Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 710
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
Стресът, даа. И аз го смятам за отключващ фактор за себе си.

# 676
  • София
Точно така най най главното е стреса. И по точно как реагираме на него. Знам го но никак не мога да се спра да се ядосвам за всякакви глупости и да се тревожа. Е не съм както преди, но.......
Аз да се похваля в кавички, че вчера бях на гинеколог. Имам нещо на шийката на матката но не било проблем. Удебелена ми е ликавицата, бика е 1 мм преди 6 месеца, сега е станала 4 мм. Подозирам че е защото минах на Тамоксифен. Трябва да започна пак с Нолвадекс, или изобщо да ги спра, както все се каня.
Днес бях в СофияМед да ми сложат Золадекса. Др Таушанова е напуснала, др Атанасова също я нямаше може да е била в почивка. Има нова лекарка. др Влайчовска, ако съм запомнила правилно, много мила , хареса ми.

# 677
Здравейте прекрасни и борбени  момичета.
Днес ми излязоха резултатите от пет скенера - няма далечни метастази 🍀. Има само някви суспектни гадости в дясната гърда и ще трябва още една операция, но това ми беше ясно от хистологията " не чисти резекционни линии" . Само вие може да ме разберете - колко бях щастлива, че имам само един рак. Това е толкова силен лъч светлина, че вече искам да започвам с тежката артилерия и да я унищожа тази гад.
В понеделник съм на консултация да видя кога ще минавам на поредната онко комисия да ми кажат какво следва операция, химио или лъчетерапия, че тези толкова разнопосочни мнения ме разклащат .
Чудя се ако сега махна и двете гърди и сложа импланти, дали ще са пречка за лъчетерапия по- късно.
Зори как си ?

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 18:05 от Чукове на съдбата

# 678
Момичета, на някоя от Вас онколог изписвал ли е ампулите Tothema? Хемоглобинът ми е 116, предстои ми операция. Ще се консултирам и с онколог, но не знам кога ще успея, като се има предвид, че е петък вечер.

Радвам се за момичета с чисти пет-скенери! Все така да е! 🍀

# 679
............Удебелена ми е ликавицата, бика е 1 мм преди 6 месеца, сега е станала 4 мм. Подозирам че е защото минах на Тамоксифен. Трябва да започна пак с Нолвадекс, ............
в двете лекарства активното вещество е едно и също, няма никаква разлика, и в двата му варианта ще влияе по този начин. И при мен се удебели лигавицата, вследствие на което направих голям кръвоизлив, кюретаж... и ми смениха нолвадекса с анастрозол. Говори с онколога си, кажи му за резултата от този преглед. Може би и на теб да ти сменят лекарството. Анастрозол на мен лично много добре ми понася, нямам никакви проблеми.

# 680
  • София
....
Чудя се ако сега махна и двете гърди и сложа импланти, дали ще са пречка за лъчетерапия по- късно.
Зори как си ?
Импланти и лъчетерапия не се понасят добре един друг. Ако ще махаш всичко и импланти, обсъди с лекарите дали въобще да имаш лъчетерапия - или по-точно дали трябва да се облъчва самата гърда, може само подмишницата заради лимфните възли. Но не си и помисляй първо да слагаш импланти и после лъчетерапия - лъчето ще ги съсипе най-вероятно, а и има други рискове. Първо се правят терапиите, после другото.
Аз имам импланти и на двете гърди, заради последващ през 3 години рак, ами, гърдата с лъчетерапия не е същата като необлъчваната, кожата и съответно импланта стоят по различен начин. А самата реконструкция /вкл. на гърдата с лъче/ я направих 3,5 години след лъчето, просто кожата е увредена доживот от него.

# 681
  • София
Днес питах новата онколожка, тя каза че не случайно изписват Нолвадекс бил по добър, пречистен и бла бла

# 682
  • София
Браво за добрите резултати ,момичета!

Рени,твоя готов ли е ?

На мен ми излезе ЯМР-а .Всичко е наред.Не знам от къде тогава идва тази болка,от която понякога не мога да си намеря място.Пише,че имало находка,която кореспондира с фокална аденомитоза.Не знам как точно да го тълкувам това,но стигнах до извода,че ми е от 5-те кюртажа,които са ми правени в последните 14г.В понеделник съм на гинеколог и ще разпитам.
 Ръката е още подута от китката надолу и пръстите ми са като кебапчета,та почнах с гимнастика,по препоръка на едно момиче от темата.

Аз съм с импланти на двете гърди,поставени преди ХТ и лъчето.Сега кожата при мен не е много по-различна,но облъчената гърда е някак по-твърда от другата.

# 683
Зори, такива болки в пръстите на ръцете - имам понякога, много рядко, особено сутрин като се събуждам. Точно същите симптоми - затопляне, отичане, схващане. При преумора, или настинка или кофти период. Лекувам го с една седмица мовалис и един месец милгама. И колаген задължително всеки ден. Минава ми бързо. Но не гимнастика.

# 684
Зори, имаш ли проблем с кръста? Имам подобна болка като твоята периодично, по нервен път при мен се разхожда от кръста. Щом не се е видяла причина нещо такова ще да е.
Аз пък днес най-накрая подадох документите за продължение на телка, октомври ми изтече. И даже си записах час за диспансерното проследяване през януари, т.е. свърших неща, които отлагах с месеци.
Тита, четох те за невропатията. Чувствах се по същия начин доста време след химията, поне 7-8 месеца. Някакви антиоксиданти приемала ли си за по-бързо изчистване?

# 685
Браво на всички за хубавите резултати от изследванията.
Аз в понеделник  подадох документи за пет скенер в онкологията и ще се явявам на 8.01. Пуснах и там маркер 28 е, пак 6 единици надолу и малко се поуспокоих.

И моята лява страна не е като дясната. Каквото ме боли все е от ляво. И мен ме боли, но по-скоро е като бъбречна болка. Преди години имах запушване на уретера и все си мисля че е нещо от това.

Да се оплача от месец и половина водим детето на зъболекар. Първия път даде да го изпилят и от тогава машинка НЕ. Зъбът го умъртвиха , два зъболекаря пробвахме, направо ще полудея всеки път по 1 час да се разправяме.

# 686
  • София
Ани ,при мен се провокира от ЯМР-а .Усещах много топлина,все едно лежа на електрическо одеяло и още там си помислих,че ще ми прецака ръката и то стана.
Бела,понякога ме боли кръста и мен.Ти добра работа си свършила.
 Хич не ми се нрави този дълъг срок за заверка на ТЕЛК-а.Един месец изтича точно на Коледа.Чудя се,дали ще се съгласят да ми сложат печат на 23-ти,защото иначе са 5 почивни дни и ще стане на 29-ти .Напирам толкова заради картата за градски транспорт, но ще се направя на неразбираща и ще пробвам да я подновя и без печат,ако се наложи.

Рени ,тия маркери в онкологията ми е много странно как играят .И в една група във ФБ една жена беше писала ,че има проблеми с това там.Всичко ще е наред!

# 687
Зори, аз усетих същата топлина на скенера от контраста. Усещах я точно там, където имах болежки.Според мен проблема не ти е от топлината, било е подготвено мястото и топлината, може би като при мен се натрупва точно там, на проблемното място. Според мен е било въпрос на време проблема да се изяви и без ЯМР, просто процедурата е била катализатора.

# 688
Зори, и аз не мисля, че е от скенера, ако беше така защо само ръката е засегната. Може би е обикновено възпаление, щом не е и на двете ръце симетрично. Иди на лекар, да не се влоши.

# 689
  • София
Ами обяснявах си го с това,че е на ръката с 20 махнати лимфни възли.И нали ни предупреждават да не се къпем с много топла вода,да не взимаме тава от топлата фурна с тази ръка и т.н. неща свързани с топлината и за това.И тя е надута не цялата ,а точно от там ,от където усещах топлото.Та за това реших така,но може да сте прави и да е от друго.

Общи условия

Активация на акаунт