НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
m-angel Аз не се съобразявах с изстиването на млякото. Като ми го донесат си го слагах в скута или някъде допряно до мен да не изстива, гушках бебето и го слагах на мен да суче по 30-40 минути... после му давах АМ и то си беше още топличко.

# 571
  • София
Честито. Като се събуди Марти, докато се разсънва го гушкаш до гърда, не му в набутвай веднага. Би трябвало да реагира сам. На млякото нищо му няма.
Успех

# 572
Ангелче на нас в болницата ни казваха 30мин преди да дойде млякото на гърда - 15 Мин на едната 15 на другата. Без значение има ли мляко или не. При мен това проработи, предвид че съм първескиня и нищо не знаех първите 2 пъти яде мляко, после ми тръгна коластрата и той сам започна да се буди 30 Мин преди да донесат млякото като сам го отказваше (много често не беше топло, а понякога беше вряло)

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 20:46 от Cve7i

# 573
Благодаря много за бързото включване.
Проблемът е че ги е страх от мен. И днес включително ми е карантината.
Марти е изследван и е отрицателен, но от неонатология ги е страх да влизат при мен. Само почукват да изляза да взема млякото и изчезват.
Дежурната детска сестра преди малко мина да ми каже, че следващо мляко ще го остави навън между 20:30 -21:00 ч. Исках да я питам нещо, но тя каза да ѝ се обадя по телефона.
Каква е логиката?! Оставят ми здраво дете, а те с предпазни средства ги е страх да влязат за пет минути!

# 574
  • София
А при теб какво се случи, заради карантината си изолирана ли? Взимат ли въобще бебето или си е нон стоп при теб?
Малко е неприятно, че третират човек като прокажен с тоя вирус....

# 575
Мен също ме наплашиха в болницата, че спадал на грамаж, което си е нормално. Според тях не приемал нищо от гърдите , да съм давала АМ, а имах толкова хубава коластра. Естествено се филмирах,. Имах необясним неистов страх да му давам да яде от шишето, за да не се задави. Не знам какво ми стана, аз си имам такъв страх, но тогава беше увеличен многократно.... и в крайна сметка първо го слагах да суче и му дадох 2 пъти АМ, даже не го изяждаше, явно все пак си хапваше коластра някакво количество, противно на това, което чух от госпожите там.
Другото, което е, не искаха да ми дават повторно АМ. Еми как да дам на детето си мляко отпреди час.
,, направи му режим, няма да ти давам безразборно мляко! "
Това бяха думите на едната от отделението. При което я попитах дали не си го цеди ръчно? Wtf?
Към момичетата, които сте раждали нормално, имате ли болки в ануса от напъването? Понякога мн се засилват, чак ми пулсира мястото. 🤭

# 576
Бебето е нон стоп при мен. Не го взимат.
Изолирана съм. Не ми даеаъ да излизам от стаята.

# 577
Ангелче, има ли как близък човек да ти остави нещо? И ако да - колко пъти в деня може? Знам, че раждането изобщо не е времето да се отстояват някакви граждански и социални позиции, но тези хора прекаляват. Все някой акъл дава! Те ще ти кажат на бебе на 2 дни режим да правиш. Като при мен онази дето викаше да не си гушкам бебето и така ми стисна зърното, че умрях от болка.

Та ако има как да ти се носят неща: кана за гореща вода, кутия адаптирано мляко и при възможност - стерилизатор за контакт. Скъпи са ама някой може да ти услужи. И ще си му правиш млякото когато ти решиш.. вариант две е повече шишета и таткото всекидневна ден да носи стерилизирани ама си е разправия

# 578
Духче, точно това обмислям. Мисля да помоля съпругът ми да ми донесе две шишета с по една доза адаптирано мляко и вода. Така мисля да направя при спешен случай два пъти мляко. По-добре да е прясно направено с вода на стайна температура, отколкото престояло с часове АМ.
Спокойно е иначе детето. Няма какво да му се сърдя, че плаче когато е гладен.
Вчера от 15:00 ч когато яде и заспа след 15 мин, ми се е будел и има ли мляко веднага заспива.
Даже кавалерски изтърпява и непохватното преобличане от моя страна.
Сега от 4:00 ч го залъгвам с биберон. Дано изкара така по-дълго време, че следващото хранене е чак в шест.
Дано не се забавят с АМ.
Предлагам гърда, но ми се сърди.
Днес ще помоля вече някой за съдействие от персонала.

# 579
Аз да мина да се похваля, че синът ми се роди - 3кг, 50см. Още се възстановявам след секциото - раждането не протече без усложнения, но бях в добри ръце на специалисти и цял живот ще съм благодарна за щастието, което те изведоха на бял свят. Нащраках много снимки и клипчета на малкия и като ги погледна ми идват сили да се справя с всичко и ми става толкова хубаво. Simple Smile

На още чакащите мами пожелавам леко раждане и много спокойствие - потвърждавам, че като чуеш и видиш малкото човече, безмерното щастие изблъсква всякакъв страх и болка.

# 580
  • Тук... някъде
Честит син, Сладолед! Да расте здрав!

# 581
Честито, Сладоледче. Живоини здраве да сте всички, а юнака много да ви радва.

# 582
Мен също ме наплашиха в болницата, че спадал на грамаж, което си е нормално. Според тях не приемал нищо от гърдите , да съм давала АМ, а имах толкова хубава коластра. Естествено се филмирах,. Имах необясним неистов страх да му давам да яде от шишето, за да не се задави. Не знам какво ми стана, аз си имам такъв страх, но тогава беше увеличен многократно.... и в крайна сметка първо го слагах да суче и му дадох 2 пъти АМ, даже не го изяждаше, явно все пак си хапваше коластра някакво количество, противно на това, което чух от госпожите там.
Другото, което е, не искаха да ми дават повторно АМ. Еми как да дам на детето си мляко отпреди час.
,, направи му режим, няма да ти давам безразборно мляко! "
Това бяха думите на едната от отделението. При което я попитах дали не си го цеди ръчно? Wtf?
Към момичетата, които сте раждали нормално, имате ли болки в ануса от напъването? Понякога мн се засилват, чак ми пулсира мястото. 🤭
Мен ме боли цялата опашка, натъртена е здраво. Вече е само понякога, все пак  20 дни минаха. Иначе имам епизиотомия и хемороиди. Единия шев още ме дразни към дупето е. По едно време всичко долу пулсираше особенно вечер като си легна. Можех само на дясно да лежа и пак си беше болезнено. Малко по малко всички болки отшумяват. Търпение и сили, и това ще мине

# 583
Честото момченце  Сладоледче 💐 да е здрав и щастлив.

Момичета в емаг има голямо намаление на памперси , козметика и всякакви бебешки ел . Уреди

# 584
Насрочиха ми секциото за понеделник, много се вълнувам Grin много ми е мъчно, че ще оставя каката за 5-6 дена като няма как да ме види ама ще се справим живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт