Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 727
  • 791
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,  бихте ли споделили , по време на химиотерапия приемали сте пробиотик и какъв?

# 646
Какво налага приема на пробиотик? Някакъв антибиотик ли вземаш в момента или имаш проблеми с чревната флора, следствие на ХТ?

# 647
Моя онколог каза, че е хубаво да взимам пробиотик.

# 648
В частните си кабинети никой от светилата тук не работи с НЗОК. Аз, също не зная колко струва прегледа при Балева
Скрит текст:
Ходя при нея от няколко месеца, редовно, но досега не е дала и дума да издумам за пари.....Всеки път като посегна към чантата и почва да вика  по мен, да не съм посмяла.....виж, при Иванов, първо даваш парите, после казваш за какво си- неговата тарифа я знам- 80 за първоначален и  60 за всеки следващ преглед, но не това ме накара да го сменя, а факта че тя първо си помни пациентите, докато при него не съм убедена че знае коя си и защо си, второ, не ги претупва за 3 минути със събличането, а преглежда обстойно, отговаря на въпросите  и обяснява.

# 649
В частните си кабинети никой от светилата тук не работи с НЗОК. Аз, също не зная колко струва прегледа при Балева
Скрит текст:
Ходя при нея от няколко месеца, редовно, но досега не е дала и дума да издумам за пари.....Всеки път като посегна към чантата и почва да вика  по мен, да не съм посмяла.....виж, при Иванов, първо даваш парите, после казваш за какво си- неговата тарифа я знам- 80 за първоначален и  60 за всеки следващ преглед, но не това ме накара да го сменя, а факта че тя първо си помни пациентите, докато при него не съм убедена че знае коя си и защо си, второ, не ги претупва за 3 минути със събличането, а преглежда обстойно, отговаря на въпросите  и обяснява.
Много ви благодаря

# 650
  • София /Абсурдистан
Дбър пробиотик е Ентеросан, основен. Аз първо пих един доста скъп американски, не помня как се казваше, ефект горе долу,  а после открих Ентеросан. Много помага и цената не е висока. Пих го през цялото време, докато бях на химия.

# 651
  • София
Лагерта,
Благодаря за информацията. А какви са ти впечатленията от Zymoplex и най-вече от страничните ефекти от него?
Нямаше разлика според мен, дори като че ли бях по добре.

# 652
Благодаря ви! Hug
Lea, не е за мен, съпругът ми е на терапия.
След третата вливка никак не ми харесва, вече 6 дни му се гади и има киселини.
Но му изписаха и трансметил , та не съм сигурна от кое точно се чувства така.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 08:25 от miglenasky

# 653
За Пет-а моето мнение е, че искат да видят дали няма нещо останало след ХТ. И аз го направих след като я приключих.
Дами, можете да откажете всичко, което не Ви харесва. Рискът си остава за Вас. Аз също много ритах срещу химията. Обаче докторът ми каза: "по-добре сега 6 броя и да си гледаш живота, от колкото рецидив и химия с годините"
Е, аз нямах топки да рискувам живота си заради химията. Направих си ги, оня ден приключих и с лъчето. Вече съм с боядисана коса, направен маникюр и коледно настроение. Направих за себе си каквото трябва, сега ми остана да се наслаждавам на живота People Dancers
Здравейте, Ели.
Защо не правят ПЕТ преди да азначат химио, ако няма нищо останало , кому е нужна цялата тази отрова, това не разбирам. Извинявам се , но колкото повече чета , толкова повече се обърквам вече.
Бъдете здрава и Весели празници!

# 654
Здравейте, пиша ви отново с молба за съвет. Днес си получих епикризата и за съжаление в единият от общо 10махнати лимфни възела има метастаза. Решението на онко комисията е химиотерапия, лъче и хормоно. Въпросът ми е може ли да направя първо ПЕТ скенер и ако не се открият проблеми с др. метастази да откажа химията? Пише pT1врN1M0 стадий    IIA
Благодаря ви предварително
Исa..знaм че искaш дa я откaжеш, повярвaй ми и тук момичетaтa ще кaжaт aз колко й се пaзaрях.. Мaкaр че имaх чисти лимфи..
Не я откaзвaй..не е толко стрaшнa, рaкa е по-стрaшен! И еднa клеткa дa е тръгнaлa нa рaзходкa след кaто имa и aнгaжирaн лимф, нещaтa могaт дa тръгнaт нaново и прогнозите дa сa по-лоши..
Ще се спрaвиш с химиятa!
Здравейте, когато се прави лъчетерапия  нали се облъчва и мястото на лимфите? Ако има ракови клетки, то лъчето би трябвало да ги избие. Поне аз така си ги представям нещата или бъркам?

# 655
При лъчетерапия се облъчва областта около операцията, така че ако има останали някакви клетки, да се пресече възможността да се разпростаранят извън тази област.
Аз, днес ходих да ме приемат- но има нова  организация( или по-скоро липса на такава) в онкото. Отвън на двора са сложили един фургон и там трябва да минеш ПСР тест. Ама, половината пациенти нямаха талони, че са на химия- та трябваше да ходят да си ги искат.....отделно във фургона нещо не им работеше принтера и сестрите дето взимаха пробите сновяха навън и навътре из двора и отделенията да разпечатват, а къде 50-тина човека болни( кой на количка, кой едвам седи....,а всички заедно треперехме на студа) чакахме първо на опашка да ни направят теста, после към 1 час- за резултат( ако не успееш да лепнеш Ковид, поне настинка- със сигурност си уреждаш). След което вече с бележката, че нямаш Ковид, отиваш да даваш кръв, кардиограма да ти направят, да те приемат....та до обед вече официално бях приета.....и вече ми идваше да се гръмна. На всичкото отгоре- хората пак бяха твърде много, леглата малко и  аз се оказах в залите......Единственото , положително нещо е, че това ми е последната за тази година, химия......

# 656
За Пет-а моето мнение е, че искат да видят дали няма нещо останало след ХТ. И аз го направих след като я приключих.
Дами, можете да откажете всичко, което не Ви харесва. Рискът си остава за Вас. Аз също много ритах срещу химията. Обаче докторът ми каза: "по-добре сега 6 броя и да си гледаш живота, от колкото рецидив и химия с годините"
Е, аз нямах топки да рискувам живота си заради химията. Направих си ги, оня ден приключих и с лъчето. Вече съм с боядисана коса, направен маникюр и коледно настроение. Направих за себе си каквото трябва, сега ми остана да се наслаждавам на живота People Dancers
Здравейте, Ели.
Защо не правят ПЕТ преди да азначат химио, ако няма нищо останало , кому е нужна цялата тази отрова, това не разбирам. Извинявам се , но колкото повече чета , толкова повече се обърквам вече.
Чистият ПЕТ скенер не е гаранция, че в организма е чисто. Скенерът "хваща" образувания с размер над 3 мм. По- малки ракови образувания и отделни ракови клетки няма да се видят на него. Но ако ги има и не са лекувани, те ще започнат да растат и да се размножават. При лъчетерапията се третира мястото около тумора, но ако има ракови клетки, които са попаднали в друг орган, те ще останат нетретирани и това е рисково. Затова  те съветвам да не отказваш химиотерапията, освен ако лекар- онколог не ти каже, че не трябва да я правиш. Погледни нещата в перспектива. Химиотерапията минава и заминава, страничните ефекти ще ги забравиш, косата пораства. Най- важното е да се лекуваш качествено, за да не тръгне след време заболяването наново.

# 657
  • В царството на игрите:)
Здравейте, Ели.
За пет скенера са ти отговорили и няма да повтарям. Кому е нужна цялата тази отрова ли? Ами,  става въпрос за рак, а рака е сериозна работа, тежка артилерия, непредсказуемо и нелогично заболяване, от което се мре дори, когато си направил всичко, а какво остава, когато не си. Извинявам се за откровеността, но такава е реалността. Права си, че колкото повече четеш, толкова повече ще се объркаш, което означава, че трябва да намалиш четенето и да увеличиш доверието. Разбира се, че може да се пробва със сода, треви, гъби, водорасли, баене, положително мислене, хомеопатия, червено вино, зелен чай, йога, дишане и т.н. и даже може и да помогнат, но кой да ти каже? Аз съм от тези, които с пълна сила се възползват от постиженията на медицината и даже съм благодарна за повечето от тях Simple Smile Така, че успешно лечение и спокойствие пожелавам Simple Smile

# 658
  • Русе
Кати, така извадено моето мнение звучи двузначно. Отговарях на въпрос защо правят След химията. Има мацки дето са почнали лечението с Пет-а и след химията не са им правили. Въпрос на гледна точка на онколога.
Мацките са писали защо по принцип се налага химия.

Да питам аз: някоя да си е купувала Нолвадекс от Турция? Под какво търговско име, ако има спомен? Не успяват да го намерят под името Нолвадекс и ми предлагат Тамоксит. И се чудя? Да не се окаже гол Тамоксифен, а той нали давал по-вече странични ефекти :newsm78:

# 659
Момичета,
малко тъп въпрос, може би, но: стоя си у дома на топло и се потя, (дали заради температурата или някакъв ПМС ме гони не мога да кажа), обаче се потя само под мищницата от неоперираната страна. От оперираната страна никаква пот.
Това нормално ли е? Само при мен ли се проявява?
С отстранените лимфни възли ли е свързано или с липсата на повърхностна чувствителност под мищницата, от оперираната страна.

Общи условия

Активация на акаунт