НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 395
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Тук... някъде
Честито, Sartana! Да расте здрав Николай!

# 406
Привет и от мен! На 8.11 се роди Виктор, ден след термина, 3580 и 51см., естествено раждане!
Честито и на всички останали майчета, нека се радваме на здрави и спокойни бебчета.
Иначе на 8 сутринта имах леко розово течение и отидох за редовните тонове, при което док установи, че съм с 4см разкритие, но нямах никакви болки. Приеха ме в 10, пуснаха ми система окситоцин, до 12ч. Вече имах 6см разкритие и болките се усилиха доста. Поисках си епидурална, която ме хвана супер и не усещах абсолютно никакви болки до 9см., когато ме пусна, но казаха, че няма да слагат повече. Без да искам да плаша никого, но най-тегавото и болезнено за мен беше разкритието от 9 до 10см., което изкарах права и седнала на тоалетната. После с няколко напъна в предродилна и с 2-3 в родилна, успях да родя в 15ч. Всичко беше тип топ, така ми олекна за първи път от 9 месеца насам, нямах и болка долу. Обаче плацентата ми не успя да излезе сама, макар усилията на док, просто беше мн здраво захваната. Приспаха ме и ми я извадиха ръчно, а оттам се сдобих с няколко външни и вътрешни шева. Раждане 5 часа, от които 2,5ч. без болки. Кой каквото и да казва, не е чак толкова страшно! Вече 3 дни сме вкъщи и се адаптираме един към друг. Шевовете също минават лека полека. Бебчо има малко колики още от 4тия ден😐за които по препоръка на педиатъра даваме капки.
Надявам се да въм била полезна с историята си. В крайна сметка е вярно клишето, че всяка болка си струва, като видиш съвършеното личице на бебенцето си, толкова дълго чакано в нашия случай☺️Успех на всички момичета!

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 14:45 от Vany7

# 407
  • София
Здравейте, отново честито на родилите, да не изброявам поименно, че е дълъг списъка.
Аз още чакам 2 в 1, ама като ви чета с трудностите с кърменето и неспането от ревовете, взех да не бързам. Нещо въпреки опита с първото дете, не съм много сигурна, че ще се справя тоя път. То и всяко бебе различно уж.
За потенето да кажа, че с предното раждане имах точно същото. Будех се с мокра коса от пот чак, плюс одеало, възглавница. Няколко дни продължи, не помня точно колко. Четох в една от книгите, че е нормално, организма е задържал вода до сега и това е един от начините да се освободи.
Белегът на секциото и при мен беше изтръпнал доста време тогава. Също седеше леко надигната кожата над него бая време. Нещо като ръб се получаваше, но и това изчезва с времето.
За непоискания акъл и обвиненията изобщо не се поддавайте и чувствайте виновни. Бебето и вие сте най-важните, трябва ви спокойствие и време за вас двамата, да се нагодите един към друг и да си влезете във най-добрия за вас режим (който не е задължително да е такъв за другите).

# 408
Йоооо няма такъв кеф. Днес ми махнаха конците и честно казано сякаш не съм оперирана. От кога не съм се чувствала така не помня. 8 ми ден от операцията е.
Освееен това, дами, имаме новина, лайната на Божката омекнаха Kissing Heart Stuck Out Tongue Winking Eye изобщо велик ден за мен

# 409
  • София
дух, честито!
Аз днес щях да имам вайбър сесия по махане на конци, ама май ще е утре.

Ние снощи добре се позабавлявахме. С две било голямо шоу! Едното докато се нагласи, писва другото у накрая с мм се озовахме аз в хола с Карина, той на спалнята с Диана, да не се будят една друга и да поспим и ние Simple Smile Кой седнал, кой с бебе на корема.... Simple Smile

# 410
Момичета , колко често акат бебетата ви ? И само на кърма ли са или смесено ?

# 411
Момичета , колко често акат бебетата ви ? И само на кърма ли са или смесено ?
Нашата ака 2-3 пъти дневно по редичко.
Някой от яденетата са само кърма но масово са смесени.

# 412
Ние сме само на кърма, ака 2-5 пъти на ден. Първите дни в болницата акаше на всяко кърмене.

# 413
Аз побързах да се похваля вчера и после ми се разказа играта. Бебето се съдра да реве не знам сигурно нещо коремчето го боли.

Ака на почти всеки памперс ама често е няколко дарадонки с размер на нокът. Памперс сменям почти на всяко хранене, демек ака към 6 пъти на денонощие

# 414
Мойто е само на кърма и ака горе-долу веднъж на два дена. Според педиатърката всичко е наред.

# 415
Лелеее аз ли останах последната неродила в групата 😃🤣С термин съм за 20.11 и май ще го дочакаме почти.Снощи съм спала точно 2 часа.до 3 посреднощ бебо много ама много шаваше,после почнаха контракции.Дремнала съм до към 5 и нещо и после пак по леки контракции имах.Явно скоро му се вижда края.
Днес много ме боли кръста и явно бебо рита по рязко , направо имам чувството че матката ми се мести.Все се чудя дали ще усетя правилния момент кога да тръгнем до болницата.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 15:01 от звездичк@

# 416
Поне имаш някакви усещания. Аз не усещам абсолютно нищо. Никаква болка, нито контракция. Единствено имам понякога болка ако малкият рита много или се мести рязко. Тогава ми се стяга и корема, но успокои ли движенията си и ме отпуска.
Преди обяд при забърсване имах една мнооооого малка точица кръв. Сега съм на тръни и не смея да мръдна от леглото, макар да знам, че няма как да променя нещата, ако е решил да се ражда Confused

# 417
Споко, девойки, и аз съм 2 в 1 все още. Аз усещам единствено пробождания много ниско във вагината. Нямам идея какво е, но понякога така ме прорязва, че имам чувството, че ще изпадне бебето. Другото са болките в лявата тазобедрена става и в кръста, пак вляво. Нямам идея защо са, обаче си е много болезнено. През деня обикновено сме в затишие, даже се бях притеснила, че нещо не се движи много, но ме опроверга детето. Гледам и всеки ден да вървим с МП поне около 10 000 крачки, което понякога е мираж, но общо взето по-малко от 7000 не са. Обикновено след интензивно ходене ме прорязва всичко.  

От няколко дни се чудя пандал ли е коремът, не е ли паднал, какви са признаците за паднал корем. Не ми се вижда паднал, обаче определено дишам една идея по-леко. Колкото до спането, аз спя като къпана напоследък. Почти всеки ден се събуждам в 10 сутринта. Нещо, което от тийн годините не ми се е случвало. Голяма ми е жега обаче, въпреки студа продължавам да си спя гола все едно навън е 40 градуса. Идва ми някаква странна енергия и тези дни, след като поприключихме най-накрая с покупките за чантата за болницата и за самото бебе, реших, че ще пера, че да подредя бебешките неща и чантата. И това, сладурки, го правя в кажи - речи почти 39 г.с. Laughing

Няма помен от желание за раждане. На 18.11. ме очаква преглед и тогава ще решим какво правим и до кога чакаме. Но все по-възможно ми се вижда да го пренося при термин 27.11.

Ейджълче, стискам палци всичко да е наред. А всички ни, които ни очаква раждане, нека да е леко.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 15:26 от Misery.

# 418
И аз съм още от чакащите с термин 30.11 ама искам още да чакам, че не съм готова с подготовката все още Joy даже чантата не съм стегнала всичко е купено и изпрано ама утре ще подготвя вече. Имам леки контракции ама нищо по сериозно, но постоянно сънувам, че раждам пък не съм готова с подготовката и се стресирам. Имах проблем с тазобедрената става и така се подредиха нещата, че ще правя ЯМР след секциото и съм доволна. Бебето все още е напречно Rolling Eyes
Искам да споделя информация за раждалите естествено
Информация получена от близка приятелка в чужбина :
Ако усещате парене при уриниране след естествено раждане може да пробвате да се поливате с топла вода преди да почнете да уринирате продължавате и по време на уриниране и още малко и след като приключите. Аз съм със секцио и нямам пряко мнение по въпроса, но мамите които имат такъв проблем нищо не пречи да пробват, може и повечето да знаете за това ама исках да споделя.

# 419
  • Тук... някъде
И аз съм още от неродилите 🙋🏼♀ Нямам никакви признаци за раждане. Снощи ММ заспа на дивана и като го будех да се премести, отвори очи и ме пита- За болницата ли ще тръгваме. И аз искам, но бебка си има нейно мнение и не й се излиза още 😄

Общи условия

Активация на акаунт