💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 10 /01.11. - 08.11.2020/

• 69 435
  • 1 936
  •   1
Отговори
# 1 920
Според мен, много зависи каква точно логическа задача ще ти се падне. Примерно, аз никога никакви не съм решавала в извънакадемична обстановка – като цяло, не съм почитателка на такъв тип занимателни упражнения. Тези Ханойски кули ми се видяха фасулска работа, но при тях механизмът на действие е елементарен, на практика не би могъл да объркаш нещо.
Другата игра, обаче, тая с плъзгащите се плочки – е, не можах изобщо да се оправя с нея. Наредих първите два реда за отрицателно време и оттам-нататък – пълна каша. Минаха над 8 мин., изнервих се и я зарязах. Stuck Out Tongue Winking Eye Та, напълно му вярвам на Любо, че не е успял да се справи, въпреки че е дал всичко от себе си.

Любо докато нареди първия ред, Тошко беше почти готов, а когато май беше готов с втория, Тошко вече приключи.

Иначе последните два реда също не се нареждат трудно. Представи си, че елементите от тях образуват нещо като броеница, която трябва да е в определена последователност, но която можеш да въртиш и на която можеш да измъкваш някой елемент от позицията, на която е, и да го вмъкваш между другите. Тоест, трябва да имаш празното място точно между елементите, между които ще вмъкваш, а съответният елемент трябва да е в позиция за вмъкване. Не знам доколко добре обясних, но реално изобщо не е сложно.

# 1 921
На битката за претопяване, Тодор първи си направи петте кули, които се задържаха 8 секунди.
Така, че не за първи път се справя на логическа задача.

# 1 922
  • София
Скрита лимонка е той ,сега ще има кой да им реди пъзелите.Пък и Вайс веднага заяви,че Тошко е умен! Симона го потвърди!
От момента ,в който Ники се увлече по майонезата,Тошко го замести.Аз вчера не можех да смогна да му следя бисерите Simple Smile
Относно спойлерите в последните страници
Скрит текст:
За всеки ловец ще съм щастлива да победи!

Tiffany Заложи си ханойските кули на 6 диска-така я играха онези две жътварки.Аз я правих и с 10.

# 1 923
А всъщност на тази игра с петте кули се чудих скоро, как бяха нивелирали основата? Нали реално всичко се случваше на плажа  (не си спомням точно ситуацията)? Нали всяко движение на участника по пясъка накланя подиумите, върху които се клатеха масите с кулите? Освен това мисля, че в един момент изпадна логото от лицето на едната маса, с което тя става малко по-лека /вероятно по-нестабилна заради вятъра/ от другите две?

# 1 924
  • Испания
vanessaseemore

В тази зала няма мъже и жени. Тук всички могат. Могат различно. И точно това е най-хубавото! Тук буквално можеш да научиш нещо от ВСЕКИ!
Радваш се, когато някой успее да направи нещо, което всички се опитват да научат. Мотивирате се едни от други, но не по онзи конкурентен и завистлив начин, който си представяте, а по начин, по който всеки иска да надгражда себе си и да върви напред. Така ВСИЧКИ вървим напред

Харесва ми това, което прави Ваня. Няма нищо общо с "блъскането" в залата, от което /според мен/ затъпяваш сигурно.

А тази жена всяка сутрин става с лице към възглавницата. Колкото повече беснее, толкова повече горната ѝ устна влиза в носа.

Панчев в български магазин в Чикаго пита за майонеза за Николай.

Някои персонажи се чудят как да привлекат внимание.

Ха-ха!

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 00:45 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 1 925
За Ваня не разбрах - работи в някаква нова зала или е нейна?

# 1 926
Никой от участниците които не се справят с логически игри, няма да признае, че нещата се свеждат до ниската им интелигентност.

И сега преди да скочите с доводи - "Ма аз какви интелигентни хора познавам, супер специалисти, много умни и т.н. въпреки че не могат да решават такива задачки..." нека уточним, че по дефиниция интелигентност е способността да решаваш задачка която виждаш за първи път. И която не изисква специални познания. Всички тези "пъзели", кули и др са точно такива задачки. Ако някой обаче е решавал такава (например ханойските кули или 15-те числа - и двете са много популярни) и сега ги реши отново, това може да е добра памет и т.н. но не е интелигентност.  Ако беше така, като решиш един тест три пъти и всеки път изкарваш все по-добри резултати, щеше да излезе, че ставаш все по интелигентен. Ама не ставаш. 
Хора с образование, титли, известност и т.н. не винаги са високоинтелигентни. Това е удивително популярна заблуда - че някой с обноски, знания, умения, възпитание, вкус и т.н. все хубави неща е - интелигентен.
От друга страна  - могат да се намерят високоинтелигентни хора без образование и т.н.   
Като цяло интелигентността на всеки индивид нараства с годините. Нараства и при учене, но връзката не е тривиална - двама души може да изучат една и съща специалност, накрая единият да е по-голям специалист, а другият повече да си е повишил IQ-то.

# 1 927
  • София
Къде е тази зала? Всеки ли може да се пробва и пр.
Игзлежда доста екстремно, но и зарибяващо. Simple Smile

# 1 928
Добро утро!
😃😃 и аз се позабавлявах с "пъзелите", благодаря за линковете! Защо всичко е Пъзел за продукцията и играчите тази година? Или пак ще навлезе някоя чуждица , която ще замени десетки български думи.
Та така хората си създават грешна представа за възможностите-своите и чуждите.
Сега Тошко ще реши, че и доцент може да стане по логика.😂

# 1 929
  • Sofia
Sоney, Напълно съгласна. Simple Smile Само бих добавила и четене на книжки, които обогатяват общата култура, и речниковия запас.

Diavolo, Предполагам, че това е залата в която Ваня и другите като нея упражняват уменията си за професията, която изпълняват. Едва ли такива като нас биха могли да я посещават свободно. Може и някъде в Киноцентъра да се намира - не знам.

Vvi, Доцент по логика е малко за ДиктаКтора, за него направо Професор. 😅

П.С. Аз съм За пъзели и логически задачи във формата, няма смисъл от победители - "колкото силни, толкова и умни." Не сме в "Бързи, смели, сръчни, оно си требе и акъл. 😅

# 1 930
Миналата година близначките се бяха справили перфектно със синхрона и явно участниците са били по-малко, защото оставаше само един за пъзела, а сега са двама. Сигурно затова беснее Джери, защото не са се справили с Ваня. Мъжете, както винаги са били бързи, но те не са успяли

# 1 931
На битката за претопяване, Тодор първи си направи петте кули, които се задържаха 8 секунди.
Така, че не за първи път се справя на логическа задача.
То това не беше точно логическа задача, а игра за баланс. Изисква се спокойствие, прецизност, бързина, ловкост, но не и интелект за решаване на загадки Grinning

# 1 932
Надявам се да съм се с правила от телефона. Simple Smile https://bezumie.com/15/index.php
Благодаря оказа се , че няма нищо сложно. Минах я за 2 минути .

# 1 933
Кой епизод е онзи, в който вдигат едни трупи с различно тегло?

# 1 934
  • Испания
Симона - в "Събуди се".

"Красива амазонка"!!! ЖДНБ!

Преместила се да живее в София. Фаворити: Тодор и Джералдин.

Общи условия

Активация на акаунт