Фермата сезон 6 Тема 9 /02.11-08.11/

• 70 676
  • 1 928
  •   1
Отговори
# 240
А Петър в какъв смисъл е казал "баба", че съм изтървала?

# 241
  • London
Даяна се смути за 69....ще я учи Батко на това онова малката Къдрокоска. Но са влюбени, хлътнали, личи си....

Хич не е малка,  но разбиранията, поведението,  реакциите и.... съответстват на 17 г. Спящата красавица се събудила на 27 г. и не знае на кой свят е.

Ами то докато не станеш майка и изградиш дом с мъжа си общо взето няма как да си узрял. Хепи Ванче го доказва и на доста по-зряла възраст от Даяна.

Ясно, че Милена е серт човек, всички го виждаме. Мен лично не ми допадат хора дето ходят, човъркат, подпитват..... , но пък ако не го прави в предаването няма да има какво да се гледа, ако погледнете реално. С оглед на шоуто е хубаво да има такива участници за да има някакви размествания на пластове.

Според мен Кустев викна Петър, защото е бил футболист и очевидно е заподозрял, че се вълнува повече от футбол от повечето мъже там. Ама знам ли, може да е имал и други съображения....

А, Петър наистина не знам с какъв акъл си разказа кражбите.....още по-противен ми стана. Мъж на място никога не би седнал да се чуди какво да свие в някой магазин.

# 242
Ами лягаха си с Ваня и той се пъчеше и и обясняваш какъв късмет има че такъв Аполон ляга до нея, а тя се мажеше с крем някакъв. И през цялото време се объщаше към нея с бабо
Виждам че се дискутира Надя. Един единствен път спомена за детето. Когато бяха по бански и казваха какво ги е обидило и от какво ги е заболял. Само тогава. И  съдейки по реакцията на всички явно е било за пръв път, защото останаха без думи

Изобщо не е развявала трагедията си постоянно. Ж

# 243
  • София

Заради разликата им в годините, много е "забавен" 😁

# 244
  • London
Ами лягаха си с Ваня и той се пъчеше и и обясняваш какъв късмет има че такъв Аполон ляга до нея, а тя се мажеше с крем някакъв. И през цялото време се объщаше към нея с бабо
Виждам че се дискутира Надя. Един единствен път спомена за детето. Когато бяха по бански и казваха какво ги е обидило и от какво ги е заболял. Само тогава. И  съдейки по реакцията на всички явно е било за пръв път, защото останаха без думи

Изобщо не е развявала трагедията си постоянно. Ж

Веднъж, веднъж ама в точния момент. Пред всички...... точно в игра пред камерата, драматично за да им засенчи на всички глуповатите - тъп, прост, дебел и тн. Да изпъкне. Ако го беше споделила само на Мария или на Ангел, когато той й разказваше май лично историята си можех да го приема като нещо натурално, но сега точно в играта. Няма как да стане и аз като Дана съм с интуиция и тази жена ми е като Хитрата Сврака, Веселка номер 2....( за сетен път го казвам ), физиономията й като казаха едва ли не косвено, че мъжете на финал може да са последни с това поведение, точно я дадоха в кадър, ей..... няма такова вътрешно ликуване и пресмятане на печалба.

# 245
  • София
Мисля, че Ваня се мажеше с някакъв крем, тип Волтарен и за това той я бъзикаше за "бабо". А и ми се струва, че беше подпийнал. Въпреки че ми харесва на моменти отношението му към нея - подкрепа, прегръща я, гушка я, смятам, че не е морално да подвеждаш така един човек, който очевидно е хлътнал по теб.

Не мисля, че Надя и Ангел са "развявали" трагедията си. Това е част от техния живот, което ги е белязало безвъзвратно, нормално е да се спомене понякога. Казали са го веднъж, а някой да го спомене по този начин, просто говори за ниско ниво човек. Милена, на която симпатизирах епизодично, доказа с това си поведение колко е ниска - обича да човърка, да сипва сол в раните, да уязви, върви и дудне, не знам как Даяна има търпението да слуша всичко това.

Колкото до кражбата на Петър - останах с впечатление, че това се е случило като е бил тийн, а не сега и че напълно осъзнава нередността на постъпката си. А Милена с репликата за циганина просто показа отново каква е.

# 246
  • София
Много е трудно да се обяснят реакциите на родител, загубил дете - кога да сподели, защо да сподели, в кой момент..... Аз предпочитам да смятам, че Надя така го е почувствала. Вече се е сближила с останалите участници, може би е била по-сантиментална в този момент, поискала е да им каже...... Накараха ги да се съблекат полуголи. Определено това има психологически ефект. Разголиха и душите си.
Не мога да упреквам нито един човек, загубил дете, за избора му дали, кога и по какъв начин да сподели за загубата си. Нито за това как по-нататък ще реагира когато изобщо става дума за децата му.

# 247
  • London
Ето, че вече стигаме до момента, че понеже загубила дете се оказва, че всичко й е простено и видиш ли няма никакви задни мисли и намерения в играта. Еми позволете да не съм съгласна. Ако има нещо с което съм съгласна с Милена е, че разните му там загуби в реала, не знам си какво детство на Мария, което тя изтъкна пред Поли и тн и тн..... не дават право на никой да се държи като гъз. А и тримата имаха моменти на такова държание и опит за психологично издевателство над околните, ами сори.....

# 248
  • София
Никой не казва такова нещо. Защо пък всичко да й е простено?
Точно Надя си има стратегия - да. Дали тя включва и споменаване на загубата на детето й - може би да, може би не....
Аз имам много близка, която загуби бебето си дни след раждането. В къщи прибра само трупчето му. Била съм само наблюдател на огромната разкъсваща болка на тази жена. Моля се никога да не я изпитам. И никога за нищо не си позволявам да я съдя -  за реакциите й, за чувствителността й - когато в нейно присъствие става дума за дете.
В случая - така се отнасям и към споделеното от Надя.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 13:01 от Vivi

# 249
  • На морето!
Аз Надя ще я запомня с напътствията, които написа на сина си "Като се научиш да пишеш, нали знаеш, първо "тате" се пише!" Всичко, което изговори за бащата на първото ѝ дете и контраста с величаенето на бащата на второто за мен са показателни. Това е жена, която е отраснала и живее в толкова див патриархат, че това е увредило психиката ѝ. Добре че не е мъж.

# 250
  • при късмета
Значи и на Милена психическото издевателство се дължи на такава причина, така ли? Ако съдим по нея, то в реала не трябва жив човек да има около нея и злобата и издевателствата ѝ към другите се дължат на това. И в това отношение не е права, защото тя уж няма такива преживявания, а издевателства над Надка, Ангел и Боби примерно.
Както Милена, така и Надка не са такива по една единствена причина. Обичайно си е до характер и не зависи толкова от външни фактори. Лоши хора са и двете, просто защото са си такива.
Познавам човек с подобна загуба, познавам го от много, много време и мога да твърдя, че въпросната загуба го направи по-добър човек, защото си беше такъв и преди това

# 251
По тазо логика можем да обвиним и Милена, че се възползва от лична трагедия, защото и тя разказваше за проблема с бременността си. Как са я карали да прави аборт, страха че ще се роди дете с увреждания. Тя също го разказа, но никой не я жегна повече, никой не го спомена повече този проблем.

# 252
  • London
Честно казано кой как живее и какво му се е случило мен много не ме интересува. Не би следвало да има особена връзка и с това докъде да стигнеш в играта и дали заслужаваш финал. За жалост такива разкази повлияват, видя се и миналата година с Веселка..... колко голям процент вот заради мизерията в която живее и децата й, съпруга който е абориген и тн и тн. За мен човека с най-много спечелени дуели и мачкане на арената има най-голямо право за награда..... за жалост никой вътре не разсъждава така и масово всеки се скатава от дуел,  губи се истинската същност на предаването и начина по който да си завоюваш парите накрая.  Калоян ''На никой не му се ходи на дуел и ратай, заради това гласувах за Ваня''.... червенобуз изкара цяла ферма комфортно, не е помирисвал битка и с какви очи после ще иска да иде на финал? И така общо взето за повечето участници бих се изказала.....

Само дето тя го каза на един човек....., не в игра пред всички точно. Аз правя разлика, както казах щях да приема по-натурално, ако го беше споделила на Ангел като той разказваше за детето си, тя тогава си затрая. За мен лично е чакала по-звезден момент за тая работа. Разбира се, не ангажирам никой с това ми мнение. Аз просто не й вярвам.....

# 253
  • София
Аз да се върна на гласуването за фермер. Мисля, че беше прав Данчо когато след това каза на Дая, че някои се пооглеждат как гласуват другите и ... хоп вдигат ръка. Обикновенно странично ги дава камерата, някак си така все не мога да ги видя хубаво и едно набързо. И аз имах такова чувство, което се потвърди с думите на Данчо , а и отпреди с Мара. Била искала да даде шанс на Поли...глупости, дрън-дрън. Просто видя доста вдигнати ръце, но нямаше време да ги преброи. Но мисля, че оттогава си е плътно в групата на Шаро. Не мисля, че Дая или Данчо ще успеят да стигнат до фермерското място, а иначе с предизборната си реч и при двамата щеше да е нещо по-различно и на нас да ни е интересно.
Досега гледаме и ни се набива, че Дая и Данчо спят заедно, но покрай тях някак си другите не се забелязват. Хайде Ваня и Пешко са ясни. Ама защо една Мария спи при Кустев? Не че очаквам да легне с Милена. Досега все повтаряха , че Габи им завещала да се поддържат жените пък която можа се набута в легло с мъж. Не виждам Анго къде спи, а ми е любопитно и Надя сега като се махна от фермерската къщичка ще измести ли Кустев от леглото ?!?
Прекрасна "братска" целувка за "Добро утро" от Надя за Анго. Не смятам, че е била единствената, явно продукциятаа вече лека полека гледа да започва и на други фронтове да се показва. Харесва си и на нея, няма какво да си криви душата, че поне един мъж вътре я харесва като жена....пък било то и само заради работливостта й и това, че има същия характер като Ангел.

# 254
  • при късмета
И според мен дуелите не са най-важното във фермата, а не съм вътре. Всеки с критериите си. Казах вече, че според мен е важно да спечели човек, който е научил най-много във фермата, приспособил се е бързо и адекватно към непривични за него условия, другите го приемат заради самия него, не защото му се налага да използва някаква стратегия за това и ей такива работи. Не може без дуел, но не ми е най-важния и не в първите места за критерии. Поне така аз приемам истинската същност на предаването

Общи условия

Активация на акаунт