли ми карантината ще искам да ме третират като обикновен пациент. В Шумен няма изискване при постъпване да се прави тест.
Даже смятам, че е по-добре. Поне знаят, че съм го минала и не съм заразна за екипа, който ще се грижи за мен и бебчо.

# 424
По отношение на храненето и акането искам да се включа, като се извинявам ако темата отегчава още неродилите мами. Хвърляйте все пак по едно око, че скоро и вас ви чакат подобни терзания Grinning

Мен кърмата ми намаля драстично, направо спря от няколко дни, нещо не се и чувствах много добре. Май настинах от това постоянно висене по ц.. в опити нещо да изцедя, и може би ми се отрази не знам. Разраниха ми се и засърбяха зърната, вече и за едно хранене не мога да отделя количество.

Отделно че малкият истерясва и реве с часове нощем, та съвсем се изтощихме с ММ. Мога да се похваля, че влизаме в ритъм и напаснахме отношенията, включва се и много ми е от помощ.

Иначе малкият си хапва понякога и по 100 мл. на хранене, друг път 70 или 80-90, но като цяло около 90 държим и гледам да са 7 хранения на денонощие, с една по-дълга пауза, която не винаги се пада в нощните часове. Когато давам кърма, определено ака по-често и обилно - до 4 пъти на денонощие. Когато сме само на АМ, около 2 пъти на денонощие. Даваме сега капки за колики, те запичат. Акитата станаха твърди и по-малко, съответно от няколко дни ака по 1 път на денонощие.

Всички тези вариации при нас се водят в нормата, според вторто ми педиатърско мнение. Аз сега го наблюдавам детето по-осторожно, предвид че го мъчи коремчето и ако повече от два дни не ака, ще слагам Melilax. Успокоително ми е като ви чета ,че и при вас е различно и като цяло не са ви казали да има проблем.

В търсене съм на нов педиатър. Текущата ще я сменям, заради няколко непрофесионални съвета и отделно, че звездите много й говорят. Най-смущаващият от съветите й беше , че трябва да правя клизма на всяко хранене и че е задължително да ака след всяко хранене. Човечето се оправи само и си влезна в ритъм за ден - два и добре че не я послушах тогава.

Вие доволни ли сте от своите педиатри? Аз имам една препоръка от Духчето, но ще се радвам и на други положителни мнения. За южни квартали, София се оглеждам. Имам си сега едно второ мнение, но тя е в родния ми град, ще трябва все пак в София да разчитам на лекар.

# 425
И аз не съм се разархивирала още. Не го и усещам да иска да излиза - от време на време само се появява някоя по-болезнена контракция или пробождане, шийка на 50% скъсена, няма и следа прословутата тапа да пада. Сега като реших за секциото осъзнах, че много ми се иска да тръгне само по-рано - за всеки случай гледам клипчета за дишане и тренирам. Иначе всичко се води, че е приготвено, спрях с чистенето и покупките, следващата седмица ще наблягам и аз на разходки.
Мисис, не родилите оценяваме инфото , повярвай. Аз разопаковах и измих шишетата за АМ даже, защото като чета ми се струва, че в повечето случаи май се налага да се дохрани в началото.   Опита, който споделяте, ме убеди, че нещата са много индивидуални, но пък всяка от вас майките някак успява да осъзнае нуждите на бебенцето си по усет, затова и не се притеснявам.

# 426
Включвам се пак да кажа за една мултифункционална кана, която ми се струва много полезна за приготвяне на адаптирано мляко и пюренца впоследствие - в момента е с 30 % отстъпка в комсед, излиза на 115 лв. Аз си я поръчах по препоръка на една октомврийка, още не ми е пристигнала. Не знам дали е редно да качвам линк, марката е Agu ЕС6 Bubbli.

# 427
Райтче аз наистина съм много доволна от моята педиатърка, но бих казала че специално за новородено ни се разминават възгледите по някои въпроси като например съвета ако е сух, ял, спал и плаче да го оставя да поплаче - Еми тотално не е в моят мироглед подобен съвет. Сега давам вода и настоявам и фекалиите му не си променят консистенцията. Но май много се чудя, не е изписала пробиотик и витамин д. Ще изчакам да идем на първа консултация и ще попитам. Опасявам се обаче, че ще каже не. Педи време пих антибиотик и ми се раздразни стомаха исках съвет за пробиотик и тя каза "напълниха пазара, а не е много ясно какво има в тях, яж туршии, кисело мляко и тн." Та сигурно е права, ама бебето няма как да яде туршия

# 428
  • София
Пробиотиците са пълен булшит. Нямам време за обосновка уви. Просто вмятам набързо Grinning игнорирайте ме

# 429
Пробиотиците са пълен булшит. Нямам време за обосновка уви. Просто вмятам набързо Grinning игнорирайте ме
Т.е. смяташ, че препарат като био Гая или омни биотик панда са излишни?

# 430
Като ви чета с тези акота, с тези запеци от ден първи, с липса на кърма се чудя какво се случва? 😱

# 431
Добре де - малко тъп въпрос, но няма ли значение и майката какво яде и пие - то не се ли предава на бебето донякъде с кърмата? В смисъл, ако се наям с круши и сливи само аз ли ще вися в тоалетната или и памперса ще е пълен със златни съкровища.

# 432
Добре де - малко тъп въпрос, но няма ли значение и майката какво яде и пие - то не се ли предава на бебето донякъде с кърмата? В смисъл, ако се наям с круши и сливи само аз ли ще вися в тоалетната или и памперса ще е пълен със златни съкровища.

Аз така онзи ден видях едни много хубави едри круши, златнииии, ароматни, продаваше ги една баба, приядоха ми се и както ги подминах с горните съображения, се върнах да си ги взема заради дебелия ми гладен гъз. Trollface Два часа по-късно, след като се надумках като свиня с две круши, се "карантинирах" в двете нули за половин ден. Та ако на мен така ми действат, не знам на чавето милото какво ще му се случи. Разбира се, разсъждавам като лаик, който няма и един ден стаж в кърмене.

# 433
Абе беба няма запек , ама ми ака по веднъж на ден , вече трети ден , даже вчера изобщо не беше акала , и днес напълни два памперса един след друг и си беше жълтони течно т.е не е запек .
А помня , че голямата на нейната възраст акаше по няколко пъти на ден и малко се притесних . През деня и през ноща е изцяло на кърма , само вечер след банята кърмя и давам АМ 🙄

# 434
И аз съм още от неродилите 🙋🏼♀ Нямам никакви признаци за раждане. Снощи ММ заспа на дивана и като го будех да се премести, отвори очи и ме пита- За болницата ли ще тръгваме. И аз искам, но бебка си има нейно мнение и не й се излиза още 😄
Моя ме питаше сутрин и вечер ще раждаш ли? 😁. Е като дойде момента беше леко ошашкам, но все пак достатъчно спокоен, че да ми е полезен. Леко раждане на всички още очакващи 😘

Общи условия

Активация на акаунт