Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 557
  • 791
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
И аз съм с подобни резултати, но инвазивен. Всичко ми назначиха - пълна програма. Както каза Дудов - "застраховка правим".

# 451
И аз съм с подобни резултати, но инвазивен. Всичко ми назначиха - пълна програма. Както каза Дудов - "застраховка правим".
Нормално ли е да се включва химиотерапия, като превантивна мярка?

# 452
Нормално ли е да се включва химиотерапия, като превантивна мярка?
Да, нормално е. И една клетка да е избягала, може да направи беля. Та затова се подлагаме на химио...
Наскоро четох за западно изследване на жени с РМЖ, починали от разсейки, дарили телата си за научни цели. И в двата случая смъртоносната разсейки(черен, бял дроб) се е развила от 1 клетка!

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 18:33 от Sheli17

# 453
  • Русе
Явно е нормално. Дудов ми каза, че по-добре сега да се застраховам, отколкото да рискувам и после да се гърча по-вече.
Докато се лутах преди химията, се запознах с две мадами, които бяха без химия и лъче. Но и двете бяха G1, ин ситу и чисти ЛФ. Само хормони.

# 454
Здравейте,
Имам напредък с ТЕЛК-а.
Получих писмо в което пишеше, че на 25 януари, ще получа писмо 😂😂😂
Стария телк ми е до 01.01- предполагам, че със задна дата ще го издадат.
Дали ще имам проблем с пенсията ?

# 455
Момичета, здравейте!
Най-накрая имам отрицателен пср след Ковид и мина 4тата ми предоперативна вливка.

Искам да попитам кои от вас с предоперативна ХТ са оперирани след 4та вливка, особено ако не всичко е стопено все още. Знам за Янис и Леа, като и при двете всичко е било стопено.

При мен на ехограф след третата се видя, че са намалели двата тумора, но едва ли след 4тата ще бъдат чак стопени. Заради това, че са два тумора хирургът препоръча мастектомия, тъй че не цели пълно стопяване. Ако направя 6 предоперативни вливки, може и да се стопи всичко или поне да изчисти л.в., знам ли. Защото ако има останал рак в гърдата и заразени л.в., сигурно ще е по-агресивна следоперативната терапия. От друга страна, имам приятелка, която специализира хирургия  в друга област, но ме съветва да пристъпвам към операция след 4та вливка, защото химията не е панацея и има възможност да тръгнат разсейки дори когато съм на ХТ..

И още един въпрос, има ли сред вас оперирани едва 14 дни след последната предоперативна вливка?

Моля, споделете опит и мнение по двата въпроса 🙂

# 456
DZ,не спират пенсията и парите от социални. Моя ТЕЛК цеше до 07м , а решението излезе 09м и всички плащания си вървяха. Намалиха ми % но новите суми си влизат в сила с датата на новия ТЕЛК. Няма прекъсване.
Foresr,аз бях с предоперанивна химия ,бяла,4 бр . Не стопиха тумора и хирурга каза че няма за какво да чакаме. 30 дни след последната химия операция, махнати доста ЛВ и от тях заразени. После още 4 химии,пак бяла.

# 457
Здравейте, дами! Heart
Пиша отново с въпрос. Има ли някоя от вас която е била на авастин(освен другата химия)? Минах три вливки, но бъбреците нещо се бунтуват здраво, миналата седмица пих антибиотик(за зъб) и ми се наложи да го спра понеже направих някаква реакция и пак удари в бъбреците.
Моля, споделте какво още да очаквам, и в крайна сметка, ако не мога да пия антибиотици по време на химия какво правя?

# 458
Здравейте момичета,
Мери, какъв вид е тумора?
Не мога да се свържа с НОИ . Колко дни преди изтичане на 180 дни трябва да представя пред ТЕЛК документи за удължаване на болничен и какви документи?
Хубав ден на всички!

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 10:30 от gary

# 459
  • Русе
В Нашият ТЕЛК ми казаха няколко дена преди да свърши последния болничен. Искаха ми протокол от Онкото, копия на всички док, които съм събрала за диагнозата и копие на последния болничен. Срокът за писмото е 14 дена и в него го получих. Решението не е болничен. С него се ходи да се вади нов болничен, като в болничния трябва да е упоменато решението, иначе НОИ го връща.

# 460
Форест, аз бях с назначени 6 предоперативни, миналата година. След 4-тата, тумора се беше свил наполовина и  лимфните възли  които се напипваха преди това, бяха също намалели и затова хирурга реши да оперира.  Времето между последната химия и операцията беше 3 седмици. Тогава ми направиха квадрантектомия, но както знаеш- после имах нов тумор по време на продължаващата химиотерапия, така че- да, възможно е.....
За ТЕЛК-а, със задна дата влиза в сила и  изплащат сумите, но е неприятно...Аз, питах и в другата тема, но никой явно не е пробвал дали изобщо сработи електронната система и дали през нея не  е по-лесно и бързо?!? Аз, тая година няма да имам зор, за моя, но на малкия трябва да подавам   и направо ме втриса, отсега......
Иначе, аз съм учудващо добре, след втората вливка- ако го нямаше изтръпването на пръстите и  болката в останалите ми косми, даже щях да се похваля че съм повече от добре. Даже се плаша от огромния апетит, дето имам. Ако не си намирам занимавки, мога цял ден само да ям....Relaxed И, още нещо- аз бързах да махна косата между  първат и втората вливка, но факт че тогава опада само част и  голямото окапване се случва в момента.
И още нещо, което може да е полезно за някои от Вас, но не искам да звучи нито като реклама, нито като антиреклама, затова ще го сложа в скрит текст:
Скрит текст:
Бях чувала за каските, дето замразяват косата и я запазват по време на химиотерапия. Последния път, имах възможност по- отблизо да се запозная с процеса и  резултатите. Такива апарати, засега има в София, Пловдив и Варна. Предлага сев онкологичните отделения, но е  платена услуга- не се покрива от ЗК и се плаща по 200 лв на сеанс. Каската се слага по време на самата химиотерапия. Седи през цялото време  и се маха, след като приключи вливката. Резултати- има, но лично според мен са доста спорни- дамите които видях, след няколко сеанса имаха коса, но да речем, че на 30% от изходното положение им беше останала и не беше най- хубавата коса, която съм виждала....в смисъл, че има отражение, от терапиите и върху състоянието ѝ. И още нещо, което споделиха- явно зависи от поставянето на каската, но и при двете имаше масивно окапване на космите над ушите- да, после са пораднали, но седеше като минавано с машинка. После е пораснала, коса там( въпреки продължаващите терапии).

# 461
Люба, meri-71, благодаря Ви Relaxed

# 462
Ели Дечкин,
Не трябва ли и някаква бележка от работата?

Не е ли опасно да се прави операция преди да е изчистено всичко?  Aз съм с предоперативна Хт и не съм в най-доброто разположение на духа, момичета. Не знам как успявате да сте положителни в мислите, но този момент на мен ми убягва.Маритта беше писала, че и предписват антидепресанти.
Хубав ден на всички и само положителни мисли!

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 10:35 от AnMary

# 463
gary не е опасно, спокойно. На мен не са ми правили предоперативна ХТ.
За песимизма - почети стари теми. Ако ще те успокоя - ракът на гърдата е от най-безопасните, лесно и успешно се лекува, всичко е ясно и рядко има усложнения. Нормално е да ти е кофти по време на химия - това е най-гадното от всичко, но знай че има смисъл, лекува и минава, стискай зъби. Успех Simple Smile

# 464
  • Русе
Ели Дечкин,
Не трябва ли и някаква бележка от работата?

Производствената характеристика трябва , когато се кандидатства за пенсия. За болничен не я искат.

Общи условия

Активация на акаунт