Секцио или естествено раждане

• 41 366
  • 546
  •   1
Отговори
# 495
В чужбина имам едно естествено, но като гледам нещата в България клонят към секцио по-щасящо. С тия варварски условия по болниците нормално раждане  би било страшна работа. Просто няма условия.

# 496
Какво значи няма условия, всички родили нормално как са го направили?Имам естествено раждане в чужбина и после в България.

# 497
  • София
В чужбина имам едно естествено, но като гледам нещата в България клонят към секцио по-щасящо. С тия варварски условия по болниците нормално раждане  би било страшна работа. Просто няма условия.
Не са варварски. Всъщност тук вече много болници предлагат вана за раждане например и по естествени условия. Малко работа става чул недочул. Просто понякога се налага секцио, не всеки щраква с пръсти и казва “Аз искам секцио”.

# 498
Знам че има и супер условия, но те са платени. Аз сравнявам в чужбина по каса и тук ако не дадеш пари. И приятелки са ми разказвали. Естествено че ако дам камара пари ще родя като принцеса, но да речем нямам сега, разчитам само на това, което е по каса. Нито упойка, нито присъствие на бащата, нито детето ще ми дадат веднага, нищо. Окситоцин, ненужни интервенции, скачане по корема, далеч от близки. Бих заложила на сигурното. Много от страх точно от здравната система го правят, първото да беше тука, 100% щеше да е секцио. Сега се колебая, не ми се иска да си причинявам мъки, но все пак имам опит.

# 499
Вярно ли не дават упойка при естествено раждане??

# 500
Това са пълни глупости. Естествено, че дават упойка, бащата може да присъства. Може да ти скачат на корема и при секцио, в скъпо платена болница, между другото.

# 501
А бащата може ли да спи в стаята при майката? След секцио дават ли кожа в кожа? Или след нормално?

# 502
  • София
Къде са раждали вашите познати? 🫣 Това само някоя супер забутана болница в дълбоката провинция. Абсолютно нищо общо няма с реалността

# 503
  • София
Знам че има и супер условия, но те са платени. Аз сравнявам в чужбина по каса и тук ако не дадеш пари. И приятелки са ми разказвали. Естествено че ако дам камара пари ще родя като принцеса, но да речем нямам сега, разчитам само на това, което е по каса. Нито упойка, нито присъствие на бащата, нито детето ще ми дадат веднага, нищо. Окситоцин, ненужни интервенции, скачане по корема, далеч от близки. Бих заложила на сигурното. Много от страх точно от здравната система го правят, първото да беше тука, 100% щеше да е секцио. Сега се колебая, не ми се иска да си причинявам мъки, но все пак имам опит.

Ами стига сте сравнявали какво е в чужбина и тук.

# 504
Къде са раждали вашите познати? 🫣 Това само някоя супер забутана болница в дълбоката провинция. Абсолютно нищо общо няма с реалността
В голям град. Защото в София няма такива истории. И пак казвам, говоря за това, което се полага по каса. На места без избор на екип не дават и упойка. В общи родилно зали, моя приятелка вика гледала някаква друга как ражда преди нея, много зле и подействало. Платила си за избор на екип че да може да ползва упойка. Тя пък упойката не я хванала(то си е на късмет това).

# 505
  • София
Няма късмет в поставянето на упойката. Или е поставена правилно или не е.

# 506
Малко градски легенди.

# 507
Секцио по-добре да се избере, без значение от условията, заради други (д)ефекти свързани с нормалното раждане.

# 508
  • Sofia
Секцио по-добре да се избере, без значение от условията, заради други (д)ефекти свързани с нормалното раждане.
А именно? И понеже съм почти сигурна какво ще изброите, всичко е до физиология, а не до начин на раждане.

# 509
Секцио не е добре да се избира, освен ако няма нужните предпоставки за това.

Общи условия

Активация на акаунт