НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 359
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Баща му го изкара за първи път на слънце на терасата както си спеше. Взе гнездото и го пльосна на масата на терасата. Изпаднах в тих ужас, но реших, че няма да съм от жените, които викат не така, не иначе, и на мъжете им се отщява да правят каквото и да е. Седя така 5 минути. После след ден го облякох вече аз в коша за количката и то оставих 10 минути на слънцето. Вчера правихме разходка 15 минути, но нямаше слънце. Днес вече е мрачно, но ще го изкарам на обяд, защото утре сме на консултация в болницата където родих, а в края на седмицата при педиатъра. Та трябва малко да е излизал на въздух.

# 481
Аз имам опит с лятно бебе, което идведох на 12-я или 13-я ден по спомен. Това в средата на август и пак отнесох критика, че било рано. 🤔 Сега за зимно идея си нямам. То аз още не съм родила, тепърва ще падат температурите и ще има дни основно с мъгли, облаци, вятър и подобни неблагоприятни метеорологични условия. Не съм решила още кога, но то си зависи от времето. Мисля, че някъде бях чела, че зимно бебе се извежда след 15-я ден като се започва първо с отваряне на прозореца. И според месеците и температурите навън се определя и колко време е препоръчително да е на открито.
Живот и здраве, пак ще я търся и чета тази информация. То, така или иначе няма да е следващите три седмици.

# 482
Хели, голямата ми дъщеря е родена в края на декември , когато беше на 11 дни я изведохме на 30 минутна разходка и беше 3 градуса на вън , а няколко дни преди това я извеждах за по 5-10 мин., на балкона . На детето нищо не му стана , малко ми се струва прекаленно да се държи бебе вътре цял месец преди да излезне . Днес честно казано просто ме мързи и ми е студено , та не знам дали ще я изведа , аи съм с двете сеца сама , докато се облечем и приготвим , ще стане утре , само мисалта за тази гимнастика ме отказва

# 483
  • София
Ние сме по цял ден на отворен прозорец, но и аз се чудя как се облича зимно бебе за излизане навън. Заради моята карантина още не сме излизали, иначе времето тия дни беше супер.
Може би наистина малко на балкона и после 20-30мин около блока. Което ме подсеща, че още не съм изпрала количката. Но може и само да я почистя.
И ние другата седмица сме на контролен за бебетата след изписването и да ми махнат шева най-сетне....

# 484
А как ги обличате за навън? Мисля, че е рано за ескимос. Достатъчно ли е боди с дълъг ръкав и отгоре дрешки и одеалце?

Един въпрос и към Мамите, които изваряват нещата на бебо: искам да стерилизарам ножичката за ноктите, но е метална и няма как в микровълновата. Та как става на котлона слагам като заври и кога махам или слагам и като заври махам?

# 485
ПОМОЩ!!
Много бързо ми се втвърдяват гърдите. Цедя ги след всяко хранене,но пак се втвърдяват много бързо. Правя горещи компреси с хавлия,но след 1ч пак се втвърдяват....... Цедя се с електрическа помпа. Заради втвърдяването бебока трудно суче от тях и се принуждавам да му давам от шишето. Не съм с големи търси,а с малки и се чудя да не би заради това че са малки бързо се втвърдяват. Моля за съвет!

# 486
Аз също ги изкарвам за по малко навън от няколко дни. Вчера спаха половин час на терасата. Иначе ги обличам с дрехите за вкъщи + космонавт и одеялце. Според мен няма нужда от повече, съвсем ще се изнежат. За съжаление времето почва да става кофти и май няма да осъществим разходка с количката. Иначе с кошчетата за кола сме ги водили напред-назад вече.

# 487
Според мен вече си е твърдо за ескимос и одеало. Аз излизам с яке и блуза, ама едно че не съм новородено бебе на дни, а възрастен и второ, аз се движа, загрявам се, а бебето стои неподвижно, легнало. Нали знаете, че човек като се хоризонтира и се отпуска. Отделно новородените (такива до 28 дни) нямат добре развита терморегулация.
Според мен избързвате с излизането и разсъбличането, ама всяка майка да се информира и да си преценява.
Не казвам да се спазват 40-те дни, ама все пак....
Това е моето мнение.

# 488
Оххх момичета,страшно ми е криво.Направо ми се реве.Имам 3 дни до термин ,а на ММ някой ли му тика фетила нз ,но сега почна да иска бебо да е кръстен на него.Бяхме се спряли на две имена, съответно да бъде кръстено на моя баща.обаче тука от две седмици насам изведнъж нещо му стана.На мен не ми харесва това име и се караме,реве ми се направо.Аз просто вътрешно си усещам че искам да е на моя баща,даже от време на време му говорих по име на бебо,като си мисля че вече е избрано......а сега.....не мога да свикна с друго име.Адски ми е криво,защото въпреки че той отрича да е така си мисля че неговата рода нещо му говори и той си промени решението.
От няколко дни се караме,спорим .....и нз какво да правя,та аз всеки момент ще родя ☹️☹️☹️

# 489
  • София
Десинка, на кой ден след раждането си?

Ние излизаме от събота всеки ден. Сиреч от неговата почти четвърта седмица. Обличам го бая.

Звездичка, кръсти го както искаш. ТМ ще е на съвсем друг акъл като се роди малкото.

# 490
Момичета, много благодаря на всички за пожеланията 💗
Някоя беше питала за колана след секцио-
Д-р Ташков ми каза още на ден 1 вкъщи да го сложа и ефекта е супер- прибира ме и се чувствам стегнато, ставането и лягането са лесни, а корема се прибира.
От Вис Виталис е, с лепенки и задължително се слага и сваля в легнало положение. Та, не е рано за колан, супер е Simple Smile

# 491

Ние излизаме от събота всеки ден. Сиреч от неговата почти четвърта седмица. Обличам го бая.

Звездичка, кръсти го както искаш. ТМ ще е на съвсем друг акъл като се роди малкото.

Ядосвам се защото въпреки че той отрича да е така,съм сигурна че неговата рода нещо му говори и той се влияе.Просто ми е криво много,да пренебрегна и неговото мнение.А сега както и хормоните ми бушуват още,ми се реве от яд.

# 492
Привет и от мен!
За първи път го изведохме на деня след изписването, след позволение от педиатърката ни, времето беше слънчево и около 11-12 градуса. Облякох го с боди с дълъг ръкав, ромпър, повит с тънко одеялце и в порт бебе, по-дебела шапчица и покривалото на количката. Първият и вторият път за по 5мин., следващите 2 дни за по 10-15мин.
10 ден след раждането, кърмата ми още не е слязла като хората😐. Беб е много лаком и се изнервя като не му потече от гърдата, затова се цедя и гледам да редувам яденетата, едно на Ам, едно на каквото изцедя, обикновено с 1 час мъка, към 50мл. Има ли още някое майче с подобен проблем, честно да си кажа това, че не мога да му дам пълноценна манджа от моята на всяко ядене ме тормози😐

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 14:58 от Vany7

# 493
На 8ми ден.

# 494
Хелинор, нашата лекарка каза да си го извеждаме след няколко дни. Освен това аз явно съм го прегряла и има много ситни червени точки по краката. А уж все внимавам да не е много облечен. Казват, че на студ деянат мн повече от колкото на жега, та вече още повече ще внимавам.

Звездичка, мн е важно да си харесваш името на детето. На мене мед ми капе като го кажа. Бяхме се разбрали да му пратя снимка и да преценим Божидар ли е или Боил. И в операционната ме форсираха, не можело така искали да кажат добре дошъл, как да го приветстват. Викам Ами Божидар е.
И баща му после вика наистина е Божидар, а искаше да е Боил. Не се давай, отстоявай това, което усещаш за редно. Той като се роди синът му много ще се сети да се сърди за имена..пък и да се сърди, ще му мине.

Общи условия

Активация на акаунт