Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 642
  • 791
  •   1
Отговори
# 45
Ето ме и мен в новата тема.И аз кашлям от днес.Чудя се да ходя ли да си правя тест или да изчакам 1 -2 дни .
Съветвам те да се обадиш на личния си лекар. Нашият ни беше инструктирал да изчакаме 3-4 дни от първите симптоми, за да не излезе тестът фалшиво отрицателен, но междувременно беше предписал на мъжа ми разни неща като за евентуален Ковид. Впоследствие ПСР- а само потвърди предполагаемата диагноза.

# 46
Привет!
Преди малко се прибрах от първата химия, от новата поредица.....Тоя път съм на Палитаксел и Карбоплатина. Двете се изтичат за по 3 часа и направо ме хвана съклета, вчера да седя вързана 6 часа. И така ме бяха надрусали с обезболяващи, че бях  като на забавен кадър. И нещо не чувам добре, установих....., но четох че е нормален страничен ефект. Сега се прибрах и чакам да почнат екстрите.....

# 47
Здравейте момичета,
=-=-=-=-= желая ти бързо възстановяване след вливката.

Искам да споделя и да помоля за съвет. На 13 юли ми беше първата ХТ. Една седмица след това ми дойде менструацията, на 20 юли. След това спря. Направиха ми четири вливки, след това операция. Преди 3 дни ми дойде, след 107 дни пауза.
Проблемът е, че кървенето е доста обилно.
Моля тези, които са имали подобен проблем да споделят, това нормално ли е като за първа менструация след ХТ. Знам, че най-разумно е да отида на преглед, но въоще не ми се обикаля по лекари в условията на Ковид.

# 48
  • София
Люба,дано не ти се проявяват въпросните екстри. Много време си е това 6 часа,но няма как,ще мине и това.

Леа, при мен беше също доста обилен цикъла по време на химиите.Идваше ми на 38 дни.Спря ми след първия Доцетаксел и след 3 месеца започнах Золадекса.

# 49
Люба,дано не ти се проявяват въпросните екстри. Много време си е това 6 часа,но няма как,ще мине и това.

Леа, при мен беше също доста обилен цикъла по време на химиите.Идваше ми на 38 дни.Спря ми след първия Доцетаксел и след 3 месеца започнах Золадекса.

Благодаря ти Зори,
Аз също бях на Доцетаксел. Последната ми терапия беше на 14 септември и от тогава са минали месец и половина.
След по-малко от седмица ще започна новата терапия с Епирубицин и Циклофосфамид (т.н. червени вливки) и не знам какво да очаквам. Сигурно пак ще спре. По логиката, че се очаква отново да започне да ми пада косата.
После няма да бъда на Золадеск, а ще остана около година само на Херцептин.
Не зная какво да очаквам. Все едно стрелям с халосни патрони в тъмното. Всяка ХТ ми е "Очаквай неочакваното".

# 50
  • Варна
Люба, дано бързо да се възстановиш от вливката и без много "екстри".
Леа, и аз бях като теб от доцетаксела ми спря цикъла. След няколко месеца ми беше първия доста обилен, но се нормализира.

# 51
  • София
Леа, не се шашкай толкова, не е толкова страшна червената химия. Наливат доста допълнителни неща да те поддържат добре - кортикостериоди, антиалергични, антиеметични. Но си вземи Зофран за вкъщи, де, обикновено се повръща от нея, Деган не помага толкова.

# 52
  • Русе
Mitrag, Ели, как сте? Аз вдигам слаба температура 37,4-37,8  и по препоръка на личната започнах антибиотик. Но предната нощ и вчера сутринта зверски ме боляха ставите- колене, лакти и тазобедрени, не можех да си намеря място, нито седнала, нито легнала, крачих цяла нощ из апартамента. Дано не се повтори тази криза. Друго за сега нямам.
Леко изкарване на всички, които се сблъскат с пандемията.

# 53
В нашата онкология са почнали да дават за вкъщи таблетки Растерон( на Актавис). Като се прибрах пих и засега, да чукна на дърво, бива...Доколкото изчетох листовката- са точно за гадене и повръщане след химия.

# 54
  • Русе
Mitrag, Ели, как сте? Аз вдигам слаба температура 37,4-37,8  и по препоръка на личната започнах антибиотик. Но предната нощ и вчера сутринта зверски ме боляха ставите- колене, лакти и тазобедрени, не можех да си намеря място, нито седнала, нито легнала, крачих цяла нощ из апартамента. Дано не се повтори тази криза. Друго за сега нямам.
Леко изкарване на всички, които се сблъскат с пандемията.

Добре, благодаря. Само кашлицата си влача, ама не е от страшните.
Аз почнах АБ още първия ден и днес взех последния. Може би затова бързо ми спряха другите симптоми.
Hug

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 16:44 от Ели_дечкин

# 55
  • Варна
Аз съм на 2 вливки Епирубицин и Циклофосфамид, вторник ми е 3тата. Имам цикъл все още, след алоксито даже не съм повръщала, само съм леко замаяна първия ден. Мисля, че отключих мигрена, децата много спомогнаха😆. Мисля, че поносимостта до голяма степен зависи от общото ти здравословно състояние и съпътстващите заболявания.

# 56
Ралник, твоите симптоми са точно каквито бяха при моя мъж. Да не те отчайвам, но температурата го държа дванайсет дни, като през последните пет вдигаше само следобед и вечер. Наложи се да пие и втори антибиотик. Сега обаче е добре. Стискам палци при теб да отмине по- бързо!

# 57
Благодаря, вече съм доста по добре, качих 2 кг за седмица и за първи път в живота се радвам на това, излизам трети ден по 15-20 минути на двора, абе връщам се полека лека към нормалния живот. Единствено и мен и съпруга нещо ни разиграват сърцата, аз имам сърцебиене, той почти излиза от ритъм, въпреки лекарствата, които приема. На 12 сме на преглед, но това го дават като страничен ефект при ковид, че засяга сърцето за жалост. Иначе съм щастлива че минахме и това изпитание. Пожелавам на всички здраве и който е с вируса леко да го кара и да се наблюдава.

# 58
  • В царството на игрите:)
На мен цикълът ви така и не спря от химиотерапията и се беше като часовник. Спря чак след първия Золадекс.

Ами не е надежден, само пср.
Не бъди толкова категорична. Simple Smile Моя близка е главен лекар на една от лабораториите и казва, че все по - често се прави точно този тест и дори го препоръчва пред ПСР-а. Почти не е имала случаи на различни резултати с ПСР, но тъй като е доста по - скъп винаги ще препоръчват него.

# 59
Ами, може, но не го приемат, искат скъпия. Дори трябвало резултата от кръвния да се потвърди с пср. Лудост от всякъде.
Люба, дано не усетиш вливките!

Общи условия

Активация на акаунт