Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 738
  • 791
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Аз ходих на зъбар в последната си седмица на лъчето. Докторът ми беше прекарал Ковид, знае състоянието ми - нямаше проблеми Hands Plus1

# 631
Това със зъбите е малко двояко. И аз го закъсах с мъдрец преди месец, питах ви тук какво правя, звънях на Тимчева, и още ми е в устата( че и боли от време на време). Освен до инфекции и нисък имунитет, при химио иде реч и за много трудно заздравяване на рани. Тимчева препоръчва да предупредя хирурга, да имал под ръка някакви инжекции за да може да спре кръвта( нещо се получавало със съсирването заради химиата). Вероятно съм говорила с повече от 7-8 хирурзи, и не се наемат защото често ставали проблеми и имало случаи с месеци не можели да заздравеят дупките от ваден зъб. Един се съгласи да ме види и да прецени. Все пак, при мен е мъдрец, сигурно при други интервенции не е чак такъв проблем.
По същество, и на мен Проф. Тимчева ми каза че не е желателно, но ако много боли да търся кой да помогне, но задължително да кажа че съм на терапия.
Така че, ако е за красота, не зная колко си струва...

# 632
Момичета, аз този път ще попитам за Д-р Ваня Балева, Пловдив дали има ехограф в частния кабинет и това ли е телефона 0887943756,  звънях няколко пъти вече, но не отговаря?
В кабинета има ехограф, но до края на годината ще приема само във вторниците от 16 часа. Има и стационарен телефон за записване, но на него само във вторник четвъртък, май ще ти вдигне някой- 032/653527.Ако не се свържеш, може и направо да идеш на място следващият вторник- няма да те върне че си без час, гаранция, просто ще почакаш повече, да минат тия със записаните часове.  Иначе мобилния е този, но през деня( особено до обед), ако нямате изрична уговорка да се чуете, няма как да се свържеш, щото по това време е в хирургичното и преглежда и оперира. Пробвай надвечер(18-20ч).
Вит. В комплекс( без В12, този на Софарма е такъв) и бирена мая, ми препоръчваше моят онколог, по време на предишните химиотерапии.
А, за зъболечение- ако е нещо спешно- правете го, просто предупредете зъболекаря. Аз, се възползвах, след като бях приключила с лъчето и си оправих всички дори и съвсем малки кариеси, за да съм спокойна....Иначе, проблема е най- вече заради кръвните показатели и опасността от кръвоизливи, инфекции и заразяване с нещо....

# 633
  • Варна
Благодаря момичета! За съжаление направо си ме наболява тоя зъб и трябва да действам. Дано е нещо незначително, предвид болката май ще е друго.

# 634
  • В царството на игрите:)
Морон, ръката без лимфни възли трябва много да я пазиш, че стават бели, още повече че ти май си скоро след операция.

Само да уточня, че многото пазене може да доведе до повече проблеми. Две бебета гледах след мастектомия и пазенето си беше мираж Simple Smile Важното е, обаче, че при пациенти, които много са си пазили ръцете по - често стават бели и по - често отичат. Наблюденията ми не са от един и два случая.  Аз, че не я пазя, не я, и сигурно съм имала късмет, но не трябва да се прекалява в нито една посока. Така, че, пазете се, ама не чак толкова Simple Smile

# 635
Момичета,
ПАЗЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ С ВАДЕНИ ЛИМФНИ ВЪЗЛИ! Повечето от нас знаят по 5/6 случая, когато нещо е станало при пазене/не пазене. Шефката на дъщеря ми е гледала ДЕСЕТКИ случаи с възпалени ръце с ВАДЕНИ лимфи и с усложнения, получени от съвсем невинни: порязано при бръснене на подмишницата, раничка от маникюр, порязване, изгаряне, ухапване от насекомо, одраскване от коте/куче, месене на козунаци, изтупване на одеала, и всякакви други подобни. Това, което категорично ми забранява: да мия и чистя без домакински ръкавици, миене на прозорци и тупане на завивки(заради резките отривисти движения), печене на слънце без фактор 50, носене с тази ръка на тежести над 5 кг.
Това 5 години след операцията. После ще видим. Blush

# 636
Това последното е индивидуално. Извадени са ми 10 или 11 лимфни възли, вече не помня колко. Не съм имала проблеми, а я натоварвам сериозно. Имам градина на вилата, много физическа работа около нея и къщата. Нося си тежки пазарски чанти с нея. Ходех и на фитнес, със сериозни натоварвания на кростренажор. Не ме е боляло, не се е подувала, не е оттичала. Единствено десетина месеца след операцията ми беше като изтръпнало под мишницата и ми придърпваше като ставам сутрин от леглото. Милмич ми е свидетел, на Баня 2018 се видяхме Grinning не си измислям. Не всички имат проблеми с възлите. Може би имат значение и други фактори.

# 637
Здравейте момичета,
Опитвам се да намеря Нолвадекс в Гърция, но ми предлагат заместител Zymoplex.
Чували ли сте за това лекарство и да поръчам ли да ми го купят, вместо Нолвадекс?
Поздрави!

# 638
  • София
Здравейте момичета,
Опитвам се да намеря Нолвадекс в Гърция, но ми предлагат заместител Zymoplex.
Чували ли сте за това лекарство и да поръчам ли да ми го купят, вместо Нолвадекс?
Поздрави!
Да аз го пих лятото, една приятелка ми го донесе. Нямало Нолвадекс, явно там вече не го зареждат, бе знам

# 639
  • София
Мен в момента ми е подута ръката.Опитвам да пия някои неща и ако не се оправи ,ще ходя при специалист. Много ме е яд значи. Аз гледам да я пазя,но в аптеката ми се налага да вдигам чат пат тежки кашони.
 Миналата седмица ,като бях на ЯМР,усетих топлина - все едно съм на електрическо одеяло .Веднага си помислих,че може да ми прецакат ръката, но то няма и как да им кажа.Сега ми е подута .Според мен не е цялата,а започва малко над китката ,та до пръстите включително.Пръстите на лявата ръка са ми доста по-дебели от дясната.Изпитвах и болка при допир,но нея я самоизлекувах ,остава отока.

# 640
Зори, ужас Sad

Аз принципно не съм от хората, които пазят ръката много. Да не кажа, че хич не я пазя.
Ама си ме наболява, когато върша уш обикновенни дейности - писане, подреждане и т.н.
Сега съм се хванала да пренареждам шкафовете. Нищо тежко не вдигам, само супер леки боклучки, ама.... наболява.
Даже като пиша на телефона дълго- пак наболява 🤪

# 641
Лагерта,
Благодаря за информацията. А какви са ти впечатленията от Zymoplex и най-вече от страничните ефекти от него?

# 642
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, аз този път ще попитам за Д-р Ваня Балева, Пловдив дали има ехограф в частния кабинет и това ли е телефона 0887943756,  звънях няколко пъти вече, но не отговаря?
В кабинета има ехограф, но до края на годината ще приема само във вторниците от 16 часа. Има и стационарен телефон за записване, но на него само във вторник четвъртък, май ще ти вдигне някой- 032/653527.Ако не се свържеш, може и направо да идеш на място следващият вторник- няма да те върне че си без час, гаранция, просто ще почакаш повече, да минат тия със записаните часове.  Иначе мобилния е този, но през деня( особено до обед), ако нямате изрична уговорка да се чуете, няма как да се свържеш, щото по това време е в хирургичното и преглежда и оперира. Пробвай надвечер(18-20ч).
Скрит текст:
Вит. В комплекс( без В12, този на Софарма е такъв) и бирена мая, ми препоръчваше моят онколог, по време на предишните химиотерапии.
А, за зъболечение- ако е нещо спешно- правете го, просто предупредете зъболекаря. Аз, се възползвах, след като бях приключила с лъчето и си оправих всички дори и съвсем малки кариеси, за да съм спокойна....Иначе, проблема е най- вече заради кръвните показатели и опасността от кръвоизливи, инфекции и заразяване с нещо....
Много, много ти благодаря, значи днес я изпуснах. Звънях в приблизителните часове и аз,  дано да успея другия вторник, защото работя до 17,30 ч., а съм от скоро на тази работа, но ще гледам да излезна по-рано. Прегръдки от  мен.

# 643
Скрит текст:
Много, много ти благодаря, значи днес я изпуснах. Звънях в приблизителните часове и аз,  дано да успея другия вторник, защото работя до 17,30 ч., а съм от скоро на тази работа, но ще гледам да излезна по-рано. Прегръдки от  мен.
Извинете само да ви попитам др Ваня Балева да ли работи с НЗОК в частния кабинет?Благодаря

# 644
  • Plovdiv, Bulgaria
Не мога да ти отговоря, също така и не знам колко струва прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт