Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 761
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, аз и моето семейство няма д се ваксинираме.
Относно ашваганда, нв съм пила но ако има таков действие, ще го купя веднага. Направо съм умряла за сън. Ставам като парцал, още от сутринта съм уморена.

# 511
Здравейте с тъга се включвам в темата.
Имам наследствена обремененост- баба и майка с рак на гърдата, като майка ми не успя  да се пребори Sad
Имам детенце на 2 г и половина. Когато спрях да кърмя ми остана бучка в гърдата, която лекарите казаха че ще се резорбира . Аз си имам и мастоатия ,та да ме съм се притеснявала.
Лятото тази бучка не стига че не се резорбира ,а и и възбуди мастопатията ,уголеми се значително и започна да ме боли. От там в Токуда лекари, изследвания,мамография, биопсия - заключение мастоатия,няма засегнати лимфни възли. Болката не спря и три месеца по- късно успях да се добера до онкологията- операция.
Днес си взех хистологията - карцином трети стадий и засегнати 12 лимфни възли, записах се за пет скенер януари лъчетерапия и след това химиотерапия.
Направо съм срината психически, на 34 год съм и не мога да повярвам.
Страхувам се и просто имам нужда да споделя с някого

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 18:10 от Чукове на съдбата

# 512
  • Варна
Аз пих ашваганда, докато ми вървяха химиите. Може би трябва да се приема доста по-продължително време, за да се усети ефект. Не мога да кажа имаше ли изобщо смисъл да я пия. Аз нямам проблеми със съня, топлите ми вълни са овладяни, според мен, заради пчелния прашец, който не съм спирала от година насам.

# 513
  • Варна
Здравей, Чукове на съдбата,добре си направила,като си писала тук.В нашата група има страхотни момичета,които биха ти помогнали със съвети!На първо време запази спокойствие,колкото и трудно да ти изглежда всичко сега,паниката не помага на никой.Важното е ,че оперативно е махнато,това,което е трябвало!Сега ти предстои сериозна битка,най-вече със себе си,но всичко минава с времето!Желая ти много здраве и упоритост!

# 514
Здравей, Чукче Simple Smile
Така на галено, другото е много дълго Simple Smile
Аз също съм с фамилна обремененост и бях на 34г, когато чух диагнозата .
Напълно ти разбирам страховете, както и всички момичета в темата.
Майка ми по същия начин са й дали диагноза мастопатия и накрая е била с 22 заразени ЛВ.
Предоперативна и следоперативна химия.
И това 4-5месеца след смърта на татко.
Тя остава сама- болна да се грижи за нас трите на възраст от 10 до 18г..
Жива и здрава е.- пупу
Щом тя е успяла и ние ще успеем.
Горе главата и не се предавай.

Съжалявам за майка ти 😔

# 515
Много ви благодаря момичета за бързите отговори и окуражителните думи.
Думите ви точно в момента са като
" спасителна лодка " за мен.
Надявам от пет скенера да изезе ,че нямам дълечни метастази и да имам сили да се преборя с тази гадост .

# 516
Чукче Simple Smile и от мен - успех в лечението. Не се страхувай, ракът се лекува. Тежко е, досадно е, но минава. Ти си млада и ще се справиш. Странно ми е как толкова бързо за три месеца е станало 3ти стадий и те е боляло. Нали уж казват, че ракът не боли. Какъв е туморът, какво пише в хистологията - хормонално положителен?, ХЕР + или - ?
И да има разсейки, (в което се съмнявам - за толкова кратко време, но всичко е възможно) - химиотерапията ще ги изчисти, няма страшно.

# 517
  • Русе
Как няма да имаш сили, Чукче?! Ако трябва ще лазиш, но пътя е само един- напред! и ти ще го извървиш - вярвам в теб! Силно стискам палци за скенера Hands Pray

# 518
Чукче Simple Smile и от мен - успех в лечението. Не се страхувай, ракът се лекува. Тежко е, досадно е, но минава. Ти си млада и ще се справиш. Странно ми е как толкова бързо за три месеца е станало 3ти стадий и те е боляло. Нали уж казват, че ракът не боли. Какъв е туморът, какво пише в хистологията - хормонално положителен?, ХЕР + или - ?
И да има разсейки, (в което се съмнявам - за толкова кратко време, но всичко е възможно) - химиотерапията ще ги изчисти, няма страшно.

HER 2 ( 2+) двусмислен резултат ( чака DISH),    каквото и да означава това с изчакването

# 519
Чукче, и аз съм на 34, с две малки деца, диагностицирана с РМЖ преди 3 месеца, разбирам ужаса ти!

Пожелавам ти чист ПЕТ скенер, вяра и късмет!

# 520
Здравейте!
Надявам се ще ме приемете в тази дискусия. Поставена диагноза РМЖ - трети стадий. Доста информация прочетох в историята на темата, но въпреки това имам много въпроси към Вас. Това, което знам е, че туморните клетки са ER+ и PR+ и HER негативни. ПЕТ скенера показа възпалени лимфни възли на двете подмишници и на шията, но в други органи няма лезии. Докато чаках ПЕТ скенера ми назначиха два препарата, подтискащи хормоните и ефектът е поразителен. За 2 месеца и половина болките почти изчезнаха, възлите на шията и под лявата подмишница вече не се усещат, кожата на гърдата ми не гори и вече е естествен цвят - беше червена и топла. Предписаха ми химиотерапия, от което най-много ме е страх.
Пожелавам успех на всички, които вървят по пътя на това заболяване!

# 521
Чукче, няма страшно. Не се вкарвай във филмите с фамилната обремененост. Това, че имаш роднини по права линия не означава, че си фамилно обременена, докато не се докаже с генетичен тест.
Желая ти възможно най-добрите резултати на Пет скенера.
Момичета, аз имам въпрос, свързан с Херцептина.
Преди поставянето прави ли се предмедикация - например Дексаметазон на инжекция или Дексаметазон и Зофран или Деган на вливка? Или направо бият Херцептина и мача свършва?

# 522
  • Plovdiv, Bulgaria
Чукче, нормално е да си в пълен шок. Ако ти се реве, поплачи си, това е част от приемането на диагнозата. Аз също бях млада, малкият ми син беше на 2 годинки. Важното е да приемеш ситуацията, ще преминеш терапиите, после ще видиш колко е хубаво да се усмихваш на новото начало на деня. Виртуална прегръдка от мен! И едно мое скромно мнение: ако можеш направи консултация за второ мнение.

# 523
Чукче, Стар, добре сте дошли. Няма да се паникьосвате, няма да се отчайвате! РМЖ се лекува, но трябва да сте силни, търпеливи и да имате вяра.
    Когато ме диагностицираха, ПЕТ скенерът показа, че освен заразени лимфни възли имам разсейки и в черния дроб. Но  ето ме сега -  след две години терапия още съм тук и последните скенери излязоха чисти.  Човек никога не трябва да се отказва, да спира да вярва и да се надява. До последно, пък каквото Бог е отредил. Не се тревожете, момичета, ще се справите🤗
     Да се оплача, че и аз имам топли вълни, нищо че нямам хормонална терапия. При мен менопаузата е естествен процес, и си дебелея, и ми се яде много, и си се потя обилно. Тези дни успях да спазвам режим и свалих два килограма от течности, според мен. Обаче вчера студентски празник, днес - имен ден на дъщерята и въх - каква стана тя? Та от утре почвам пак. Дето се казва, всеки ден е ден "първи"😁
      За ваксината мисля засега да изчакам и да питам докторите. Четох, че  се очаква скоро да излязат и други ваксини освен  тази на Пфайзер. Може пък да се появи някоя, която да е по- подходяща за нас. От друга страна, понеже не съм мед.  лице, полицай и не отглеждам норки, попадам в четвъртата фаза по плана за ваксинация. Докато дойдат ваксините до такива като мен, ще е минало време, ще се е натрупал известен опит и се надявам да мога да направя информиран избор.

# 524
Момичета, аз имам въпрос, свързан с Херцептина.
Преди поставянето прави ли се предмедикация - например Дексаметазон на инжекция или Дексаметазон и Зофран или Деган на вливка? Или направо бият Херцептина и мача свършва?
Няма. Правят ти кръвни, ако са добри направо ти го слагат и това е. А, да- просто по- често се ходи при кардиолог, по време на тази терапия, че товари сърцето.....други странимни ефекти, поне при мен- нямаше.
Чукче и звездичке, добре сте дошли при нас......надявам се, да се успокоите  и скоро да спрете да се притеснявате- тази болест е лечима, хваната ли е овреме. Тук сме все  победителки! И да знаете, химията не е страшна...Както казваше една баба в онкото, оперирана и минала химиотерапия преди 40 години: " То сега химия ли е....?!? Едно време едвам ставах от леглото да ида на следващата. А, сега се прибирам и ходя да си копам с мотиката!".....Вчера бях на контролен преглед и докторката разправяше за балерина, дето я поканила на представление, докато се лекувала.....и вика- едвам я познах коя е( в смисъл, че по нищо не личало, че жената е болна и се лекува). Това, само за мотивация го споделям.....иначе аз ни копам, ни балет играя.....ама съм добре( наистина не мога да се оплача от химията, тоя път).

Общи условия

Активация на акаунт