Секцио или естествено раждане

• 41 413
  • 546
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Наложило не е равно на “така си го избрах”!
В това е есенцията!!!
И какво ако си го избереш така? По-малко майка ли ще съм от вас? Не мисля Simple Smile
Аз бих избрала най-доброто за бебето ми, не за себе си. 🙂
Разбира се, ако съм лекар ще избера най-доборото за бебето си! В противен случай го раждам сама  Simple Smile

# 151
  • София
И огромната "роза" в междукрачието й можеше да се види от другия край на коридора, дип че беше в ъглова стая. Три дена лежа в тая поза. После не знам - аз си тръгнах.
"Роза"викаш ? Сигурна ли си ? Трябваше да се приближиш и да се наведеш, за да огледаш по-добре, може да е било изплезен гущер.
Нещо не си разбрала....
Лигавицата там долу се саморегенерира, демек след време е като нова. Тя природата го е измислила. Виж, белега от секциото не знам дали може да се заличи. Може и да има вече някаква модерна процедура.
Още чакам това възстановяване аз. Ще стане оперативно. Моята природа явно е друга. Както и на много познати раждали нормално, и млади и от по-старото поколение.

# 152
И огромната "роза" в междукрачието й можеше да се види от другия край на коридора, дип че беше в ъглова стая. Три дена лежа в тая поза. После не знам - аз си тръгнах.
"Роза"викаш ? Сигурна ли си ? Трябваше да се приближиш и да се наведеш, за да огледаш по-добре, може да е било изплезен гущер.
Нещо не си разбрала....
Лигавицата там долу се саморегенерира, демек след време е като нова. Тя природата го е измислила. Виж, белега от секциото не знам дали може да се заличи. Може и да има вече някаква модерна процедура.
Още чакам това възстановяване аз. Ще стане оперативно. Моята природа явно е друга. Както и на много познати раждали нормално, и млади и от по-старото поколение.
И аз искам отново да съм девствена, ама ей на....ще стане оперативно явно. И гърдите ми не са стегнати, като преди, явно ще е пак само оперативно.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 21:35 от buttercake

# 153
Ако още веднъж публикувате интервюто с безизвестния Ви доктор, направо ще Ви е за първи път! Grinning
Разбиранията му са като от преди 30 години...

# 154
  • София
Нещо не си разбрала....
И аз искам отново да съм девствена, ама ей на....ще стане оперативно явно. И гърдите ми не са стегнати, като преди, явно ще е пак само оперативно.
Благодаря ти, много мило. Проблемът не е естетически, а сериозен и доста се неглижира. Не става дума за цици и девственост, а изсипване, влошено качество на живот /беше обяснено по-горе/ и корумпирано здраве в резултат от естествено раждане. Радвам се, че си както преди. Аз имам 3 деца и не съм, е, гърдите са стегнати, и тримата съм кърмила.
Защо искаш да си пак девствена? Аз искам да съм здрава.

# 155
  • София
Значи от целия спор стана ясно, че родилите секцио сме лигли, не мислим най-доброто за децата си, а пък охх мале този ужасен белег, който е тънък като конец и въобще не се вижда...

И само не обяснявайте как бебе с увита пъпна връв може преспокойно да се роди нормално, защото в момента, в който му паднат тоновете не мислиш за нищо друго освен да го извадят веднага. Аз бях готова и сама да се срежа, ако мога. Аз пак казвам, че за мен спешното секцио беше просто блаженство на фона на всички напъни и контракции, а в последствие разкъсвания и оттоци. И точно затова следващото ми раждане ще е секцио по избор.

Авторката да си обсъди всичко с лекарката, плюсове, минуси, кое е по-подходящо за нея и бебето, кое я притеснява и т.н., и да спре да чете тази тема, че фанатизмът е жесток и само ще се обърка още повече. Всяка жена има различен организъм и преживява по различен начин нещата. Ако реши естествено и успее супер, но да бъде готова и с нагласата, че винаги може да се наложи да я срежат и да не си набива филми, че не е истинска жена и майка, че е адски травмиращо за бебето и такива стресиращи глупости. Успвх й пожелавам, едно здраво и щастливо бебчо, а на нея бързо възстановяване!

# 156
  • Sofia
Нещо не си разбрала....
Благодаря ти, много мило. Проблемът не е естетически, а сериозен и доста се неглижира. Не става дума за цици и девственост, а изсипване, влошено качество на живот /беше обяснено по-горе/ и корумпирано здраве в резултат от естествено раждане. Радвам се, че си както преди. Аз имам 3 деца и не съм, е, гърдите са стегнати, и тримата съм кърмила.
Изсипването и незадръжката на урина се получават от самата бременност, не от начина на родоразрешение. Тук вече всичко е до природа и ген.

# 157
Е моето се роди с 2 пъти увита пъпна връв, което бе известно на лекарите преди раждането.
Получи 7 от 10 по Апгар теста, което казаха, че е супер на момента.

# 158
  • София
Нещо не си разбрала....
Изсипването и незадръжката на урина се получават от самата бременност, не от начина на родоразрешение. Тук вече всичко е до природа и ген.
Супер, познавам доста жени с кофти ген. Нито една не е родила секцио. Познавам и гинеколожки, родили секцио, точно заради този риск- и са ми го казвали. Доста жени си плащат секциото всъщност точно по тази причина, търпят коремни операции, за да няма други, по-нататък, и да имат нормален живот. Бъдете здрави, няма какво да кажа повече. Кой знае какъв ген има преди да роди.

# 159
Супер, познавам доста жени с кофти ген. Нито една не е родила секцио. Познавам и гинеколожки, родили секцио, точно заради този риск- и са ми го казвали. Доста жени си плащат секциото всъщност точно по тази причина, търпят коремни операции, за да няма други, по-нататък, и да имат нормален живот. Бъдете здрави, няма какво да кажа повече. Кой знае какъв ген има преди да роди.
Съжалявам за това, което ви се е случило. Аз не съм чувала за такива случаи, но със сигурно се получават понякога неприятни последствия. Риск съществува винаги, дори и при физиологичните процеси, каквото е раждането. Поздравявам ви, че сте родила 3 деца. Аз имах няколко шева с първото раждане, но не ми е било болезнено или некомфортно, а след около година лигавицата се изглади напълно. С второто, въпреки че беше по-голямо бебе нямах нито един шев. От моите близки раждали също не съм чувала за подобни усложнения. На кумата ми се е наложило да ползват форцепс. Каза, че е гадно, но всичко е минало благополучно.
Бъдете здрави

# 160
  • Sofia
Little Evil, ти май не разбра нещо. И секцио да родиш, пак може да се напикаваш. Други могат десет деца да родят нормално и нищо да им няма. Повечето поражения стават по време на самата бременност.

# 161
  • София
Little Evil, ти май не разбра нещо. И секцио да родиш, пак може да се напикаваш. Други могат десет деца да родят нормално и нищо да им няма. Повечето поражения стават по време на самата бременност.
Аз те разбрах. Просто аз лично не познавам жена, родила секцио с такива проблеми, но може и да има, и не споря. При всички положения е много гадно да имаш пролапс и на мен лекари са обяснили, че е в резултат от раждането. В повечето статии онлайн също това пише, има и други фактори, разбира се.
http://www.medik.bg/?page=cat&id=33
Невероятно е, че няма някакъв скрининг, за да се оцени този риск при бременна жена.

# 162
  • Sofia
И да се оцени, какво? Тя е бременна вече.. Като цяло, след бременността, чрез упражнения на Кегел, спорт - тези проблеми могат да се коригират. До някаква степен, разбира се. Вече в менопаузата, когато естрогените намаляват, нищо не може да се направи. И без раждания се получава такава слабост. Иначе баба ми си направи операция преди години - и това не помага .

# 163
Момичета, а като споменахте кегел, това окей ли е да се прави през първия триместър? Аз го споменах на АГ в Германия, той не беше го чувал и ми каза нищо да не правя.. ама това, че не го е чувал нищо не значи

# 164
  • Sofia
Момичета, а като споменахте кегел, това окей ли е да се прави през първия триместър? Аз го споменах на АГ в Германия, той не беше го чувал и ми каза нищо да не правя.. ама това, че не го е чувал нищо не значи
Не може да навреди, но и не знам дали има смисъл Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт