НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 353
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Звездичке, не се давай, ти най-добре си усещаш как трябва да се казва бебето, настоявай си, само не се ядосвай, без твоето съгласие няма как да го запишат, а и май наистина ти си първата, която казва в болницата името, така че....

# 496
Дух, за прегряването не знам и аз. Моето дете се роди в началото на август и в родилното ме посъветваха да го обличам с дълъг ръкав две седмици. Вярно, най-тънката, сингъл материя, както я водят, ама все пак. Стоеше в апартамента в стая на 30 градуса и не се потеше. Не мога да кажа същото и за мен.
Та, изхождайки и от това се чудя как да процедирам. Не имал ситни пъпки, не е имал пот, не е имал нищо.
Ето линк на случайно първата ми попадната информация по въпроса за извеждането:
https://roditel.bg/koga-da-izvedem-novorodenoto-bebe-navan-za-parvi-pat/
Но, както и да е, на мен ми е рано да мисля за това все едно.
Звездичке, наистина е много неприятно в последния момент да се сменя име.
Ох, а аз защо не мога да усетя какво да е името, а остават няколко дни до секциото. И това, както го казват, че като го видиш ще разбереш ми е странно като изказване. И какво ще разбера като го видя?

# 497
  • Тук... някъде
Desinka, аз не съм никак подходяща да давам съвети за кърмене, защото не съм родила все още, а и след днесшния преглед се оказа, че за 5 дни няма никаква промяна- шийката си седи на около 1/3 и никакво разкритие, но пак ще досаждам с моето училище - ако са много твърди гърдите преди кърмене- изцеждаш съвсем малко да омекне, за да може бебо да засуче лесно. Държиш го около 15 мин на едната и после 5 на другата. След хранене ако все още усещаш тежест, цедиш само първата до омекване. На следващо хранене предлагаш втората гърда и се повтаря същата процедура. Относно компресите - топли се правят само в началото първите няколко дни, след което се правят само студени.

# 498
А за какво се правят тези компреси?
За какво са топлите и за какво студените? Че и на мен нещо ми малее кърмата и ще са ми полезни всякакви такива прийоми за стимулиране да споделите. ❤

# 499
  • София
Не знам как се разбира кога малее кърмата, ама.ако сте притеснени си вземете лактогенен чай от аптеката. Действа безотказно. Топлия комрвс е за по-лесно потичане.

Да питам.мацките, родили секцио: докато бяхте в болницата са ви били клексан/фраксипарин, а после изписвали ли са.ви някаква терапия? Това за тези,.които нямат тромбофилии и разни мутации...

# 500
Рози, аз мутация имам само в 4g/5g, но нямах терапия. В болницата ми биха през целия престой след секциото фракси, след това нищо. Единствено си продължих желязото, че бях паднала под 84.
Забравих да честитя новите бебета. Да са живи и здрави! Simple Smile

# 501
Ами разбрах че малее като малкия два дни не ака изобщо... звънях на педиатърката, на консултантката по кърмене всички казват че бебе на една седмица трябвало да ака поне по 3 пъти на ден и щом не акал значи не ядял... 🤯 психясах 🤯😃 А той си суче и след това си заспива и си бях спокойна, обаче като не ака два дни и ми казаха че не яде достатъчно го накърмих, после доизцедих с помпата и него изпи и после му направих още 30мл АМ и него изпи иии се надриска веднага и след един час още веднъж 🤣 ... и след 3 часа се събуди пак гладен 🤷🏻♀

# 502
Рози, не нищо не ми изписаха.
Хели, права си, всеки си преценява. За мен три четири седмици са прекалено много време.

# 503
Аз съм с тромбофилия Ф5 на Лайден и ще бия клексан 40 дни след секциото

# 504
На мен в болницата също ми слагаха фракси, след това нищо не са ми изписвали.
Само желязо, че загубих доста кръв и имаха проблеми с хемоглобина ми.

Не знам как се разбира кога малее кърмата, ама.ако сте притеснени си вземете лактогенен чай от аптеката. Действа безотказно. Топлия комрвс е за по-лесно потичане.

Да питам.мацките, родили секцио: докато бяхте в болницата са ви били клексан/фраксипарин, а после изписвали ли са.ви някаква терапия? Това за тези,.които нямат тромбофилии и разни мутации...

# 505
Аз съм с тромбофилия Ф5 на Лайден и ще бия клексан 40 дни след секциото

И аз съм така, но не са ми казали нищо за след секциото. Даже не знаех, че в болницата слагат Клексан в дните след това, от седмица и нещо съм го спряла, много странна схема...така като я няма лекарката дето си ме знае и се консултирам всеки път с различен доктор е много зле...

# 506
  • Тук... някъде
ivanamar, а по време на бременността беше ли на терапия? Аз също съм с 4G/4G и хетерозигот по ACE, но не съм на терапия.

За компресите- топлите в началото са за по-бързо слизане на кърмата, както е писала и РоЗи, а студените са при нужда, ако се появи възпаление.

# 507
Мами четвъртък ще съм на преглед за определяне на дата за секцио ама нещо започнах да усещам силни бодежи по влагалището и усещам натиск, мисля че са от движенията на бебето защото доста се движи и е напречно ама малко и взех да се притеснявам дали не е признак за раждане, кръста също ме боли ама не на интервали, а така по продължително. Какво мислите ?

# 508
Деси аз бях така в болницата и още няколко дни в нас. Там ми казаха топли компреси, аз си вземах душ хем за добра хигиена. Бяха камък много ме боляха, само малкия да заплаче и текваха като река. Сега съм така само сутрин, като имаме по-голяма пауза в кърменето. Понякога се събуждам и мокра. Сутрин цедя и замръзявам. В началото ми казаха 15 Мин на едната и 15 на другата, после разменяй. Така правех като много често той не искаше вече 2рата. От два дни сме по около 20мин на една гърда на ядене.
Аз също пия желязо, тотема май беше, че и моя хемоглобин беше паднал много. Ще го пия 2 месеца.

За излизането всеки си решава да. Аз искам да го изведа, както и аз да изляза малко. От 1 седмица съм само в нас и ще полудея вече. Искам и да го свикна, че сме при педиатърката в понеделник и да не му стане като шок. Вчера например беше много хубаво времето във Варна бях си по тениска на отворено, малкия си спеше сладко. И ми се искаше малко да го изведа на слънце.

Звездичка и аз имах проблем с името като теб. Бяхме се спрели на Александър, а накрая той ми излезе с 3 имена с буквата на баща му. Ми полудях.. в крайна сметка избрах едно от тях и това, което си бяхме решили казах си нека да се роди пък ще видим на кой ми прилича. Ми като го видях си беше чист Калоян 💙. Така че може и ти да си промениш мнението като мен или той.

# 509
nunu, не звучи като почващо раждане, по скоро почва да омеква шийка, да се подготвя тялото. Те в болницата трябва да ти кажат признаците за родилна дейност, разпитай ги утре.

Общи условия

Активация на акаунт