Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 781
  • 791
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ви момичета.  Малко ме успокоихте.

# 601
  • Русе
Аз съм Ели 🤓.
Начи ако знаеш, що рев изревах за тройнонегативния.
Милмич ми звъня 🤗🤗🤗
Много ми помогна за което съм й много благодарна 🤗🤗🤗
Осем курса химия имах.
Само това, но съм с масектомия.
Моя доктор (онкология Варна -Николов) даже не го коментира. Действа си без да всява паника. Питай ако мога да помогна с нещо.

Благодаря Hug
Не знам дали при него няма нещо по-особено, на което трябва да се обърне внимание :newsm78:
Мацката също беше много разтроена. Не знаеше какво да прави, на къде да хваща. Дадох кураж, колкото можах, казах й няколко имена и клиники да си търси оноколог, и да почва.
Казах й за темата, дано се включи.

# 602
Ами проблема при него е, че разчитаме само на химията 😒
Не пием хормони, който може да ни предпазят от образуване на нов.... Нямаме херцептин....
Ако не подейства химята...... много лошо Sad

# 603
Здравейте четох някъде че в Тина Киркова патоанатомията или всъщност хистологията не била много добра. Мнение имате ли и къде в София да си занеса стъклата и колко се плаща

# 604
Здравейте четох някъде че в Тина Киркова патоанатомията или всъщност хистологията не била много добра. Мнение имате ли и къде в София да си занеса стъклата и колко се плаща
Аз носих блокчетата на съпруга ми в Трасхеликс, при доц. Михова, за имунохистохимия и второ мнение.
Платихме 280 лв.

# 605
Здравейте, не се ориентирам кога е необходимо да се направи  Endopredict тест и по чия преценка? Стадият ли е определящ или някой друг показател? Нито хирурга, нито онколога са ме насочили. Наясно съм, че е платен, но ако може да промени лечението ми не е ли редно някой да ми каже да го направя?!

# 606
  • В царството на игрите:)
Тина Киркова няма потология и ползва патоанатомията на Токуда, с които имат договор.

# 607
Здравейте, не се ориентирам кога е необходимо да се направи  Endopredict тест и по чия преценка? Стадият ли е определящ или някой друг показател? Нито хирурга, нито онколога са ме насочили. Наясно съм, че е платен, но ако може да промени лечението ми не е ли редно някой да ми каже да го направя?!
В трaнсхеликс го прaвят. Aз прaвих. Условието е дa е хормоно положителен и хер 2 негaтивен кaкто и дa нямa зaрaзени лимфи..a aко и ки67 е ниско, но ки то не е водещо. Покaзвa тестa коя терaпия с колко процентa ще нaмaли рискa от рецидив и предимно нужнa ли е химиотерaпия. Aко се свържеш с лaборaториятa тaм ще ти обяснят кaкво дa носиш ( искaт всички блокчетa и стъкълцa от всички оперaции) струвa 3980лв, стaвa зa ден нaй много двa! Успех Simple Smile
Нa мен също никой не ми кaзa зa него, имa онколози зa които този тест е без знaчение, други му се доверявaт. Кaто питaх зaщо не сa ми кaзaли, зaщото е мн скъп и не винaги е решaвaщ. Мaкaр че нa мен рязко ми сменихa терaпиятa след кaто го предстaвих. Не знaм aз лично бих искaлa дa знaм зa всички тестове колкото и дa сa скъпи и дa си преценя сaмa струвaт ли си пaрите Simple Smile

# 608
Здравейте, не се ориентирам кога е необходимо да се направи  Endopredict тест и по чия преценка? Стадият ли е определящ или някой друг показател? Нито хирурга, нито онколога са ме насочили. Наясно съм, че е платен, но ако може да промени лечението ми не е ли редно някой да ми каже да го направя?!
В трaнсхеликс го прaвят. Aз прaвих. Условието е дa е хормоно положителен и хер 2 негaтивен кaкто и дa нямa зaрaзени лимфи..a aко и ки67 е ниско, но ки то не е водещо. Покaзвa тестa коя терaпия с колко процентa ще нaмaли рискa от рецидив и предимно нужнa ли е химиотерaпия. Aко се свържеш с лaборaториятa тaм ще ти обяснят кaкво дa носиш ( искaт всички блокчетa и стъкълцa от всички оперaции) струвa 3980лв, стaвa зa ден нaй много двa! Успех Simple Smile
Нa мен също никой не ми кaзa зa него, имa онколози зa които този тест е без знaчение, други му се доверявaт. Кaто питaх зaщо не сa ми кaзaли, зaщото е мн скъп и не винaги е решaвaщ. Мaкaр че нa мен рязко ми сменихa терaпиятa след кaто го предстaвих. Не знaм aз лично бих искaлa дa знaм зa всички тестове колкото и дa сa скъпи и дa си преценя сaмa струвaт ли си пaрите Simple Smile
Здравейте, мили момичета. И аз реших да направя такъв тест, за да съм малко по сигурна в решението си дали да правя ХТ или да я откажа. При мен хормоните са положителни 60% и 80%,her отрицателен, ки-67 е 7.8%, II A стадий, 10махнати лимфни възела и в един метастаза 5мм.Никъде не прочетох, че ако има заразен лимф не се прави теста. Та това сигурно ли е?

# 609
  • в сърцето на държавата
На мъжа ми откриха рак на гърдата, макар че се среща рядко при мъжете.В мед.картон пише HER 3+. Какво означава,?
Днес почва първа химиотерапия.
Много сме притеснени.

# 610
На мъжа ми откриха рак на гърдата, макар че се среща рядко при мъжете.В мед.картон пише HER 3+. Какво означава,?
Днес почва първа химиотерапия.
Много сме притеснени.
  Мисля, че означава "три плюса" за HER2, т.е. туморът му е HER 2 положителен и терапията ще включва Херцептин. Не знам има ли разлика при РМЖ при мъжете, но за HER 2  положителните тумори има много добри таргетни терапии. Дано това ви успокои поне малко 🤗

# 611
  • в сърцето на държавата
Благодаря за отговора. Какво значи РМЖ?

# 612
Рак на млечната жлеза

# 613
Момичета, от кога и какво тренирате? До сега монах една операция- мастектомия и лимфна дисекция в дясно, чакам за мастектомия в ляво и после пълна програма терапии.
Искам да тренирам- не се чувствам добре така обездвижена. Но! Какво? Колко трябва да се пази ръката без лимфни възли? Без тежести ли се тренира ? А по време на химията?

# 614
Морон, ръката без лимфни възли трябва много да я пазиш, че стават бели, още повече че ти май си скоро след операция.
     Аз гледам упражнения от един сайт - Фитнес блендер се казва. Водят го двама американци- мъж и жена. Те показват упражненията  и обясняват. Има всякакви упражнения - кардио, с тежести, пилатес, йога, като са разделени на нива по сложност. Специално от пилатеса имат програми и само с упражнения за краката, които се изпълняват в легнало положение и ръцете почти не участват.

Общи условия

Активация на акаунт