Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 764
  • 791
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Честито на всички именници , да ви е живо и здраво името ,
и аз ще празнувам днес у дома , като едно вече бивше моряче,
А иначе банкери има ли в групата , ха х ахааа, нали и те имат празник ?
Весел празник на всички и дано Свети Никола ни пази и нас и семействата , и приятелите  ни .
Наздраве .

# 496
Честито на всички именици и на всички празнуващи. Да сте здрави,щастливи и безгрижни.

# 497
Честит празник и от мен, момичета! Бъдете здрави силни!
    Аз пък да похваля нашия ТЕЛК. Документите си подавам чрез социалния работник в онкодиспансера, като тя ги придвижва за доклад и след това към ТЕЛК. Откакто сме в епидемична обстановка, ТЕЛК работи само по документи. Ударили са ключа на крилото, където са им кабинетите и не пускат никого вътре. При готово решение звънят по телефона и казват кога да отида да си го взема. Колкото пъти съм ходила досега, никога не е имало струпване на хора. Документите се приемат и предават само навън - излиза един служител и с него се урежда всичко, с маски  и от дистанция.

# 498
Здравейте мили дами,
Още преди да започна химиотерапията се съветвах с хора минали по тоя път и ми бяха препоръчани някои медикаменти, които да ми помогнат за по- лекото преодоляване на страничните ефекти. Аз макар и трудничко си ги подсигурих. Но както вече писах, аз понасям сравнително добре процедурите и не ми се наложи да ги ползвам до сега, а ми остават още само три вливания и мисля да не ги ползвам.Ако има от Вас някоя на която мога да помогна с тези медикаменти, бих се радвала. Имам Emend две опаковки и няколко ампули Зофран. Особено Еменда е доста ценен и трудно се намира, а и не е евтин . Готова съм да ги даря на някой, който смята че ще има нужда от тях.
Ето и и инфо : http://www.zdrave.bg/drugs/LP/6587s.pdf

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 18:53 от Star-stella

# 499
Здравейте мили дами,
Още преди да започна химиотерапията се съветвах с хора минали по тоя път и ми бяха препоръчани някои медикаменти, които да ми помогнат за по- лекото преодоляване на страничните ефекти. Аз макар и трудничко си ги подсигурих. Но както вече писах, аз понасям сравнително добре процедурите и не ми се наложи да ги ползвам до сега, а ми остават още само три вливания и мисля да не ги ползвам.Ако има от Вас някоя на която мога да помогна с тези медикаменти, бих се радвала. Имам Emend две опаковки и няколко ампули Зофран. Особено Еменда е доста ценен и трудно се намира, а и не е евтин . Готова съм да ги даря на някой, който смята че ще има нужда от тях.
Не мен химиите тепърва ми предстоят.
Нямам идея обаче какво точно ще ми вливат.
Ще съм ти благодарна, ако мога да се възползвам от предложението ти 😊

# 500
Здравейте мили дами,
Не мен химиите тепърва ми предстоят.
Нямам идея обаче какво точно ще ми вливат.
Ще съм ти благодарна, ако мога да се възползвам от предложението ти 😊
Няма проблем. За мен ще е чест да помогна на още една силна дама да пребори гадното раче.
Посъветвай се все пак с онколога ти.
И ми пиши на лични да се разберем.

# 501
Здравейте някой правил  ли си е операция при доктор Красимир Недялков в Св. София - бившата Тина Киркова. Имам насрочена операция при него за 10-ти.Предстои ми пълна хистероктомия. Една година след рак на червото сега се появи и на др. място. Всякакви мнения и съвети ще ми бъдат полезни.

# 502
Здравейте момичета, за провеждане на лечетерапия , къде според вас е най-подходящо и безопасно да се направи , предвид опасната Ковид обстановка! Дали се спазват някакви предварителни часове или отиваш и чакаш и когато ти дойде редът?

# 503
  • Русе
Аз бях в Токуда и бях с час. Спазваха се и съм се засичала само 1 или 2 човека (освен персонала - страхотни са).
Отказах се за Сити Младост заради многото чакане. Пак с час но били на групи.

# 504
Ели, благодаря за информацията!  Мястото добре ли е да се маже с нещо , преди процедурата?

# 505
  • Русе
Не, преди самата процедура не трябва да има на мястото нищо. Иначе се отклонявали лъчите. Веднага след процедурата се мажех с Бепантен. Това вече задължително го правех. Нямам никакви поражения, освен потъмняване на кожата. Казаха ми да се мажа поне още 20 дена (приключих в петък).

# 506
Ели, много ти благодаря!

# 507
  • Варна
Момичета, какво мислите за ковид ваксината? Ще се ваксинирате ли? На този етап, аз съм категорично против. Има не малко странични ефекти, като например прояви на възпаление на лимфните възли, която се получава при заразни заболявания и дори при обикновена настинка, и парализа на Бел (временна слабост на лицевите мускули). Вярно, че го отчитат с много ниска честота, но знае ли човек дали няма да изтегли късата клечка.

# 508
  • assenovgrad
Аз ще се ваксинирам - страничните ефекти са много по-малко от тези написаните по нашите лекарства, които пием за рака.

# 509
  • Варна
Момичета,чета сега за една билка,наречена Ашваганда по повод изпотяванията и липсата на добър сън ,предизвикани от Нолвадекса и Золадескса.Пишат,че имала и антитуморни качества.Дали някоя от вас е приемала тази билка и има ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт