Секцио или естествено раждане

• 42 847
  • 546
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Здравейте, бременна съм с тромбофилия след инвитро, казват ми, че при инвитро е задължително секциото, някоя друга мама в същото положение и как родихте?
Благодаря.
Не е задължително секцио при инвитро, но си връзват гащите лекарите.
Моя близка скоро роди нормално, първо раждане след инвитро(много опити) на 38г
По-скоро ще се заради тромбофилията

# 211
  • Sunshine state
Тромбофилията е сериозно състояние и крие редица усложнения, за това слушайте докторите и не следвайте съвети по форумите.

# 212
Тромбофилията е сериозно състояние и крие редица усложнения, за това слушайте докторите и не следвайте съвети по форумите.
Именно тях слушам, но 3ма различни ми казват, различно нещо, никой от тях не се притеснява от тромбофилията, а от това че съм забременяла инвитро 😒

# 213
  • Sunshine state
Интересно. Аз лично не бих поела риск, но съм страхлива и това си е мое мнение.

# 214
  • Sofia
От моите наблюдения предпочитат секцио, защото е дирижирано, така лесно могат да преценят кога да спрат антикоагулантите. В България е така - всяко отклонение в зачеването или здравословния статус на майката автоматично значи секцио. Аз бих искала да родя нормално и бих се консултирала за възможните рискове и сценарии.

# 215
Здравейте, бременна съм с тромбофилия след инвитро, казват ми, че при инвитро е задължително секциото, някоя друга мама в същото положение и как родихте?
Благодаря.
Не е задължително секцио при инвитро, но си връзват гащите лекарите.
Моя близка скоро роди нормално, първо раждане след инвитро(много опити) на 38г
По-скоро ще се заради тромбофилията
Да, може би, но моите наблюдения сочат, че почти няма жена, забременяла и витро, която да е родила нормално.

# 216
  • Sofia
Ами да. Забременели инвитро обикновено не са много млади или имат здравословен проблем - я Хашимото, я висок пролактин, предишни операции, многоплодна бременност.От лекар знам, че за бебето е по-безопасно секциото, за майката - естествено раждане 🤔

# 217
Аз имам 2 бременности от инвитро. С повишен риск от тромбоза. Първото раждане беше нормално,  второто тръгна нормално,  но се наложи спешно секцио.  Моят лекар е на мнение,  че при такива състояния естественото раждане е по-добре от операция. И двата пъти нямах проблеми. След секциото бях на кръворазреждаща терапия, но мисля, че на всички слагат фраксипарин след секцио

# 218
Благодаря на всички ви за мненията, ще го обсъдя отново и с 2мата следящи ме АГ и ще реша.
Желая здраве на всички ви.
🍀🍀🍀

# 219
Здравейте мами! Имам едно по-различно питане, към родилите секцио... Родила съм преди 5г с ЦС, от около година ми се появи една постоянна пробождаща болка вляво около яйчника, нагоре от яйчника и към кръста, около дебелото черво, лекарите не могат да разберат точно от какво е... Като опипам мястото където боли, точно около белега от секцио напипвам 2, 3 твърди топченца които отдясно ги няма, отдясно е почти гладко и като че ли болката и придърпването идва от тях... Според гинеколога били много повърхностни и ехографа не ги хващал...въпроса ми е имате ли такива образувания и усещания около операцията, дали е нормално, страх ме е да не е някакъв тумор 😵

Не си вкарвай подобни фобии. По-скоро може да има някое срастване, потърси и второ мнение. Бих ти препоръчала д-р Бойко Димитров, много добър специалист е. Може да ти помогне за диагностициране на проблема, има опит и в областта на оперативната гинекология.

# 220
  • София
Ами да. Забременели инвитро обикновено не са много млади или имат здравословен проблем - я Хашимото, я висок пролактин, предишни операции, многоплодна бременност.От лекар знам, че за бебето е по-безопасно секциото, за майката - естествено раждане 🤔
Не точно Simple Smile При мен на 24г ми препоръчаха ин витро заради диагноза ендометриоза(даже има рима 😁). За да не ми правят лапароскопия това беше варианта. Много млади жени също са с репродуктивни проблеми и това с ин витро и секцио май само в България го има.

# 221
  • Sofia
Така де, пак става дума за някаква патология. Ако сте забременели инвитро заради ендометриоза, как ще родите?

# 222
  • София
Така де, пак става дума за някаква патология. Ако сте забременели инвитро заради ендометриоза, как ще родите?
За ендометриозата е най-добре естествено Simple Smile Но всеки забременял ин витро му се предлага цезарово незнам защо и не съм запозната. Говорила съм с майки от Англия и там рядко се предлага секцио на жени с ин витро.
Всъщност аз не успях да родя естествено независимо от диагнозата ми, но така прецени лекарката в дадената ситуация и се стигна до спешно цезарово. Мисълта ми беше, че доста жени, които все още са млади си имат репродуктивни проблеми не е нужно да са на възраст над 40г, примерно.

# 223
  • Sofia
Да, съгласна съм. По-скоро съм искала да кажа, че прави ли се инвитро, значи има някаква патология и съответно се залага на секцио ( у нас поне е така)

# 224
Аз съм след инвитро бременна, причината е мъжки фактор, дефакто мога и се надявам живот и здраве да родя естествено. Докторът, при който правих процедурата и този при който планирам да родя са за естественото раждане.

Общи условия

Активация на акаунт