НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, тези които кърмите дохранвате ли с АМ? Много ми е сложно... не мога да разбера кърмата ли ми е малко? Бебето ли още не може да суче достатъчно? Сега ако дохранвам по-нататък ще можем ли да минем само на кърма или така ще си я бутаме? След кърмене доизцеждам и с помпата и давам ама само около 20-30мл и пак не му стига... отваря устата. И друсам АМ и додавам 🤷🏻♀

А защо доизцеждаш, а неи даваш на бебето да доизпие каквото има в гърдата? По принцип правилото е колкото повече седи бебето на гърда, толкова повече мляко си поръчва. Не знам дали и как се излиза от цикъла с дохранване с, ам, според мен е трудно, нямам опит.

Ами защото имах кратка консултация с консултант по кърмене и тя ми каза че щом не акал значи не ядял достатъчно и че още е малък (на 9 дни е) и нямал сили да изсуче всичко, затова като той спре да доизцеждам и да му го давам. Заспива на гърдата, будя го, щипя, хапя и не... 😃спи като заклан. Изкарахме така 3 дни само на кърма и ака само веднъж. Веднага щом го накърмих и му додаох АМ се надриска два пъти един след друг 😃

# 556
  • Тук... някъде
Misery, моят термин е утре, а бебка въобще не се е засилила да излиза. Утре съм на консултации с кардиолог и анестезиолог за всеки случай, защото АГ каза - чакаме я ден два след термин и ако не тръгне сама, следва секцио. Тъй като съм инвитро, термина ми е точен, а док не иска да индуцира раждане.
Мен ме проверяват само сестра ми и майка ми, въпреки след таткото,първо на тях ще звънна когато родя 😊 иначе тези,които ме познават добре знаят, че не обичам да се обяснявам- нито ме питат за дата на термина, нито нахалстват за повече информация, а случайните любопитковци ги режа много бързо.

# 557
Misery, моят термин е утре, а бебка въобще не се е засилила да излиза. Утре съм на консултации с кардиолог и анестезиолог за всеки случай, защото АГ каза - чакаме я ден два след термин и ако не тръгне сама, следва секцио. Тъй като съм инвитро, термина ми е точен, а док не иска да индуцира раждане.
Термините са доста точни при инвитро - може и да те изненада днес-утре както не го очакваш - чувала съм за случаи и без предизвестие да стават работите. А доктора защо не иска да индуцира раждането?

# 558
  • Тук... някъде
vessy, заради възрастта и инвитрото - счита се за “ценен плод” и не иска да рискува с предизвикване, въпреки че главичката е много добре разположена в таза за естествено раждане. Той на прегледа във вторник така ме разбърника, че си помислих,че до края на деня ще получа контракции, но не...

# 559
Мисери , точно по същия начин тормозеха и мен , направо съм се разревавала. Егати нахалните и гадни хорица , да не говорим , че повечето са жени и то раждали . Удоволствое ли им доставя не знам . Една "приятелка " дето и кафе не пием с нея ми пишеше на месинджър всяка сутрин да ме проверила 🤦‍♀️
Напълно те разбирам и съчувствам .

Ntmasdom, сега и аз се притеаних 🙄
Кърмя я и само вечер й давам преди сън 30-50 мл. АМ
Пак не е акала от вчера и сега се чудя дали изобщо й стига кърмата , а има много напишкани памперси

# 560
Мен, пък никой не ми звъни и не ме пита. Аз почти не излизам, ама вчера ме срещна леля ми и пита кога, за името. Казах й, че още се колебая, а тя - Ама, кажи ми между кои две се колебаеш. Аз й казвам, че ще научи, когато се роди и тя пак - Ама, кажи ми аз няма да коментирам пред никой. Аз съм ти леля.  Ей, голяма досада. Преди по същия начин беше и докато научи за пола на бебето.
Е, пък може и леля да си ми, ама като видиш, че не искам да казвам спри се, бе жена.
А тя преди година като щеше да ходи на гости при внучката в чужбина и я питам кога каза, че не било решено, а то не беше така. Пазаруваше и идеално знаеше датата, ама я научих от друг човек. 😠

# 561
Момичета, тези които кърмите дохранвате ли с АМ? Много ми е сложно... не мога да разбера кърмата ли ми е малко? Бебето ли още не може да суче достатъчно? Сега ако дохранвам по-нататък ще можем ли да минем само на кърма или така ще си я бутаме? След кърмене доизцеждам и с помпата и давам ама само около 20-30мл и пак не му стига... отваря устата. И друсам АМ и додавам 🤷🏻♀

А защо доизцеждаш, а неи даваш на бебето да доизпие каквото има в гърдата? По принцип правилото е колкото повече седи бебето на гърда, толкова повече мляко си поръчва. Не знам дали и как се излиза от цикъла с дохранване с, ам, според мен е трудно, нямам опит.

Ами защото имах кратка консултация с консултант по кърмене и тя ми каза че щом не акал значи не ядял достатъчно и че още е малък (на 9 дни е) и нямал сили да изсуче всичко, затова като той спре да доизцеждам и да му го давам. Заспива на гърдата, будя го, щипя, хапя и не... 😃спи като заклан. Изкарахме така 3 дни само на кърма и ака само веднъж. Веднага щом го накърмих и му додаох АМ се надриска два пъти един след друг 😃

Аз храня с изцедена кърма по 7-8 пъти на ден, бебето си е нахранено добре, но въпреки това ака на два-три дни. Доколкото съм чувала, кърмата се усвоява много по-добре от адаптирането мляко и е нормално кърмените бебета да акат както много често, така и на няколко дни. Ако има много напишкани памперси, значи се храни добре, според прочетеното от мен. Но ако се притесняваш, консултирай се пак със специалист.

# 562
  • София
Важно е да има пико в пампите. Акото се променя. Една седмица ще има много, една малко... Не се втелявайте толкова. Следете промените със спокойствие.
Аз махнат добавката против рефлукс от раз. Писна ми. С ММ мислим, че от нея драйфа повече. Утре сме на преглед, седем дни след предния, ще видим дали наддава добре при спряна добавка. Дано.

Да се оплача от кръвното си. Днес се навършва месец от раждането, но още ми е високо. Поне 135/95 е, а много често и 155/100... Ко да правя Cry

# 563
Аз също нямах никакви признаци да раждам и в последния момент решихме секцио 2 дни преди термин, добре ви разбирам какво ви е като ви питат всички. Беше ми писнало даже майка ми всеки ден ме питаше по няколко пъти, единия ден оправях нещо в нас и не съм й отговорила 1 час и помислила, че съм родила. А на ден яв който родих, понеже бях с пълна, никой не се усъмни 🤷🤦 въпреки че ми бяха писали всички роднини и приятели.

Моя е само на кърма и ака стабилно 2 пъти на ден, през другото време ако пръцне излиза много малко. Пишано има винаги, дори и като сме голи пишкаме мама и тати 😂 Вие преди или след ядене сменяте памперса? Опитах преди но докато го кърмя ака и започнах след, а така много се разсънва особено вечер.

Пистачио колко мл кърма даваш на ядене. Гледам на повечето места пише: колкото дни е минус 1 по 60. Искам да подготвя на ММ, когато ще ходя на лекар да може да го нахрани, когато огладнее но нз колко мл.
Отделно да попитам в групите за дълго кърмене майките споделят, че съхраняват в термос кърма и ходят на разходки, но на термоса ми пише да не се съхранява мляко и бебешки храни 🤔 Останах много объркана.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 15:48 от Cve7i

# 564
На мен ми звънят само най-близките и не разпитват много-много, явно имам късмет. Покрай тази изолация, болничния и лежането в първите месеци ми е доста криво вече, че не мога да щъкам, да обикалям магазинчета и да се виждам с хора, та се радвам като се чувам с роднини и приятели.

# 565
  • София
Ntmasdom, вярно, че не акаше бебето. Да, така е ок. Извинявай, просто не следя:)
Е, доколкото знам при по-малки бебета като започнат да сучат по-активно просто ще успява да изсуква цялата гърда и после няма да търси още. Но малко наизуст говоря. Имам познати, които са успели да излязат от порочния кръг с АМ, особено щом се цедиш ти пак стимулираш лактацията, така че шансът да ти намалее млякото при по-слабото търсене е минимален.

Наистина, както казаха - по-важно е да пишкат.

Аз утре съм най-сетне на преглед, да ми махнат конците, не знам как ще се измъквам. Гледам да са на "режим" моите, през 2-3 ч едновременно огладняват, ама някой път се разминават и ще е голямо шоу. Дано успея да свърша бързо работата.

# 566
Аз също нямах никакви признаци да раждам и в последния момент решихме секцио 2 дни преди термин, добре ви разбирам какво ви е като ви питат всички. Беше ми писнало даже майка ми всеки ден ме питаше по няколко пъти, единия ден оправях нещо в нас и не съм й отговорила 1 час и помислила, че съм родила. А на ден яв който родих, понеже бях с пълна, никой не се усъмни 🤷🤦 въпреки че ми бяха писали всички роднини и приятели.

Моя е само на кърма и ака стабилно 2 пъти на ден, през другото време ако пръцне излиза много малко. Пишано има винаги, дори и като сме голи пишкаме мама и тати 😂 Вие преди или след ядене сменяте памперса? Опитах преди но докато го кърмя ака и започнах след, а така много се разсънва особено вечер.

Пистачио колко мл кърма даваш на ядене. Гледам на повечето места пише: колкото дни е минус 1 по 60. Искам да подготвя на ММ, когато ще ходя на лекар да може да го нахрани, когато огладнее но нз колко мл.
Отделно да попитам в групите за дълго кърмене майките споделят, че съхраняват в термос кърма и ходят на разходки, но на термоса ми пише да не се съхранява мляко и бебешки храни 🤔 Останах много объркана.

Ами водя се по списъка, който ми дадоха от болницата, първата седмица по 10мл на ден се вдигаше и така до края на седмицата е 70мл,после една седмица на 80,една седмица на 90, вече сме една седмица на 100. Мисля, че и с АМ са същите милилитри. Като излизаме загрявам кърмата и я слагам в термочанта, друг вариант е, ако си на място, където може да ти дадат гореща вода и да потопиш шишето направо.

Иначе памперс сменям преди хранене, за да се разсъни и да не повръща после, но както казах ака на два-три дни веднъж, та ние го нямаме този проблем.

# 567
Момичета аз съм в много як филм.Утре ми е термина.Вечер почти не спя.Днес гледам гърлото ми нещо е леко зачервено.Постоянно се филмиран и с този Ковид.Излезе ми и хемороид,имам и много бяло течение,ама много.Направо се побърквам от мисли и притеснение.
Звездичке, аз те разбирам напълно. Преносих 6дни и всеки ден бях под напрежение. Течението ми 2/3 дни преди да родя рязко намаля, не знам дали е някаква ориентация за теб. Може да е абсолютно индивидуално. Повярвай ми след като родиш, ще се затворите във вашия малък свят и няма да ти е така филмирано от заобикалящите черни станции. Хемороид ми излезе още в началото, това да не те притеснява. Чакай си и се следи, трябват ти сили за раждането. Не се нагърбвай с лоши мисли, защото с бистър ум, ще се случат нещата по-лесно. То така или иначе, като опре яйцето, спираш да мислиш за всичко друго!
Успех и всичко ще е наред 🍀🌷💞

# 568
Дойде големия ден и най-накрая сме заедно с Марти, но тук започват и многото въпроси.
Оставиха ми го днес, като казаха, че бил много добричък и плачел само когато бил гладен, но бил много лаком.
Това беше в 13:00 ч. Бил ял, сега щял да спи, а мляко да ми донесат в 15:00 ч. Да ама не. Момчето плака до три часа. Бях сигурна, че е гладен. Постоянно показваше с уста, че иска да цока. Давах гърди, но все още нямам кърма. Слагам биберон, но като види, че и той нищо не пуска и го плюе. Така два часа. В три като му донесоха млякото яде и моментално заспа.
Следващото АМ го носят в 18:00. Марти още спи. Казаха ми, че не трябва да изстива, а аз исках първо да го сложа на гърда.
Реших да го събудя. Олелия. Слагах на гърда, но плаче. Пробва един, два пъти и не иска. Реве та се къса. Принудих се дадох отново АМ и той веднага заспа.
Следващото мляко ще е в девет.
Чудя се какво и как да направя, че да имам време първо да постои на гърда.
Но пък ако нямам кърма му изстива млякото.

# 569
Ангелче, попитай какво е млякото. В Св. Лазар не трябваше да изстива, защото се сгъстяваше и го слагаме на парното, докато опитах да кърмя.
То ти не знаеш колко имаш в момента, нали в началото е коластра? Аз имах, като стиснех излизаше малко.
Опитвай около 10 минути преди часа за хранене да сложиш на гърдите си. И ако е гладен помоли за още малко. Може и да дадат.
Това с тия заучени схеми само обърква всички. И аз ревах у дома, че детето ще седи гладно, ще падне под 2500, ще го сложат кувьоз и какво ли още не. Докато една неонатолжка не ми каза, че тия схеми може да са ок за дете 3:500-4:000 кг ама за моето това, което си яде си е супер

Общи условия

Активация на акаунт