Секцио или естествено раждане

• 42 849
  • 546
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз родих секцио преди 4 месеца, нямам такива топчета, усещах само конеца (като твърдо под кожата), но и той се е разградил вече. Белегът е започнал да не се вижда почти. Единствено ако се натоваря повече усещам придърпване в краищата на разреза.

# 196
  • София
2 от ражданията ми са секцио - 3-то и 4-то, съответно преди 13 и преди 5 г. Нямам никаква следа почти, освен трудно забележим белег точно на бикини линията, но аз си имам коремче от всичките бременности и дори не съм се сетила да се заглеждам. Усещания също нямам. Имах след първото секцио едно врастнало косъмче точно на раната и ме побъркваше (точно като топченце ставаше, като вътрешна пъпка и пробиваше много трудно, но в един момент спря да пониква и изчезна).
Но може да имаш вътрешно срастване. На мен ми казаха, че имам вътрешен доста сериозен белег, който ми докарваше в един момент дискомфорт. Загладиха го с хистероскопия. Видя го Чучумишев с неговия ехограф, който наистина е много добър.

# 197
Здравейте мами! Имам едно по-различно питане, към родилите секцио... Родила съм преди 5г с ЦС, от около година ми се появи една постоянна пробождаща болка вляво около яйчника, нагоре от яйчника и към кръста, около дебелото черво, лекарите не могат да разберат точно от какво е... Като опипам мястото където боли, точно около белега от секцио напипвам 2, 3 твърди топченца които отдясно ги няма, отдясно е почти гладко и като че ли болката и придърпването идва от тях... Според гинеколога били много повърхностни и ехографа не ги хващал...въпроса ми е имате ли такива образувания и усещания около операцията, дали е нормално, страх ме е да не е някакъв тумор 😵
Аз имам една такава режеща болка на моменти, отдясно, на нивото на яйчника.Нв съм раждала секцио, но я имах оше през втората бременност.Мислех, че е от нея, но си остана и в последствие , чат-пат се обажда. Не знам какво е, нищо обективно няма.

# 198
Благодаря ви! Значи не е от секциото, а е нещо друго... Много съм притеснена, но и докторите не казват какво точно е, дори не му обръщат внимание като отида на преглед, било много повърхностно... Аз имам съмнение за ендометриоза, ако е така възможно ли е опипване на такива образувания? 😵😐

# 199
  • София
При ендометриозата не можеш да напипаш нищо.

# 200
  • София
Здравейте мами! Имам едно по-различно питане, към родилите секцио... Родила съм преди 5г с ЦС, от около година ми се появи една постоянна пробождаща болка вляво около яйчника, нагоре от яйчника и към кръста, около дебелото черво, лекарите не могат да разберат точно от какво е... Като опипам мястото където боли, точно около белега от секцио напипвам 2, 3 твърди топченца които отдясно ги няма, отдясно е почти гладко и като че ли болката и придърпването идва от тях... Според гинеколога били много повърхностни и ехографа не ги хващал...въпроса ми е имате ли такива образувания и усещания около операцията, дали е нормално, страх ме е да не е някакъв тумор 😵

Сраствания имате най-вероятно не тумор Simple Smile Ендометриоза сте имали къде на яйчник киста или? Обикновенно тя се разпространява при всеки разрез, но както казах най-вероятно имате сраствания и затова ви боли така.

# 201

Сраствания имате най-вероятно не тумор Simple Smile Ендометриоза сте имали къде на яйчник киста или? Обикновенно тя се разпространява при всеки разрез, но както казах най-вероятно имате сраствания и затова ви боли така.

Ендометриоза, и/или сраствания са предположенията на гинеколога, не е сигурно за това ми предлагат лапароскопия за да се разбере от какво е болката... Но исках да знам дали тези 'топченца' и образувания имат общо със секциото, много съм притиснена... А болката е като игли, като прерязване с нож, при натиск и кашлица пак боли 😐

# 202
  • София

Ендометриоза, и/или сраствания са предположенията на гинеколога, не е сигурно за това ми предлагат лапароскопия за да се разбере от какво е болката... Но исках да знам дали тези 'топченца' и образувания имат общо със секциото, много съм притиснена... А болката е като игли, като прерязване с нож, при натиск и кашлица пак боли 😐
При всяко рязане ще имате нови и нови сраствания и ще влезнете в омагьосан кръг. Simple Smile Иначе може и да е ендометриоза това, което описвате понеже както казах тя се захваща при всяко рязане така да се каже. Ако болката е непоносима се подложете на лапароскопия, но направо да махнат тези топченца, за да не става една диагностина и следващата за премахване. Ако можете чуйте и едно мнение от д-р Калчев, той доста специализира в тази област.

# 203
Преди 2,3 месеца се виждаше и Киста от същата страна около 5см,в момента обаче я няма а пак си ме боли... Ходила съм при няколко гинеколози, които не виждат на ехографа проблем, но и обяснение нямам за болката, дори казват че няма смисъл от операция, пила съм и няколко пъти антибиотик, но не помогна... Даже, когато имах кистата повечето гинеколози категорично казаха, че няма да оперират...
В момента ходя при един онко-гинеколог, който единствено той ми предлага операция и съм в дилема... Каза, че от диагностична, може да премине в оперативна лапароскопия, слагал се някакъв гел за предотвратяване на нови сраствания... Знаете ли нещо по въпроса?
А имате ли координати на Д-р Калчев, къде работи?

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 18:18 от Roni1642

# 204
  • София
Гела не дава 100% гаранция. Иначе Калчев преди преглеждаше в Надежда мисля, но вече си имат нова клиника със Сигридов. Напишете в интернет клиника на Сигридов и ще ви излезне.

# 205
Гела не дава 100% гаранция. Иначе Калчев преди преглеждаше в Надежда мисля, но вече си имат нова клиника със Сигридов. Напишете в интернет клиника на Сигридов и ще ви излезне.
Благодаря! Ще потърся 😊 Но мн ме е страх да не е нещо злокачествено, според вас ако беше така до сега все някой лекар да се е усъмнил, нали?
Болката на моменти е по-силна, друг път - не чак толкова, понася се, по-скоро е натрапчиво, защото е постоянна, мога да я търпя, но ме е страх да не се окаже нещо сериозно...

# 206
  • Sunshine state
Аз не вярвам да е нещо злокачествено и да не са видяли.

# 207
  • София
Благодаря! Ще потърся 😊 Но мн ме е страх да не е нещо злокачествено, според вас ако беше така до сега все някой лекар да се е усъмнил, нали?
Болката на моменти е по-силна, друг път - не чак толкова, понася се, по-скоро е натрапчиво, защото е постоянна, мога да я търпя, но ме е страх да не се окаже нещо сериозно...
Само бъдете спокойна и не мислете такива. Запишете си час за преглед, чуйте още мнения и решете дали ще направите лапарото или не.

# 208
Здравейте, бременна съм с тромбофилия след инвитро, казват ми, че при инвитро е задължително секциото, някоя друга мама в същото положение и как родихте?
Благодаря.

# 209
Здравейте, бременна съм с тромбофилия след инвитро, казват ми, че при инвитро е задължително секциото, някоя друга мама в същото положение и как родихте?
Благодаря.
Не е задължително секцио при инвитро, но си връзват гащите лекарите.
Моя близка скоро роди нормално, първо раждане след инвитро(много опити) на 38г

Общи условия

Активация на акаунт