Фермата сезон 6 Тема 9 /02.11-08.11/

• 70 635
  • 1 928
  •   1
Отговори
# 675
  • Sunshine state
Ма каква симпатяга е Ванчето?? Изобщо не ми е симпатична, по-скоро невротична. Пешо ми е супер анти, ама да ходи да му вдига джангъри в 12ч през нощта що това, що онова.. За каква точно се има тя на Петър? Не се усеща колко жалка става. Че и ходи подир него и му се моли да поговорели.. Никакво самоуважение. Пълна излагация. И двамата да си ходят.

# 676
...

Милена е от Пловдив. Там така си говорят Grinning

Дълбоко се съмнявам, че Милена е от Пловдив. Родена съм в Пловдив, цял живот живея в Пловдив и не съм срещнала нито един човек, роден и израснал в Пловдив, който да говори толкова меко - нито един съученик, нито един колега, нито един приятел. Единствено хора, които са от села около Пловдив говорят по този начин. Така че Милена най-вероятно е от някое пловдивско село, но се срамува по някаква причина и се представя за пловдивчанка.

# 677
  • Sunshine state
Е, хайде сега. Има пловдивчани, които си И-кат. Не всички, но има. Дори родени и израстнали там. Какво лошо има в това? Разнообразие на езика. 🤷🏼♀

# 678
  • Другата България
След такива епизоди започвам да съжалявам, че в анкетата оцених сезона  със средна оценка, вместо със слаба.
А ако Юхуу направи мъжки вместо женски дуел само ще докаже, че единствената и мисъл в главата е за мъж.
Аз не мисля така.
Напротив.
Женски дуел направи Надя.
Защото за нея единствената цел е победата, на всяка цена. Конкуренция са й жените, и тя чисти. Ама не знам защо не осъзнава, че именно мъж може да я прецака повече от която и да е жена. Особено мислещ такъв.
Поли. И тя с женски дуел. От суета. Без мисъл. За да се хареса на мъжете, в частност на Джепето. С когото имала още какво да си каже. И който хич не я отрази, тоест, каза зад гърба й основно негативни слова.
Докато Ваня е друга бира.
Първосигнална, и не съвсем. Ангел ще е според мен избор, изцяло продиктуван от личен мотив без мисъл за пари и стратегия. И същевременно ще размърда мъжкото щастие, което определено вече стана много....Хепи.
Обаче на мен от цялата скука в епизода най ме впечатли Даяна.
Спряла се на Хамлет, щото с него най-добре откривала себе си.
Обаче!  Преди това мислела да е Калоян. Да, ама той открил себе си с Косъма, и цоп-греда. Огледала се в Шуменския плейбой, ама там пък се сблъскала със стена. И кой? Ами то не остана - Шестака дърт, Стоян дебел и с тъща, Боби ром, Ангел простак, Кустев нямаше да я отрази.
Ако Миро беше останал, според мен щеше да "се открие" в него. Гаранция. Значи тя си е влязла с тази цел, и засега това работи. Останалите мъже я уважават, печели си имунитети, ратай не я пращат, на дуел не я викат-пей сърце. Вече се чудя нейната или на Хамлет стратегия ще излезе по-успешна.

Та от епизода освен това запомних и разбрах и друго - Червенобузия ще извие врата на Ваня, че тормози половинката му.
Няма по-мило нещо от мъжката любов. А ако Ачо избере любимия му, ще има опит за убийство.
А пък ако /анатема!/ пилотчето отпадне, сепуко или ритуално харакири.
Е, не е ли добра Ваня?
Толкова емоции в това крехко гвардейско тяло.....

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 03:59 от Merri_An

# 679
Е, хайде сега. Има пловдивчани, които си И-кат. Не всички, но има. Дори родени и израстнали там. Какво лошо има в това? Разнообразие на езика. 🤷🏼♀

Обяснявам как стоят нещата. Никъде не съм казала, че е лошо да има разнообразие, но пловдивчанин, говорещ толкова меко, не съм срещала, пак повтарям.

# 680
  • Sunshine state
Е, аз съм омъжена за пловдивчанин и повечето ни приятели са такива и казвам, че И-кат. Живяла съм към 13 години в Пловдив сумарно и си е така, но нито е фрапиращо, нито е нещо да се засяга човек. Аз като съм родом от Хасково какво да кажа? 😃

# 681
Е, аз съм омъжена за пловдивчанин и повечето ни приятели са такива и казвам, че И-кат. Живяла съм към 13 години в Пловдив сумарно и си е така, но нито е фрапиращо, нито е нещо да се засяга човек. Аз като съм родом от Хасково какво да кажа? 😃

Може някои да говорят малко по-меко в сравнение с книжовната форма, но като Милена родените и израсналите в Пловдив не говорят. Ще ми позволиш ли да имам по-дълбоки наблюдения и познания или ще дърпаш кокала докрай?

# 682
  • Sunshine state
Докрай, сори. Не позволявам такива категорични изявления. 🤷🏼♀🤣

# 683
Merri_An
съгласен съм с теб,че Юхуу е напълно възможно да направи
Цитат
избор, изцяло продиктуван от личен мотив без мисъл за пари и стратегия
което в моите очи я прави глупава. Оттам и твърдението ми, че освен за мъже не и минават много мисли в главата Simple Smile Отделно ако прати бай Анго на дуел, той като виден търсач на мекото на баницата ще отстреля Стоян без да се замисли. Защото Анго играе за парите и няма да рискува със силен опонент като втори дуелист. Печалбата на Юхуу от това Анго да е дуелист е само това, че ще завърти играта и следващите два или три фермера ще са мъже, които ще правят мисля мъжки дуели, т.е. вероятността да е тя дуелист е по-малка.

Победата във формата има два компонента. Първо е класиране във финалната двойка от твоя пол и второ - печелене на вота на зрителите.
За мен стратегически глупаво е да не чистиш жена, след като жените са ти първата конкуренция. Отделно с оглед на имунитетите от ратайство/дуели печелени от Дая,Надя и Мария вероятноста Юхуу отново да е ратай съвсем скоро е огромна. А оттам до дуел е само една стъпка Simple Smile
За втората стъпка най-добрата стратегия е да се опитваш властта да е в ръцете на този, когото искаш да провалиш. След което леко ,небрежно с по няколко думи пред различни хора и впоследствие и пред него започваш да го критикуваш за това или онова Simple Smile

В момента Юхуу дразни и провокира основно Пешо ( но не го прави нарочно, просто си е такава ), а Калоян просто не я харесва.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 04:49 от Bengun

# 684
Докрай, сори. Не позволявам такива категорични изявления. 🤷🏼♀🤣

Нека пак да обобщим на каква база правиш това заключение: от Хасково си, омъжена за пловдивчанин, познаваш няколко негови приятели.
Аз го казвам на база 40 години живот в Пловдив и дълбоко закодиран усет към специфичната мелодика и акцент. Общувам ежедневно с пловдивчани, слушам ги по цял ден в автобуса, на улицата, разговарям със свои близки познати, свои далечни познати, и не на последно място, имам образование в областта на езика и въпреки всичко смяташ, че ти си права. Пишейки си с теб, правя асоциация с хората, които са убедени, че могат да пеят и се явяват по разни конкурси, а всъщност не умеят изобщо. Няма как на човек без слух да обясниш, че не пее добре. В твоя случай е същото. Няма как на човек без усет към езика да обясниш, че греши.

И ако пак някой дойде да напише, че пловдивчани говорят меко: да, има и такива, но мекотата, с която говори Милена е характерна за селата около Пловдив, но не и за пловдивчани. Дано да е станало ясно! Ако не е, здраве да е!

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 04:27 от Калина Сербезова 645445

# 685
  • Sunshine state
Калина, аз владея 3 езика перфектно. Не знам за какво говориш. Явно си тролиш само. Няма са ти отговарям повече и да те храня. Ходи се прегледай е моят съвет.
Смятам, че Ваня може и да направи един мъжки дуел, което би било чудесно за нас! 😋

# 686
  • Другата България
Merri_An
съгласен съм с теб,че Юхуу е напълно възможно да направи
Цитат
избор, изцяло продиктуван от личен мотив без мисъл за пари и стратегия
което в моите очи я прави глупава. Оттам и твърдението ми, че освен за мъже не и минават много мисли в главата Simple Smile Отделно ако прати бай Анго на дуел, той като виден търсач на мекото на баницата ще отстреля Стоян без да се замисли. Защото Анго играе за парите и няма да рискува със силен опонент като втори дуелист.

Победата във формата има два компонента. Първо е класиране във финалната двойка от твоя пол и второ - печелене на вота на зрителите.
За мен стратегически глупаво е да не чистиш жена, след като жените са ти първата конкуренция. Отделно с оглед на имунитетите от ратайство/дуели печелени от Дая,Надя и Мария вероятноста Юхуу отново да е ратай съвсем скоро е огромна. А оттам до дуел е само една стъпка Simple Smile
За втората стъпка най-добрата стратегия е да се опитваш власта да е в ръцете на този, когото искаш да провалиш. След което леко ,небрежно с по няколко думи пред различни хора и впоследствие и пред него започваш да го критикуваш за това или онова Simple Smile

В момента Юхуу дразни и провокира основно Пешо ( но не го прави нарочно, просто си е такава ), а Калоян просто не я харесва.
Така е.
Но от тези жени, които останаха Ваня освен Милена не виждам кого би могла да отстрани. Без битка имам предвид. Психологическите атаки тя просто не ги умее. Затова и казах че е първична. И първосигнална. И това с фермера също не е в стила й. Надя да, тя точно това прави. Гласува за фермера и после започва пред останалите да кълве, небрежно, уж за общото благо, ама всъщност за личното. А Ваня, колкото повече гледам, толкова повече се убеждавам, че просто си е такава. В нея злоба няма, има наивност и глупост. И много ниска себеоценка, както и детинско поведение.

# 687
  • Sunshine state
Надя много добре си я описала. Кълве до голо.

# 688
  • София
Втори пореден скучен епизод, което не е добре, Май ми е сефте от началото на сезона. Те в сряда по принцип са най-скучните епзиоди, защото има само две неща, социологическия въпрос на който редовно се дънят и вкусът на баба, което ми е любимо все пак.
Радвам се, че видях Сами. За малко Петър да го бие ама не успя. Данчо се справи добре с предизвикателството на Алекс.
Ако Ваня направи мъжки дуел ще означава, че наистина си е 'Юхууу крейзи' Само емоции у нея, никаква мисъл не тече.
Друго какво, то няма. Някакви закачки, някакви измислен скандали за глупости. Сеир да пада. Влюбените спрях да ги отразявам, така че ще си спестя коментара. На Данчо обаче едва ли му е станало приятно, че е бил резерва... А Даяна хитрушата още в началото е влязла с план да се лепне за някой мъж и той да я преведе до финала.  Ами чудесно, това казва много за нея... Не за добро обаче.
Ваня беше права да е недоволна от конкретната ситуация, но според мен Петър може и нарочно да го е направил това с цел да стане скандал и да си намери повод да се махне от нея. Ами тя не спря цял ден да му вика тъпак и да го излага пред другите как само спял и как му ходила по гъза. Дори и да е така, не се прави по този начин. Никой мъже няма да е 'хепи' да го разнасят насам-натам. Явно тази жена няма никакъв опит с мъжете и не знае как да се държи. Не защитавам Петър, просто го разбирам до някаква степен.
Горкия Стоян и бабата не го отрази по време на готвенето. Явно няма никаква харизма/присъствие и това се усеща около него, виси в пространството. Има и такива хора.

# 689
Ама хич не И-кат в Плд-то , мда...  И един трол в момента проточва ракията от казана...или беше мармот завива шоколада в станиол.
Все едно аз да отричам , че масово хората в Ямбол не говорят, като Мария и не са такива, като нея и ДинкУ.
Впрочем като казах Мария...та миналата седмица я видях в училището , в което работя. Не знам дали не са приключили снимките вече. Ама вероятно да, та затова не сложих инфото в спойлер.
П.П. ЗдраЙтИ кЪк стИ Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт