Секцио или естествено раждане

• 42 827
  • 546
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Съгласна съм, но тя, вместо да послуша доктора си, е влязла да пита бгмама. Не мога да разбера такива жени.

# 256
  • София
Няма какво да успокояваме някоя родилка. Всички те си имат лекари и би трябвало да са разговаряли с тях и да са им обяснени и двата метода по които могат да родят. В край на сметка ако ще се ошашкат от раждането за после не ми се мисли.

# 257
Е, кво! Вместо да успокоим жената, учкато изчете всички случки за заклещени бебета и шев и кройка, още по-зле ще ѝ стане!

Браво! Точно така се прави с неродилите, та да може още по-рядко да вземат адекватни за бебетата си решения!
В България няма секцио пожелание. Само по медицински причини е. Обаче, с малко "пари" минава номера. Така че, щеше да е добре, ако лекарите решаваха, както впрочем е правилното, но уви, и на тях им е все тая. Така че, която иска секцио - моля, да си намери лекар. Има такива колкото щеш.

# 258
Е, кво! Вместо да успокоим жената, учкато изчете всички случки за заклещени бебета и шев и кройка, още по-зле ще ѝ стане!

Браво! Точно така се прави с неродилите, та да може още по-рядко да вземат адекватни за бебетата си решения!
В България няма секцио пожелание. Само по медицински причини е. Обаче, с малко "пари" минава номера. Така че, щеше да е добре, ако лекарите решаваха, както впрочем е правилното, но уви, и на тях им е все тая. Така че, която иска секцио - моля, да си намери лекар. Има такива колкото щеш.
Лошото е, че не им е все тая, а много убедително болшинството лекари обработват младите бъдещи майки за секцио, убеждавайки ги , че имат сериозни предпоставки.Това е с цел повече средства за избрания лекар и планировка на времето, а у жените настава истинско объркване, водещо до страх.
А градските легенди подхранват този страх.
Първото си дете родих в чужбина и не съм имала секунда страх, неувереност или колебание към лекаря си, думите му и самото раждане.Хората се постараха да ме накарат да се чувствам комфортно през целия процес на бременност и раждане.
Знаеше се, че
нося голямо бебе, с два пъти увита пъпна връв.Казаха, че ще направят секцио по спешност ако се наложи в хода на раждането.
Е, бебето се роди бързо и без усложнения,4200кг.,55см. Тест Апгар показа 7 от 11, което е супер статус за новородено.
После в БГ. пак родих нормално, но заявих на лекаря си, още от самото начало че
ще раждам така, да си знае, че няма как да ме обработва.
Родих бебе 4кг.53см., предизвикано раждане за около 3 часа от системата до израждането.Без почти никакви болки.

# 259
Не знам защо част от жените раждали секцио толкова активно поддържат заблудата, че било нищо работа. Самата операция може и да е нищо работа (при мен не беше така), но ужасът после - защо никой нищо не казва за него?
Аз имам едно естествено раждане в Англия - 38 часа със силни контракции без упойка. И мога да родя още 200 пъти така. Но след секциото (отново в чужбина, в частна болница) не искам никога повече да чуя за деца. А имам няколко правени операции и то сериозни.
Беба е вече на 2 месеца, но още ме е яд, че трябваше да ме срежат. Пробвах да родя нормално, но беше с напречно предлежание, което й пречеше да слезе в канала. Та след 12 часа чакане да се завърти и да тръгне ме срязаха.

Нормалното раждане може и да боли, но е часове. А след секциото са дни (при мен седмици), в който не можеш да станеш, да седнеш, да идеш до тоалетната, да ходиш и да спиш легнала. А как се усещат контракциите при кърмене, между шева и раздразнените черва е съвсем отделна тема.

# 260
  • София
Няма какво да успокояваме някоя родилка. Всички те си имат лекари и би трябвало да са разговаряли с тях и да са им обяснени и двата метода по които могат да родят. В край на сметка ако ще се ошашкат от раждането за после не ми се мисли.

Ама разбира се! Нека им е гадно на родилките. Нека ги е страх! Какво са се разглезили тия ми ти жени... ама ако към вас някой се отнесе така ще има вой до небето - ама оуууу, защо няма разбиране към жена в такова състояние.

Жената е притеснена. Това е форум и има право да пита, да прочете, че всичко ще е наред и няма от какво да я е страх.... 🙄

# 261
  • София
Не знам защо част от жените раждали секцио толкова активно поддържат заблудата, че било нищо работа. Самата операция може и да е нищо работа (при мен не беше така), но ужасът после - защо никой нищо не казва за него?
Аз имам едно естествено раждане в Англия - 38 часа със силни контракции без упойка. И мога да родя още 200 пъти така. Но след секциото (отново в чужбина, в частна болница) не искам никога повече да чуя за деца. А имам няколко правени операции и то сериозни.
Беба е вече на 2 месеца, но още ме е яд, че трябваше да ме срежат. Пробвах да родя нормално, но беше с напречно предлежание, което й пречеше да слезе в канала. Та след 12 часа чакане да се завърти и да тръгне ме срязаха.

Нормалното раждане може и да боли, но е часове. А след секциото са дни (при мен седмици), в който не можеш да станеш, да седнеш, да идеш до тоалетната, да ходиш и да спиш легнала. А как се усещат контракциите при кърмене, между шева и раздразнените черва е съвсем отделна тема.

То и вие се изхвърляте в момента. Какъв ужас идва после и кога? И при двата вида раждане е възможно да не можеш да си седнеш на Д-то.

В@ня Ами не съм се съветвала как да раждам в БГ Мама. Нито съм се успокоявала със случките на жени раждали за 2-3 часа. При всяка жена е много индивидуално раждането. Разбиране има във форума, но не и насоки как да се ражда.

# 262
  • пак там

Аз ще кажа. Ужасът после беше в това, че не ми даваха да ставам цели четири часа. Цяла нощ исках да се разхождам, ама бях вързана за система. На петия ден ме изписаха. Исках на третия, ама докторите не дадоха.

Когато ме изписаха и се прибрахме, понеже с мъжа ми се беше помъкнала цялата рода и от двата рода, настана хаос пред входа, валеше, аз им се ядосах, взех си столчето с бебето и си го качих сама. А бебето, напомням, беше тежко.

На шестия ден от раждането половината време чистих, останалата половина разнасях бебето из къщи и го успокоявах, че ревеше.

Толкоз за ужаса.

Честно казано, не мога да ви разбера. Ревете, че успокояваме мацката безоснователно, а когато ви кажем какво е станало с нас - почвате да ревете, че това е само частен случай.

Ами частен е! Какъв да е? Всеки гледа от собствената си камбанария. И е редно да се изслушваме, а не да се лаем като кучета.

# 263
Ей сега ще се включи Савова да обясни на НЕкомпетентните каква приятна песен е секциото… Hug
А до авторката на мнението, което породи цялата тази дискусия: пиши ми съобщение ако искаш просто да поговориш с някого за страховете си. Аз съм прясна-прясна след неуспешно индуциране, завършило със спешно секцио. Няма да те убеждавам нито за едното, нито за другото. И двете не са “песен”. Мога да ти споделя плюсовете и минусите при мен и, най-важното, защо така стана в моя случай. Ако не ти се говори - стискам палци да бъдеш спокойна, каквото и да избереш, и всичко да бъде наред! Heart

# 264
  • София
И все пак говорим за операция не може да правите каквото на вас ви скимне. Слава богу затова си имаме лекари. Няма да се повтарям, но и двете раждания си крият рискове. Няма смисъл да казваме кой какво е преживял по време или след раждането си, за да се обеждаваме едното колко е страшно пред другото.

# 265
  • пак там
Не знам коя е Савова, но за мен секциото наистина беше песен. А смея да твърдя, че съм разумна жена, която рядко се влияе от модните тенденции - и на искащите спокойствие, и на желаещите да родят на всяка цена вагинално.

И да, това, което казва И. Р., е много вярно. Послушах лекарите си и вероятно затова секциото ми мина толкова леко. Още преди десетина страници го казах - слушайте си лекарите!

# 266
Не знам коя е Савова, но за мен секциото наистина беше песен. А смея да твърдя, че съм разумна жена, която рядко се влияе от модните тенденции - и на искащите спокойствие, и на желаещите да родят на всяка цена вагинално.
Не мисля, че да родиш вагинално е модна тенденция.

# 267
  • пак там
Модна тенденция е да го искаш на всяка цена. И да не чуваш какво ти говорят.

# 268
  • Варна
Престанете! Имаме си глава на раменете и причините на един може да са нищо за друг! Всеки има различен праг на болка, различни мисли и страхове! Така както някои се страхуват от секциото, така и други се страхуват от нормалното! Аз съм решила да раждам секцио по мое желание и не, не защото е някаква мода!  Имам огромен страх от нормалното и отделно заради моето заболяване има някакъв риск за развитие на сърдечна недостатъчност и ми омръзна хора, които по никъв начин не ги бърка моето раждане, да ми дават акъл как било по-добре. Да има си лекари, но аз доверие на тях също нямам, каквото си наумя това ще е, достатъчно съм се информирала и изобщо не искам да чувам за нормално раждане.

# 269
След като някой идва в темата да пита, нормално е да се дадат мнения.
Но наистина е много притеснителен факта, че
родилките нямат доверие на лекарите си и се допитват до форуми, че лекарите спекулират със страховете на пациентите си и като цяло, че е пълна каша в тази сфера на здравеопазването!

Общи условия

Активация на акаунт