Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • London
ААА, недей това не е оправдание. Аз съм виждала клипове как се отнасят с пакетите, как ги мятат във вана със засилка и после човека получава счупен артикул. Отделно голям процент и крадат пакета и уж са ти го доставили. На мен ми се е случвало....., а веднъж бяха снимали врата на опожарен апартамент необитаем в блока ни, че оттам някой ми приел доставката мой съсед? Уот дъ фак там Фантомас ли живее? Необитаемо е.  Сигурна съм, че има и съвестни, но поне тук в Лондон имаме доста катили, разни Абдул и тн пакистанец дето само се чуди какво да свие.

Е, днес поне получихме играчки и се оказва, че засега нямам нито една изчезнала доставка от Амазон.

# 151
Нашите Хермес са две пакистанки. Безумно е да ми излизат с номера че не говорят английски. Да не говорим, че ме снимаха в лице каъо доказателство, че съм получила пратката, без да ме попитат съгласна ли съм. И аз имам познаъи, които разнасят пратки. От тах знам, пе нямаш право да снимаш лицето. Да не говорим, че рвално в сайта на Хермес, не можеш нито да се свържеш с някой, нито он лайн да подадеш оплакване. Всъщност вече забравих но май успях да подам оплакване за случая, но така или иначе отговор нямам. Много добре знам, че са натоварени, но това не оправдава пъхването на бележка че не съм на адреса, при положение, че съм. За снимката изобщо е такова безумие. Да не говорим, че идват на адреса не във врвмето, което е посочено за доставка, което общо взето прави невъзможно получаването на пратката, ако не ги вардя цял ден. Е, дори и аз, която принципно съм си вкъщи в момента и не работя в момента, не мога да си позволя цял ден да ги чакам, все трябва поне до училището на каката да отида, за да я взема. Така че не, не мога да ги оправдая.

# 152
  • На острова
Е, като не можете да ги оправдате, и за да няма такива драми, си правете click & collect, то за това е измислено. Аз преди поръчвах всичко в офиса, но като това спря и почнахме хоум офис, ако не съм вкъщи си намирам най-близкия пойнт за доставка и си го взимам от там, без да се съобразявам с часове.

Значи снощи си поръчах и аз Yankee candle адвент календар, за мен си, и почнах после да гледам какво друго се предлага - на Elemis го няма в наличност, но пък си харесах на Jo Malone 😍 Ма, много скъп и само ще си мечтая за него. Иначе се чудя за синът ми какво да взема - последните години беше Лего календар, ама мисля вече го надрастна. Гледах нещо на Хари Потър, ама също не знам дали ще му е интересен. Нещо за Ютуб и футбол, ако има ще му допадне най-много 😀 Малката пък е малка и не знам дали ще има търпението да отваря по едно на ден, така ще мога да спестя от детските календари тази година.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 11:38 от ~Миа~

# 153
  • Bristol
Mиа, малките гледат и копират големите. И аз така се чудех за моята дъщеря като беше малка Simple Smile Но мисля, че е хубаво да са им еднаки календарите на дамата, иначе ще се обърка малкото Simple Smile

Не знам колко им плащат на куриерите, но факт, че някои изкарат повече пари от мен. Имахме кандидат за позиция в нашия отдел и той отказал, защото бил изкарвал повече пари като куриер... Сега защото малко ни плащат, да започнем и ние през пръсти да си вършим работата. Хайде една пратка получена или не, ядосва се човек, но ако системите за упраление на влаковете не работят като хора, стотици животи са подложени на риск. Който е недоволен, да търси друга работа, която би вършил качествено.
Всички е до човек. Нашата Хермес е прекрасна жена, пише из локалните групи и всички я знаем, никакъв проблем нямаме. Амазон, Ройъл мейл, никакви оплаквания. Но Йодел са ужас, буквално от вана хвърлят в задния ни двор. На Whittard доставките са с тях. Бях на мивката и миех нещо, като видях опаковката със стъкления чайник да прелита. А на задната ни порта изрично сме сложили табелка за доставки да се ползва предния вход. Имамахме и табела, че има заек в двора и да се внимава и като не заключвахме вратата те си влизаха, излизаха и не затваряха портата. Няколко пъти сме гонили заекът ни из квартала. Един куруер буквално в крачка го хванах, заекът се измъкна зад гъра му. Аз тръгнах да го гоня, оня дори извинявай не каза, метна се на вана и си продължи, остави ме сама да си гоня заека... Или са супер темерути или грам английски не разбират или и двете, това ми е обяснението за куриерите, които създават проблеми. Определено не всички са такива. В момента само Йодел при нас имат такъв темерут.

# 154
  • Leeds, UK
Моят мъж работеше за DHL, та знам какво е. Има и много нагли клиенти, които лъжат, че не са получили пратките и настояват за компенсация. Добре, че въведоха снимките на адресите на отворена врата. Ама това да му казвам, че слизам за 5 секунди и да ми подава телефон за £900 на съседката пред очите ми, дето не мога да го приема. Повечето куриери са свестни иначе. Работят по 12-14 часа някои за не особено много пари. И навигациите им са скапани и ги объркват.

# 155
  • някъде в орбита...
Независимо кой какво работи или къде, очаквам професионално отношение. От чистача на тоалетната в офиса, през собственика на магазинчето със сандвичи, до регионалните ни мениджъри - всички е добре да си вършат работата качествено. Това често е решаващо за успеха или провала на едно начинание/бизнес.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 17:45 от InaV

# 156
Миа, нямам възможност за click and collect. Аз и до магазин едвам стигам веднъж на няколко месеца. Плащам си за коректно и професионално отношение в определен ден и часови диапазон.

Всички имаме неуредици и проблеми на работа. Мери много хубаво го е обяснила. Недопусимо е на такава позиция да вземат човек без английски език.

Аз също гледам за различни календари според възрастта и интересите им. Сега е момента дребната да се научи на търпение. Брат й също го подхванах около годинката с изчакване на ред, изчакване да получи нещо, прибиране на вещите и т.н. А и тя е част от семейството, и трябва да се научи на нашите навици и обичаи. Не ние да се съобразяваме с нея.

# 157
Значи снощи си поръчах и аз Yankee candle адвент календар, за мен си, и почнах после да гледам какво друго се предлага - на Elemis го няма в наличност, но пък си харесах на Jo Malone 😍 Ма, много скъп и само ще си мечтая за него. Иначе се чудя за синът ми какво да взема - последните години беше Лего календар, ама мисля вече го надрастна. Гледах нещо на Хари Потър, ама също не знам дали ще му е интересен. Нещо за Ютуб и футбол, ако има ще му допадне най-много 😀 Малката пък е малка и не знам дали ще има търпението да отваря по едно на ден, така ще мога да спестя от детските календари тази година.

~Миа~, не знам на колко години е малкото ти момиче, но в Амазон съм виждала адвент календар на Дисни с книжки. Може и на други места да се предлага. Може да погледнеш дали все още го има, ако е нещо, което ще й хареса. А календара на Jo Malone наистина е скъпарски. Само балсам за устни съм пробвала от тази марка. Нямам представа какви са парфюмите им, но винаги цените са им... 🙄. Аз като почитател на Dior се бях зарекла, че тази година ще поръчам техния. Обаче се изкуших и купих разни по-евтини преди да пуснат на Dior в продажба и не мога сега да оправдая разхода. Следващата година живот и здраве. Календарите от по-известните и търсени марки свършват много бързо. Аз още през септември започнах да следя тези, които ме интересуват кога ще излязат на пазара. В деня, в който излезе на Rituals, веднага го купих, защото предварително бях решила да опитам техните продукти. Сега на някои места е с намаление, но аз не съжалявам, че платих пълна цена. За другите два ползвах намаление, но Lumene не е много популярна марка тук (за мой късмет). Сега се сещам, че освен на Дисни, в Амазон видях и календар с книжки на Marvel. Може да е подходящ за момчета, които са фенове.

# 158
  • Оптимист по принуда
Аз май съм споменавала тук и преди, че на малката адвента го правя сама. Купувам дребни нещица- фибички, ластичета, дребни играчки, ръкоделийца и ги пълня в пластмасови червени чаши от големите за бира. Закачам ги на гирлянд и стоят като звънчета. Първата година ги номерирах, но после я оставих да си избира кое да си отвори. Тази година ще правя този https://vm.tiktok.com/ZS46T7gF/. Иначе ме съблазняват и лего календарите.

# 159
  • Bristol
Собственоръчно направен календар е най-хубаво. Но аз нещо нямам търпение да го направя и веднъж като гледах да направя такъв за мъжа, реално цената му щеше да излезе доста по-висока от тази да купя някой готов. Но си признавам, че не гледах евтини неща, доста се бях отнесла Simple Smile

А, и още една идея, ако ви се занимава https://elfontheshelf.com/ideas-scout-elves/
 Simple Smile

# 160
На мен много ми се иска да получа ръчно направен адвент календар с книги. Аз чета много и моите хора никога няма да могат да уцелят точно книгите, които искам, затова следващата година сама ще си го направя. Малко късно  ми хрумна тази идея, след като вече бях купила три с козметика и два хартиени календара 😊, а пък и имам вече накупени 6-7 книги, които ще са ми уж подарък от домочадието, но реших, че вече ще е прекалено и още един ‘календар’. 🤣  Единият ми календар от картон е точно с картинка с рафтове пълни с книги. За първи път попадам на такъв, все са с коледни пейзажи, и не можах да му устоя. 😊

# 161
  • London
Значи, ако някой остави нещо пред вратата и пише сейф плейс при положение, че на етажа има още 5 апартамента ми е някак не особено сейфти. А така сума пакети ми отняма. Кой го е откраднал няма как да знаеш реално.... Въпроса е, че не си си заварил пакета пред вратата. Той няма право да го оставя така и това е масов проблем. Получават мисля на пакет 1.50 в Хермес, не е добро заплащане определено, в групата в която се оплакваме се появяват куриери да се оправдават точно с ниско заплащане, но това не е проблем на клиента и повод да оставяш пакети къде ти падне... Той си е платил доставката. Сега по Коледа ще има много изцепки ама сме свикнали. Joy

Тук нещо доста застудя, пуснала съм парното и съм се увила с чайче. Малкия спи. Таткото и голямото са на рибен пазар и не знам после още къде.. Надявам се да не си идват скоро, че да си почивам Хах.

# 162
  • На острова
Milada, ще потърся календара и на Дисни сега. На Диор също го гледах и няма да се разсърдя, ако ми го подарят 😝. Знам аз, че закъснях, но изобщо изключих. Аз бях на тиквена и Хелоуин вълна от началото на Октомври. Дори на Feelunique календара е бил пуснат на 5-ти октомври. Сега може да го намериш единствено в ибей и то на двойна, че и повече, цена. Но е с чудесни подаръчета, които бих ползвала с кеф. Късно обаче.

Ние бяхме на чудна разходка в парка до нас. Слънчице, топличко, листа. Половината околия се беше изсипала също, де.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 17:39 от ~Миа~

# 163
Аз подарявам свещи от известно време. Направени от мен, с любими аромати и от 100% естествени съставки (доколкото може да се вярва на етикетите на съставките). Soy wax,  етерични масла, без изкуствени оцветители, без втвърдители, с памучен фитил и т.н. в различни модели стъклени буркани с капачка или коркова тапа, които могат да се ползват отново.

# 164
~Миа~, моите деца са тийнеджъри и Halloween въобще не ги вълнува вече, и затова за мен от няколко години насам октомври месец се е превърнал в месеца на закупуване на адвент календари (е, не само за себе си, а и за другите членове на семейството). С тях слагам началото на коледното пазаруване. Даже тази година съм много организирана и почти съм приключила вече с коледните подаръци.

G&B, обичам да имам свещи в дома, но не ми е хрумвало да опитам сама да правя. Трудно ли е, как си набавяш материалите?

Общи условия

Активация на акаунт