Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 716
  • 791
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Излезе ми резултата от пет скенера днес - всичко е наред. Simple Smile

# 661
Браво, Олив! Все такива резултати да имаш! А и на всички други го пожелавам!Момичета, понеже се чудя къде да се запиша за диспансер, кажете моля къде скенерите ги правят без да се стои в болница 3 дни, а също и къде дават и ЯМР за проследяване, а не само скенер. В Сити като че ли наблягат на скенера. Ако някой има инфо и за Плевен,Авис Медика. Сити като че ли не ми е приоритет, голяма навалица е там,само в краен случай.Има ли някоя в Сердика или Иван Рилски, да каже как е там.Моля, помагайте! Иска ми се да попадна на съвестен онколог, който да отделя поне 15 минути за консултация, също и да си дига  телефона, когато ми се наложи нещо да попитам при проблем, не дай боже.

# 662
Леа, и аз не се потя от оперираната подмишницата, мисля, че нормално. Meagangood, преди да почна химиотерапията, ходих на консултация с онколог в Иван Рилски. Онколгът постави под въпрос дали изобщо трябва да правя химия, при положение, че съм с квадрантектомията и 2 заразени лимфни възела. Искаше да прецени според КИ 67.   Те и от комисията в Сити първоначално ми бяха назначили само хормоно-терапия. Та мисълта ми е, че в Иван Рилски са добри специалисти, но може би не са тясно специализирани в нашето онкологитно заболяване. На мен в Сити засега ми назначават само скенер, миналата седмица бях на диспансерен, ТМ  от 11 през септември сега е 12. За януари лекарката ми назначи нов скенер. Но май това с образните изследвания е въпрос и на лично отношение лекар пациент. На някои им назначават и ЯМР и Пет. В Сити има и такса 300лв. за диспансерното проследяване, да имате предвид.

# 663
  • София
Оливче, браво, само така да е всеки път!
Меган, за Иван Рилски чувам само хубави мнения.

# 664
Мацки,
Някоя от вас правила ли е изследване за нивата на хормоните преди да започне хормонотерапията?

# 665
Аз съм правила на прогестерон и естрадиол точно след операцията и преди химиотерапията. Бяха си в норма и двата при двойно хормонозависим рак. Преди хормонотерапията не съм правила.

# 666
Аз съм правила на прогестерон и естрадиол точно след операцията и преди химиотерапията. Бяха си в норма и двата при двойно хормонозависим рак. Преди хормонотерапията не съм правила.

Ако отида директно в някоя лаборатория и искам да ми изследват нивата на естроген и прогестерон, дали ще ме огрее? И в кой период от цикъла трябва да се изследвам?

# 667
Може да отидеш в лаборатория на своя глава, да. Хубаво е да питаш лекар кога да го направиш, аз го правих без да ми обяснят, не го и погледна после лекарят, които го изиска. Качвам ти моя резултат, ако може да те ориентира. Има различни стойности за различните фази.

# 668
koren63,
Много ти благодаря. Гледам отдолу пише датите на цикъла ти и оставам с впечатление, че е бил редовен.
Обаче при мен ситуацията е следната:
Последен -  15.12.2020 (42 дни)
Предишен - 03.11.2020 (106 дни)
Предишен - 20.07.2020
И сега нямам никаква идея, дали ще се регулира, за да мога да отида в някакъв момент на изследванията.

# 669
Това съм си го писала аз за да има ориентир в коя фаза на цикъла съм правила изследването. При мен беше преди да започна ХТ, а ти си правила и може да има признаци на предизвикана менопауза, та не знам какво да ти кажа.

# 670
  • Варна
Момичета, реве ми се днес. Ще ме довърши таз невропатия. Всяка сутрин съм като робокоп - схванат врат, слабост в краката, изтръпнали ръце. Раздвижването през деня облекчава нещата, но болката във врата, понякога стрелкаща се чак до върха на главата, остава. Вече месеци не мога да си въртя главата на страни. Днес рових из нета за вариант за облекчаване на невропатия, получена в резултат от химиотерапия. Ми, нищо... така ще е година, дори повече. И съвсем ми потънаха гемиите.

# 671
Здравейте, дами.
Нахлувам в темата ви с молба за съвет.
Моя приятелка минава на химиотерапия, но още на втората вливка голяма част от съдържанието е излязло извън вената, където се получи оток и все още не се прибира/ повече от 2 месеца/, а става като твърдо топче в областта на лакътя. Вече се консултира с двама съдови хирурзи, които казват, че няма нарушена проводимост на съдовете, но й изписват само крем, с който да маже мястото и нищо повече, а промяна няма.
Ще съм благодарна за всеки съвет!
Благодаря предварително.

# 672
Здравейте, дами.
Нахлувам в темата ви с молба за съвет.
Моя приятелка минава на химиотерапия, но още на втората вливка голяма част от съдържанието е излязло извън вената, където се получи оток и все още не се прибира/ повече от 2 месеца/, а става като твърдо топче в областта на лакътя. Вече се консултира с двама съдови хирурзи, които казват, че няма нарушена проводимост на съдовете, но й изписват само крем, с който да маже мястото и нищо повече, а промяна няма.
Ще съм благодарна за всеки съвет!
Благодаря предварително.
На мен доста ми се "пукаха" вените в началото, но чак такъв проблем не съм имала. Съдовият хирург, при който се консултирах, ми препоръча да редувам Хепароид Зентива с Волтарен.  Мога да кажа, че има ефект, синките минават доста бързо.

# 673
 На мен доста ми се "пукаха" вените в началото, но чак такъв проблем не съм имала. Съдовият хирург, при който се консултирах, ми препоръча да редувам Хепароид Зентива с Волтарен.  Мога да кажа, че има ефект, синките минават доста бързо.
[/quote]
Благодаря за бързия отговор!
Точно от Хепароид направи кожна алергична реакция и сега й предписаха кортикостероид, който да успокои кожния проблем, но се притеснява какво ще й помогне да се разнесе твърдата капсула от излива на химиотерапевтичните съставки?

# 674
Благодаря ви, Koren 63 и lagertha, ще се поколебая още малко,до Нова година, пък и дано поотмине Ковида, да не се завирам сега точно из болниците.         Lea, aз изследвах само естрадиол още преди операцията, беше доста под долна граница(мисля че тя беше 500 за възрастта ми),а резултата беше 80.Онколожката каза,че е чудесно и толкоз.Изследвах го, понеже ми беше любопитно толкова ли е висок,че да допринесе за появата на рак.В същото време нямах симптоми на висок естроген,освен десетина кила отгоре, но ги отдавах на честата употреба на урбазон, заради астмата.Дето се вика, не знаех какво са вълните на менопаузата,която при мен настъпи на 48.И три години след това, хоп..и аз тук при вас. За себе си реших,че или рака е издърпвал всичкия естроген, който може и много да съм произвеждала  и той да е причината за образуването му, или травмата на гърдата, в комбинация с мнооого стрес през последните години

Общи условия

Активация на акаунт