Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 756
  • 791
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Успех ,момичета!Сега ви изглежда страшно , защото не знаете,какво да очаквате.Терапиите ме са приятни ,но минават и се забравят.При мен даже останаха хубави спомени с нови приятелства .Всичко зависи от вашата настройка .Аз със страх отидох само за първата химия.Бях в стаята с много готини момичета,три дни не ни стигнаха да се наприказваме ,все едно бяхме дружки от години.Следващите химии си ги чаках,за да се видя с тях.Не мислех как ще се чувствам след това,а за часовете ,които ще прекарам с момичетата.В крайна сметка много неща не зависят от нас и ако остатъка от живота ни мине в страхове, не си помагаме с нищо.

Аз утре съм на ЯМР на малък таз,стискайте палци.Ще ми го правят в онкологията, защото в Надежда  нямат такъв апарат.Чудя се дали да не се възползвам да отида и на дерматолог,че имам едно червено петно на корема,което не минава от няколко месеца.Някой знае ли добър лекар там?

Ваксина не мисля да си слагам за сега.Аз трябваше да съм от първата вълна ваксинирани иначе и днес беше срока да заявя ако искам,но отказах .

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 20:59 от zori_g_n

# 526
Успех на новите момичета. Ще мине това препятствие и всичко ще продължи.
Зори успех утре, всичко ще е наред.✊✊
Честито на имениците, да сте много здрави.
Люба радвам се че "добре" я понасяш тая химия,да минава и заминава и повече Не.

Момичета преди година, като го нямаше тоя вирус, каква хубава среща си спретнахме.❤

# 527
Рени, аз наистина се чувствам повече от добре в момента. Имам само един дерт- такъв апетит имам, че не мога се спра да ям......и ми личи. Е, и лекото изтръпване на крайниците, но то се ядва......
А, за ваксината- аз мисля да пропусна, докато е възможно.

# 528
Зори, дано всичко е наред та ЯМР утре!
Ваксина и аз няма да слагам, нито на някой от семейството ми. Дочух обаче, че ще искат ваксина при излизане в чужбина, което ще е проблем и ще трябва да се мисли.

# 529
  • В царството на игрите:)
Чукче, това е и моята история, която, обаче се развива за мое щастие преди 11 години, когато бях на 35 Simple Smile Наложи се да спра кърменето, за да видим каква е тази бучка. Е, добре, че бързичко се насочих към Онкологията, където много ясно видяха каква е и после всичко по реда си. Бебе на 7 месеца, син на 3 г. и пол. и пълна програма с лечението. Е, както са ти казали момичетата хич не е приятно лечението, но да си е си жив е доста по - неприятно, така, че реви, тръшкай се, обвинявай , ядосвай се, прегръщай дървета, говори, споделяй, но да знаеш, че няма място за отстъпление и с Божата помощ всичко ще е добре. Животът ти ще се промени, но в никакъв случай няма да е по - лош, а само, как да кажа, по - емоционален и доста по - цветен, колкото и да не ти се вярва сега.
Стар, същото се отнася и за теб. Горе главата, да не ни паднат короните Simple Smile

Зори, защо ще правиш ЯМР на малък таз?

# 530
  • София
Защото преди година имах някаква болка в ляво .Първо ходих на гинеколог, да не е някоя кисти на яйчник,после на гастроенеролог, а той ме прати на хирург,който пък каза да ходя на невролог или на ЯМР.Писна ми и зарязах така нещата,а то взе че спря да ме боли.Обаче есента пак започна и странно,че боли основно вечер.Някои дни си е доста силно ,други нищо ми няма.Миналия месец ходих до Надежда по друг повод, но ги попитах за това и решиха да ме пратят на ЯМР.

# 531
Момичета,
На какъв принцип си избрахте къде да се диспансеризирате? В кое лечебно заведение. Какво предимство ще имам, ако се диспансеризирам в диспансер Х, в сравнение с диспансер У?
Благодаря предварително.

# 532
  • София
Би трябвало да е едно и също ,не следват ли някакви стандарти .Аз останах там,където се лекувах.

# 533
  • Варна
Здравейте мацки, горе главата❤️ и това ще мине, на 38г с две деца(на 3 и на 5) мога да кажа, че децата дават сили да се вдигнеш, защото просто нямаш друга възможност.
Аз отложих 4тата химия, защото се разболяхме от Ковид. Личния лекар ни натъпка с антибиотици и кортикостероиди, но си го изкарах на крак. Сега се чудя колко да изчакам преди пак да почна химията, трябва да изчистя тези лекарства от кръвта си 😔.  Ваксина няма да си сложа, но на родителите ми със сигурност ще държа да сложат.

# 534
  • София
Защото преди година имах някаква болка в ляво .Първо ходих на гинеколог, да не е някоя кисти на яйчник,после на гастроенеролог, а той ме прати на хирург,който пък каза да ходя на невролог или на ЯМР.Писна ми и зарязах така нещата,а то взе че спря да ме боли.Обаче есента пак започна и странно,че боли основно вечер.Някои дни си е доста силно ,други нищо ми няма.Миналия месец ходих до Надежда по друг повод, но ги попитах за това и решиха да ме пратят на ЯМР.
Зори, то ще се види, но има вариант и да те боли някакъв нерв при таза - аз от няколко дни съм така и се чудя проблема двигателен ли е или гинекологичен. Така или иначе на ЯМР ще се види при теб, аз в понеделник съм на Пет скенер, та и при мен ще се види. Simple Smile

Леа - аз избрах в Сити, защото там се лекувах и ми предложиха да остана, но навсякъде можеш, просто проучваш къде има добър лекар /те се местят обаче и гаранция никаква за това/ и добри условия, чакането май е голямо навсякъде.

# 535
Здравейте, момичета! Тази група ми даде сили и много ми помогна да премина през изпитанието ( операцията, химиотерапия, лъчетерапия) много информирано и спокойно, да приема онова, което ми се случи и да продължа напред. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Преди време четях всичко, сега влизам рядко, върнах се в забързания свят Ill
Вярвам и се моля всички да преодолеем това заболяване.
След терапията ми остана 1 опаковка от лекарството Нолвадекс 10 mg. , опаковката не е отваряна, годност до 05.2025. Ще се радвам да помогна на някой, който в момента приема това лекарство.

# 536
  • Плевен
И аз имам няколко мисля Тамоксифен, ако някой ги иска, от Плевен съм, иначе трябва да ги пращам по куриери и ще се обезмисли донякъде...

# 537
  • София
Здравейте, момичета! Тази група ми даде сили и много ми помогна да премина през изпитанието ( операцията, химиотерапия, лъчетерапия) много информирано и спокойно, да приема онова, което ми се случи и да продължа напред. БЛАГОДАРЯ ВИ!
Преди време четях всичко, сега влизам рядко, върнах се в забързания свят Ill
Вярвам и се моля всички да преодолеем това заболяване.
След терапията ми остана 1 опаковка от лекарството Нолвадекс 10 mg. , опаковката не е отваряна, годност до 05.2025. Ще се радвам да помогна на някой, който в момента приема това лекарство.
Ох, и аз имам останал един блистер Нолвадекс, в срок, ако някой закъса, да ми пише. Понякога изчезва от аптеките.

# 538
  • София
Ох,като стана дума по-горе за килограми,днес се отчаях от себе си.🤣Аз виждам, че доста съм се нашишкала,но кантара ми няма батерия и нямах представа, колко точно.Е днес ме измериха преди ЯМР - а и с ужас видях,че съм с 15 кг отгоре.Онколожката почти ми се скара ,даже ми даде номер на една лекарка от Правителствена болница- диетоложка.Трябва да се взема в ръце.Май ще спра пак плодовете,качвам много от тях.
 Резултатите от ЯМР ще видя най-рано в събота, но нищо чудно да е чак във вторник на диспансерния.Аз съм правила на гърди и беше сравнително бързо изследване, а днес изкарах 1 час в този тунел .Пъро 40 -нита минути без контраст,после го сложиха и веднага още 10-15 мин.Толкова ли продължава нормално или нещо са видяли и за това толкова дълго ,ще видим.Честно казано се чувствам спокойна.
 Олив,чакаме и теб с резултати - надявам се,че и двете ще се похвалим с добри.

# 539
Зори и аз съм така. Кантара ми вече подмина + 15, от изходното положение, преди две години....Вярно, че дексаметозана много надува, но си е факт и че доста си ям. И не е от плодовете, само....Но, пък чак да ти се карат- ти си висока и доколкото помня беше слабичка. Та, предполагам си още далеч от наднорменото тегло( то и аз де- в момента съм в нормата за възрастта и  височината си, но това не ме кара да се чувствам по-добре......просто съм свикнала с други килограми).

Общи условия

Активация на акаунт