Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 799
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • London
Изобщо нямам време за каквито и да било лични занимания.... с бебе  фурия и 6 годишен разбойник. Ми вчера успели да ми скъсат зарядното за айпада, днес гледам капачето на приемника за булсат отлепено, големия набарва отнякъде отвертки на баща си, развинтва де що има играчка, после търсим болтове по земята, после се почва игра с ножовете, режат се салати до откат, аз на тръни вървя да не стане някой сакатлък с тия инструменти, бебето се катери по маси, придърпва столове и тях почнах да крия. Влизат в гардероби бяха откачили наскоро релсата на плъзгащата врата на гардероба. Постоянно някакви игри дето са пред застрашаване на имущество и нечие здраве......играчките очевидно не са особено интересни за по-дълги занимания.  И за капак тази сутрин установих, че някой ми е метнал четката за зъби....и ела да видиш в какво настроение съм. Ще удуша някой хахах.

# 706
И моите са малки и постоянно съм с тях, но ги оставях 2-3 пъти седмично за по час и половина с баща им и заминавах на йога или зумба. Единственото ми “me time”, иначе човек изпушва. Дано скоро отворят и класовете. Разгледах в прайм видео, наистина има доста клипове с най-различен спорт, мерси за препоръката. Simple Smile

# 707
Той Лондон си беше за Т3, ама интересите надделяха тогава.

При нас обявиха, че сме с най-голямата безработица за страната и то в рекордни стойности😞 Въпреки това се прави всичко възможно да е празнично и да се компенсира настроението. Надяеам се да мога да си взема1-2 дни, че и аз да го усетя.
Освен, че канселирахме дядо Коледа, сега и на светлинното шоу няма да идем заради тоя калпазанин. Боли го от студено и като гледа надолу. Още е подут целия. Няма как да му причиня 2 часа на студа.

Аз спрях упражненията преди месец. Грам не ми остава време за нищо. А така ми се иска по час да имам за себе си от време на време.

# 708
  • London
Нашия татко с двете не вярвам да се оправи, взима големия и ходят насам натам неделята, но и с бебето не го виждам как ще се справи. То аз със двамата сама навън само крещя....и ставам разногледа хихи, за него неща и да гадая как ще е. Най-добре като сме заедно, той се занимава с големия, аз с малкия и нещата са балансирани. Определено имам нужда от време за мен, но кога ще е......хах

# 709
  • Великобритания
La Catrala у вас е ужас , при нас е по добре , освен че детето е решило да развива някви художнически задачи , и всеки ден решава да рисува с едни гвашови бои , баба и ги прати в колета миналата седмица , вчера видях че стените в кухнята (бели ) са целите на пръсти , като следи .. ужасия , добре че се изчисти с един обезмаслител
Иначе не прави толкова бели , но е много ината и крива , направо ми изпива всичките сили

# 710
  • Bristol
Аз имам време, но от известно време съм загубила мотивация. Готвя, ям и гледам сериали.
На мен Less Mills ми е като back up план, ако искам да разнообразя. Но бях намерила много безплатни опции и сега с липсата на мотивация, скоро няма да стигна до него 😔
И в работата не съм мотивирана, много лесно се разсейвам и съответно продуктивността ми намаля. Определено трябва да се стегна.

La Carta, сигурна съм че таткото ще се справи, но трябва да му имаш доверие и да не се ядосваш, когато направи нещо не така, както ти си очаквала Simple Smile И аз така си мислех, докато не тръгнах на пълно работно време и командировки. В началото правеше издънки. Забрави веднъж дори дъщерята от училище да прибере и учуден ме пита, ама защо си толкова възмутена, на теб не ти ли се е случвало 😂 Но с времето влезе в релси и така добре ги гледаше и косите на дъщерята сплиташе, че майките в училище, като ме видеха и първо него го хвалеха, чак после обменяхме клюките Wink

# 711
  • London
Мимито, момиченцата са все пак с една идея по-разбрани, момчетата са по-големи Мауглита.

Мери, таткото е много зает с работа, все е с извънредно време и задачи и малко трудно и от тази гледна точка чисто присъствено и физически да се получи.

# 712
  • Bristol
После в тинейджърските години често нещата се обръщат с момиченцата и момченцата 🤪 Живи и здрави да са ни Simple Smile

# 713
Мм се оправя и с двамата, ама голямото ни е кака, но пък принципно ми е палава като момче. Като че ли напоследък малко се е кротнала и е по отговорна към малкия. Та, тя помага.
Аз приготвих подаръците, голямо опаковане падна два дена.
И мен много ме наляга летаргия от стоенето вкъщи. Не ми се готви, не ми се чисти, нямам мотивация за нищо. Вече не мога и да измисля какво да се вечеря, нищо не ми се яде, та като не ми се яде, не ми идват и идеи. Не ми се и гледат филми, нито чета книги. Пътува ми се и пандемията вече ми писва. Даже и на Коледата не мога да се зарадвам.

# 714
  • На острова
И аз се надявах, че момиченцата са по-кротки, но не би. Същото диване като брат си, прави ни диви и щастливи. добре че малко поотрасна и по-разбира. Това не и пречи да се катери я по маси, я по мивки, да прави наводнения, мизерии из кухненските шкафове и прочие..

Аз също не съм в топ форма. Уникална амбиция имах по време на първия локдаун, то тичане, то йоги, то разчистване, то подреждане. Сега и аз искам да седя на дивана и да си гледам сериал, и ровя в телефона.. Ще погледна в Прайм-а за Лес Милс. Ние напоследък гледаме повече Прайм, вместо Нетфликс.

За домашното обучение през лятото не ми се говори. Само с разправяхме със синковеца. "Разправях" е меко казано. Как успяваше всеки ден да ме докара до безумни истерии, не знам.

Днес получавам съобщение, че трябва веднага да прибера малката от нърсъри, заради случай в техния балон. Леле, направо ми се залоши пак (това щеше да ни е трета самоизолация с нея), обаче имахме късмет. В понеделник тя не беше на у-ще, защото уикенда имаше темпертура и неделя правихме тест. Съответно тестът и дойде негативен, и тя беше на у-ще вчера (вторник), а болното дете вчера вече не е било. Та се карантират всички деца от групата в понеделник реално.

# 715
  • София
Pampers, важното е, че е добре сега малкият!
Catrala, защо пък да не излезе таткото за един час с двете деца? Щом ти можеш сама и той може. Какво му е:) Тук много татковци с по три даже сами кръстосват пътя:)
Аз си спомням веднъж беше сам мъжът ми до магазина с двете деца, мънички бяха, в БГ. Радвали им се хората, пък една жена казала - Горкият баща, къде ли е майката!:)
А друг път пак мъжът ми с малката до педиатъра за бележка за детската. Каза, че имало море от майки с по едно, две, три малки деца. Сестрата излиза, а Миа гушната в баща си, и тя като ги вижда възкликва - Направете път на този баща! Те влезли и преди всички им дала бележка:) Аз не че не съм висяла пред същият този кабинет хиляди часове:)

# 716
  • London
Има мъже, които не са особено по гледането на деца. Моя е от тях...справя се добре с големия, но това стана след бебешкия период, беше навършил три като заизлизаха насам натам. Не е човек да бута количка, сменя памперс. Не му иде отвътре, иначе каквото му е възможно помага, къпе ги той, приспива големия, често готви....не е скатавка, но за неща в които смята, че умее. Та сигурно като поотрасне бебо ще взима и него, дотогава ще сме така.

# 717
Моя също хич го нямаше, когато бях по майчинство с каката. Обаче се налижи бързо да влезе в релси. Сега ги гледа и двете, водят какта на училище сутрин, после я взимат, обяди, вечери и тн. Като цяло прави всичко, но няма и избор, аз когато съм на работа- излизам в 7 и се прибрам в 7. Той работи противоположни на мен дни, понякога е и до 11 вечерта, а събота е от 7 сутринта до 10 вечерта. И затова за мен време не остава. Единствено в неделя сме си всички вкъщи, но тогава си излизаме семейно.

# 718
Наред с хигиенния шок, татковците с бебета и малки деца беше от първите неща, които ми се набиха в очи тук. Татковци от всякакъв етнос и религия... Дайте им шанс на вашите мъже, гласувайте им доверие...

# 719
  • Манчестър
Ами Лондон е един от най-големите мегаполиси и някак си е трудно да си го представиш умрял....  Да не говорим, че тук живота е доста по-скъп от останалата част от Англия. Да не работиш и висиш вкъщи не е опция като имаш 1500 паунда само наем. Та съвсем нормално паниката да е голяма с тяхната мижава помощ само наема не можеш да си покриеш висейки вкъщи. Нас не ни засяга това, но имам познати които от доста време са у дома....получават колкото да не им зарастне гъза, това около празници е доста демотивиращо.

Скъп,не скъп живота в Лондон, нали уж Ковид не подбира......помощта не я намирам за мижава. Все пак 80% от заплатата се покрива, да не говорим,че в нашата компания напр. платиха 20% и всеки на фурлоу си получи пълна заплата .
И на мен врявата ми идва в повече, Т3 какво толкова. Както другите могат да живеят в Т3, така и Лондон ще живее.

Нали уж било да се ограничи заразата, а тя е навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт