Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 590
  • 791
  •   1
Отговори
# 375
  • София /Абсурдистан
Лагерта, дано всичко да е наред! Стискам палци и аз.

На мен от бялата химия нищо особено ми нямаше, само умора и силна жажда, стамашни проблеми също. Обаче, имам и 12 вливки с херцептин, той ми разказа играта. Правеше ми хипертонични кризи нон стоп, това наложи да вземам бетаблокер, за да мога да дишам и да не ми се качва сърцето в гърлото. Вземам го и сега и май ще го пия докато съм жива. По едно време искаха да ми го спират херцептина, но някак се закрепих и издрапах пълния курс.
А телк ми дадоха само за една година, вземайки в предвид и придружаващите болести. Бях на телк комисия в Дървеница, ако има значение.
Току виж ми поникнал нов гръбнак и държавата да не се мине. Да вземат да ми платят ямр на гръбнака, щом ми го искат всяка година. Нямам думи просто.

# 376
  • Варна
Щом са минали тия 180 дни,трябва да се явиш на ТЕЛК  за друг болничен.Те ти дават документ,с който отиваш при ЛКК и те ти издат болничен със задна дата.

Зори те във Варна сигурно сами си пишат законите ,
явно тук е по обратният път,  първо ЛКК, после ТЕЛК ще ми удължат със адна дата  въз основа на документа,

така ми казаха  не мога да се явя на телк за удължаване на болничен защото трябва документ да пише от коя до коя дата ,  телк нямало как да знаят колко болничен да дават ,
сега утре отивам на общо ЛКК, и ако ми дадът документа в рамките на деня  пак ще ходя в картотеката , и ако пак ме върнат  и аз ще почна да викам     О-С-Т-А-В-К-А АААА

Слънчева и при мен цикъла след -тата червена  спря,
Гари , при мен нямаше кой знае какво също  само болки в костите , и сърцебиене и при червени и при бели .
Какви са симптомите при теб  ? 
Предполагам като казваш бяла имаш впредвид паклитаксел (таксол)

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 18:22 от Муцито.

# 377
  • Варна
Момичета, благодаря за споделената информация  относно Херцептина! Да видим при мен какви "разкошотии" ще сътвори.

# 378
Здравейте мили дами,
След Бяла химия как сте с кръвните показатели?
аз днес правих пълна кръвна картина с диференциално броене и почти всички показатели са ми под нормите. Ниските левкоцити и неутрофили са ми
проблема.

# 379
  • Варна
Аз направих някава реакция още при вливката
Реакцията беше трудна  за пропускане: зави ми се свят в легнало положение, изтръпнаха ми крайниците, почнах да виждам бели точки, горчив вкус в устата, позиви за повръщане, и адска болка в гръбнака, силнаи пулсираща. Раждала съм 4 кг бебе без упойка, държа на болка, но с това не издържах и 10 сек. Съквартирантката ми хукна да търси помощ, аз не знам как се светнах да спра системата в тоя шок, но нямаше ефект. Като ми сложиха урбазона и мина моментално. Повярвайте не беше за издържане🤢
След самата вливка усещам тежест в гърдите, сърцебиене, изтръпване на крайниците. След червената бях просто замаяна, имах главоболия силни, не шофирам извън градско и особенно на завои. На 38 години съм и нямам съпътстващи заболявания. Но сега с 2 малки деца у дома е кошмар просто.
Изследвания ще ми пускат понеделник ще пиша как са✌️

# 380
Star-stella, и при мен левкоцитите и неутрофилите бяха ниски. След първата и втората вливка ми изписаха инжекции Зарзио. След третата- Lonquex, дългодействащ растежен фактор.

Момичета, колко време след последната вливка от предоперативната ХТ ви беше операцията?

# 381
  • София
Момичета, всичко е наред със скенера, поне така ми казаха, не съм гледала още епикризата. Хемоглобина ми е започнал да пада , при все че всеки двн ям червено цвекло...
Благодаря за палчетата! Успех на всички

# 382
  • София
Колко ти е хемоглобина? Мисля, че над 120 е ок, по спомен.

# 383
Лагерта, браво ❤Влизам спец. да те проверя.
И аз след малко имам ЯМР. Не съм правила от година и ми е некомфортно едно такова...Днес си мислих, че февруари ще станат 3 г.от началото на моята сага и ми се върнаха едни картини, едни физиономии на доктори в реанимацията. Как ме гледаха като полезно изкопаемо и се чудеха какво да ми кажат, щото те не знаеха какво са видели. Надявам се, че тези тягостни мисли и лек нюанс на страх, ще ми припомнят някои неща за живота, колко радост има в него,  колко малки  цели и мечти за сбъдване, но основа на цялото душевно равновесие, ако можеш да ги видиш. Защото бях почнала пак да се изживявам в глупости и допускам простотии да ме разбалансират. Сега ще се понаместя аз. Като ехо ми звучи цял ден в главата фразата "пет-годишна преживяемост". Не й вярвам, не я вземам на сериозно, тя е един етикет, лепнат по презумпция, ведно с диагнозата. Обаче днес ми кънти в главата ехидно и ме дразни.
Дупките са ползотворни, да се попречистваме малко от суети и бързане след несъщественото, стига да излизаме от тях бързо и по-стабилни.
Та приемам мойта дупка като полезна, само ЯМР да е читав.
💜 💛🧡

# 384
Здравейте мили дами,
След Бяла химия как сте с кръвните показатели?
аз днес правих пълна кръвна картина с диференциално броене и почти всички показатели са ми под нормите. Ниските левкоцити и неутрофили са ми
проблема.

Винаги съм била зле с белите кръвни клетки. При норма 3.5 до 10.5 след първата бяла ХТ ми бяха паднали на 1.1. Изписаха ми инжекция Зарзио. След втората бях на инжекция Зиекстензио. След третата и четвъртата инжекции Лонкуекс.
Сега след първата червена ХТ левкоцитите ми бяха паднали до 7.4 и не се наложи да ми слагат инжекции.

Момичета, днес стават 15 дни от първата ми червена вливка. Забелязвам, че косата, която ми порасна между двете терапии не е мръднала. Т.е. от две седмици нито расте на дължина, нито се сгъстява. (до преди това се забелязваше порастване на свежи нови косъмчета).

# 385
Днес се прибрах, след втора бяла химия( Палитаксел и Карбоплатина, пуснати много бавно, за около 3 часа всяка, отделно и една банка с някакви жълти витамини ме черпиха, задължителния Херцептин и Дексаметазон и противоалергични на корем). Сложиха ми Зарзио сутринта и ми дадоха още две спринцовки за вкъщи. Миналия път мина сравнително леко, правих контролна ПКК- показателите бяха в норма. Та, явно при всеки е различно, а и при различните терапии- също.
Lagertha, ти май беше спряла месото?!? Иначе, освен че е добре от време на време да хапваш по една хубава червена пържолка, можеш да пиеш и по чаша червено вино със цвеклото. И ако не си пробвала, препоръчвам Билковата кръв- Флорадикс, бързо вдига показателите и е изцяло естествен продукт( без захар, без подсладители, без консерванти и пр.)

# 386
Благодаря Ви за отговорите.
Мен и при червената химия ми бяха ниски кръвните показатели и дори ме връщаха от вливка. Инжектираха ми тогава  Зарзио и нещата се пооправяха. Но ХИч не ме кефят тези растежни фактори 😒 А сега при бялата химия още повече се сринаха нещата. Ям и пия всевъзможни неща- черен дроб, цвекло, падпъдъчи яйца, вода от овес, бадеми , сок от нар и какво ли още не Simple Smile  и се мъча по естествен начин да ги върна в норма без разни растежни фактори и подобни.
Вие спортувахте ли през периода на химиотерапия?  Аз сега само всеки ден по мъничко у дома, колкото за раздвижваме въртя велоергометър или катеря степер, но гледам да не е повече от 30мин. И всекидневно ходя и се връщам от работа пеша. Но вече ми се тренира по -сериозно, но нямам идея, дали по- голяма физическа активност няма да ме изтощи прекалено много... 🤔

# 387
  • София
Бела, всичко ще е наред, стискам палци. Измъквай се бързо от дупката, света е прекрасен и те обича!
Любе, да спрях месото, но само за малко, не е от това.
Олив 125 е но спаднал,беше 135, имах много тежка анемия преди рака и сега гледам да не изпусна положението пак.
Ехе Стели, машина си, аз и без ХТ не тренирам.... Макар че да се похваля, купих си едногодишен абонамент за една платформа и вече изкарах една седмица с нея. Пу пу да не се откажа, че като се знам, то не е като салсата да ми завира кръвта 😂😂😂

# 388
Люба, дано леко изкараш до края.

Наред е всичко  при мен Heart
Дори втория половин час в тунела си дремнах. 😄 Явно съм  се отпуснала вътре. Има паник бутони, хората ги хваща клаустрофобия, аз спя.
Лагерта, браво на теб. Ама сега няма ли да затварят спортните зали?
Аз отивам на фитнес след малко, да закрия сезона преди затварянето. Нещо се енергизирах.

# 389
  • Варна
Аз се разхождах много след първите химии, по 16000 крачки правех, но сега е студено, а аз съм много зиморничава. Докато се движех се чувствах по-добре

Общи условия

Активация на акаунт