Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 592
  • 791
  •   1
Отговори
# 360
И аз имам доста херцептин( самостоятелно), та смея да твърдя, че освен леко ускорения пулс, нищо друго не съм усещала. Виж, като ми го слагаха с други работи, си беше гърч. Но, знам, че товари сърцето и  затова е добре да се ходи по-често на кардиолог( аз ходех на 3 месеца).
Lagertha, чакаме те с добри новини и  да пускаме палците...
И, само да споделя, че вчера ми излезе един спомен, че лани сме се срещали с теб и Питанката. И много ми се среща пак и с Вас и с други момичета....Ама, само да мине тая безумица дето цари навред и да се позакрепя, че това Ви го пиша от онкото....

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 20:09 от Анонимен

# 361
  • София
Миналата година викахме поп във входа.

Лагерта,стискам палци!

Аз утре съм на ТЕЛК, да видим дали ще се върна ядосана.В Дървеница дават 3г на всички ,тия в Младост само режат.

# 362
Здравейте, момичета.
Днес ми е 14-ти ден на карантината след положителен тест. Трябва да имам отрицателен pcr, за да ми насрочат следващата вливка (за вчера ми беше насрочена, но заради короната се отложи). Чета, че е възможно pcr пак да отчете +. Някоя от вас да има опит с pcr 14-15-16 дни след първия и да сподели какво е отчел?

# 363
Аз бях на Херцептин + Доцетаксел + Пержета. Имах сърцебиене. Предполагам, че от него. На последния преглед при кардиолог откриха и лека тахикардия - вероятно провокирана от Херцептина.
Препоръката беше Бетаблокер и да не се натоварвам много физически.
Поздрави!

# 364
  • Варна
Благодаря за информацията, но мисля че сигурно няма. Аз на червената химия бях ок, а на бялата щях да умра. Има ли друг, който след 3 химии да има още цикъл, странна работа е туй мойто🙄

# 365
Слънчева, аз бях на 6 червени и цикълът ми спря след четвъртата. Не съм била на херцептин, но от червените химии също имах сърцебиене, което се усили после и от лъчето. Та най-вероятно е комплексно.

# 366
  • София
Момичета благодаря за стиснатите палци!Резултата ми казаха в петък.
Херцептина дава страничен ефект към сърцето, аз бях на бета блокер през цялото време.
Любе, много често се връщам към този спомен, за мен беше една малка екскурзия, много много приятна. Обичам Пловдив и неговите добри хора. Има някаква магия в региона.

# 367
Здравейте момичета,
Някоя от вас получавала ли е етапна епикриза от МБАЛ Надежда. Какъв е реда да си я поискам. Ще ми трябва за ТЕЛК в началото на идната година.

# 368
  • София
Lea, етапна епикриза на мен бяха ми издали преди окончателната , от болницата в която ме оперираха. Ти в Надежда лиси оперирана?

# 369
  • Варна
Офффф, с тези телкове ми писна и на мен ,
за хора с диагноза и ковит ситуация ми се струва че ни разкарват все повече и повече,
и аз да се жална, ако някой го е минал това да помага моля ,
от началото на седмицата ходя до картотеката в ХЕИ Варна и всеки ден ме връщат защото и те не явно знаят къде да отида.
Значи боничният 180 дни от работодател изтекоха на 17.11,  и имам болничен лист до тогава ,
носих им протол от онкото за удължаване след 17.11 но нямало указано болничният от коя до коя дата да е , не ставал бил стар,
обадих се в лъчето, те не можели щото не съм започнала  лъче (понеже ме пращат за второ мнение за резултата от скенер)  и нямало как да ми дадът.
Казаха да отида при личната за протокол за хуругично ЛКК, взех и джипито ми каза  да го нося , сега пак ме върнаха защото документа трябвало да мине комисия ......а аз изрично я питах  дали не трябва да отида с това някъде да се подпечата , каза че нейният печат стигал ,
пак се върнах в градска , то нямало хурузи днес в градска .
Прехвърлят ме като пиян морков, 
доколкото разбирам от онкото не може защото съм приключила химия от лъчето пак не може - не съм започнала , сега това било някакво общо ЛКК....
Да видим какво ще измислят утре умниците...... ако не те кой  под дяволите може да ми удължи болничният ....пффф малоумна работа значи.

Джипито само ми се дразни и ми се кара че пишела само телкове  а аз както бях набрала ми идваше да и кажа че ако иска може да се разменим , но си прехапах езика че много грозно звучи , а и не и го пожелавам.....

# 370
  • София
Щом са минали тия 180 дни,трябва да се явиш на ТЕЛК  за друг болничен.Те ти дават документ,с който отиваш при ЛКК и те ти издат болничен със задна дата.

Леа,аз днес бях на ТЕЛК  .Ходих в Надежда и им казах,че ще се явявам на ТЕЛК и те ми дадоха така наречения зелен талон и там бяха написали,каквото трябва  .

Дадоха ми пак 80% и пак за 1г.,мислех че ще свалят процентите,но не.Тъпото е,че сегашния ТЕЛК изтича на 1.12,а новия са ми го написали ,че важи до 1.11.2021 ,реално са ми дали за 11м. така.
Ходих в социалните и те ми приеха документи без да чакам заверката след 1 месец.После ходих да подам и за картата за градски транспорт, там пък не можело така - трябва да съм чакала печат.Това е много кофти,защото 1 месец оставам без карта .
 Сега не знам дали трябва да ходя пак и в НОИ.От социалните казаха,че не би трябвало.

# 371
Щом са минали тия 180 дни,трябва да се явиш на ТЕЛК  за друг болничен.Те ти дават документ,с който отиваш при ЛКК и те ти издат болничен със задна дата.

Леа,аз днес бях на ТЕЛК  .Ходих в Надежда и им казах,че ще се явявам на ТЕЛК и те ми дадоха така наречения зелен талон и там бяха написали,каквото трябва  .

Скрит текст:
Дадоха ми пак 80% и пак за 1г.,мислех че ще свалят процентите,но не.Тъпото е,че сегашния ТЕЛК изтича на 1.12,а новия са ми го написали ,че важи до 1.11.2021 ,реално са ми дали за 11м. така.
Ходих в социалните и те ми приеха документи без да чакам заверката след 1 месец.После ходих да подам и за картата за градски транспорт, там пък не можело така - трябва да съм чакала печат.Това е много кофти,защото 1 месец оставам без карта .
 Сега не знам дали трябва да ходя пак и в НОИ.От социалните казаха,че не би трябвало.

Благодаря ти много за информацията Зори,
Аз в четвъртък ще ходя в Надежда за последната червена вливка. До сега от тях само зелени талони съм взимала, за да си получавам болничните от ЛКК. Сега трябва да им поискам зелен талон и за пред ТЕЛК? Така ли?

# 372
  • София
Ами аз казах на регистратурата, че ще се явявам на ТЕЛК и ми трябва някакъв документ от тях ,те ми казаха,че се пишел зелен талон и ще ми го дадат.Това носих днес в ТЕЛК, не са ме върнали,явно им върши работа. Може да занесеш писмото и да им покажеш,какво точно ти искат.

# 373
Здравейте момичета,

Слънчева какви бяха при теб странични действия от бялата Хт?
Аз я карам много тежко.

Хубав ден на всички?

# 374
  • София
Зори, не трябва да ходиш в НОИ, получават го по служебен път.

Общи условия

Активация на акаунт