Секцио или естествено раждане

• 41 261
  • 546
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Не прочетох всички мнения, но да се изкажа. Раждах преди 7 години, без да платя стотинка,естествено, без упойка, пуснаха бащата да постои при нас в 4 през нощта, час след раждането...не видях нищо варварско. Колкото до /д/ефектите....изобщо даже няма и да коментирам

# 511
Частта без упойка е варварска според мен

# 512
  • София
Упойката е по желание на всяка раждаща. За теб е варварско да е без, за друга е най-страхотното изживяване да има реално естествено раждане.

# 513
  • София
Ами на някой просто не им трябва какво толкова? Имам приятелки, които докато отидат до болницата и аха да родят Simple Smile Нямаше време за упойка. Ай при определено разкритие вече не бият.

# 514
Отделно невинаги може да се сложи упойка.

# 515
Аз поражения трайни не видях. Явно си е до късмет. И в чужбина може да не те огрее упойка, обаче ако заявил ти слагат. Почти всички бяха родили с упойка, и там не хваща понякога.
 Другото което е-шевове, не съм питала колко, но  не са ме викали да ми ги свалят. Биоразградими. Тук, доколкото разбрах слагат някакви дето после трябва да ги махат (което е отвратително). При положение че има по-щадящ вариант. И да те шият без упойка пак би било ужасно, после да ги махат, ужас.
 Имам един шев от едно време на ръката, като знам какво беше да го махат, ужас. Вярно ли е че може да си носиш биоразгардими конци и евентуално да ти ги сложат?

# 516
Навсякъде слагат разградими конци, това пък откъде дойде сега? Още като ражда първата ми дъщеря през 2013, на всичките ми приятелки с термин тогава им сложиха разградими. Имам коремна операция в девети клас, с нормални конци, нищо не се усеща. Средната ми дъщеря имаше конци миналата година, дори тя не е плакала като й ги махаха.
Не знам кой измисли, че секциото няма последици. Сраствания, джобове, истмоцеле са сууупер масово.

# 517
Аз не говоря за последици, а за преживявне.Много бързо ми зарастват раните съм забелязала и с такива конци би било кошмарно. Иначе при секциото има много повече рискове като тромб например и съм виждала след секцио как се раздвижват.
 Една приятелка ражда секцио в чужбина и я бяха залепили. Не знам дали е по-добре,но изглежда по-напреднала технология. Тук лепят ли?

# 518
  • София
Не е навсякъде с разградими конци. Зависи от лекаря и как предпочита да шие. При първото ми секцио не са ми сваляли нищо, всичко си се разгради само. При второто само дръпнаха една като корда, абсолютно нищо не се усеща. Някои и лепят. За срастванията има специален гел, който може да се сложи и предотвратява тази възможна последица.

Последиците от раждането зависят от човека и организма. За едни няма, за други има всякакъв микс без значение как е родила жената.

# 519
  • София
Ние тук да не сме в четвъртия, петия свят...Естествено, че лепят.Моя приятелка е с 27 годишен син, роден със секцио.И я лепиха...Моята дъщеря, на същата възраст, също е раждана със секцио, но по необходимост вертикално, та мен ме шиха. И след вертикалното секцио родих 3 години по-късно близначки, при това доносени, нормално..

# 520
Но в държавни болници ли? Ако е така добре.
Клизми правят ли?
Май по-добре да пусна тема.
Много въпроси ми изникват и е пълна каша всичко, просто не знам как ще раждам(то е ясно че не ми е за 1 път) а просто самата организация ми се струва апокалипсис. Как ще отида така, ще се изтърся, а пари не ми се дават(след като съм осигурена). То като ще давам по-добре в частна. Как да разбера и списъка за родилното. А ако ми се наложи секцио по мед. причини, трябва ли да си избера пак екип? А

# 521
  • София

Да, бе, аз съм Конън Варваринът!
Ми не исках. Исках да си усетя всяка констракция, всеки миг.  
Защо да съм варварин? Аз не причинявам болка на друг? Нали? Или?

# 522
  • София
Но в държавни болници ли? Ако е така добре.
Клизми правят ли?
Май по-добре да пусна тема.
Много въпроси ми изникват и е пълна каша всичко, просто не знам как ще раждам(то е ясно че не ми е за 1 път) а просто самата организация ми се струва апокалипсис. Как ще отида така, ще се изтърся, а пари не ми се дават(след като съм осигурена). То като ще давам по-добре в частна. Как да разбера и списъка за родилното. А ако ми се наложи секцио по мед. причини, трябва ли да си избера пак екип? А

Ами не раждайте в държавна болница щом смятате, че частните са по-добри.

# 523
Аз поражения трайни не видях. Явно си е до късмет. И в чужбина може да не те огрее упойка, обаче ако заявил ти слагат. Почти всички бяха родили с упойка, и там не хваща понякога.
 Другото което е-шевове, не съм питала колко, но  не са ме викали да ми ги свалят. Биоразградими. Тук, доколкото разбрах слагат някакви дето после трябва да ги махат (което е отвратително). При положение че има по-щадящ вариант. И да те шият без упойка пак би било ужасно, после да ги махат, ужас.
 Имам един шев от едно време на ръката, като знам какво беше да го махат, ужас. Вярно ли е че може да си носиш биоразгардими конци и евентуално да ти ги сложат?

Аз изобщо не усетих, като ми махнаха шевовете от секциото.

Да, бе, аз съм Конън Варваринът!
Ми не исках. Исках да си усетя всяка констракция, всеки миг. 
Защо да съм варварин? Аз не причинявам болка на друг? Нали? Или?

Е, ако жената държи да я боли по някаква причина, това си е неин избор. Варварско е от болницата да не дават упойка, ако тя иска

# 524
  • София
Аз не съм чула, ако жена иска упойка да не ѝ се даде, освен, ако е вече късно. Защото, ако е отишла с 9 см разктитие (като мен) да ѝ се сложи упойка е абсолютно безпредметно, защото няма да има абсолютно никакъв ефект. Само при секцио, ама едва ли ще режат някого на живо.

Общи условия

Активация на акаунт